Aftimmering dakkapel

Professionele aftimmering van de dakkapel door Hollandia Dakkapellen

Heb je een dakkapel laten plaatsen, dan is de buitenkant van de dakkapel meteen afgetimmerd. Daarna komt het aftimmeren van de dakkapel aan de binnenkant. De dakkapellen van Hollandia Dakkapellen kunnen we afleveren met een aftimmerpakket. De dakkapel is in dat geval voorzien van een gladde afwerking van zowel de wangen als het plafond. Verder beschikt de dakkapel dan over een zogenaamde hulpvensterbank. Zo kun je de dakkapel verder gemakkelijk afwerken met MDF koplatten, gips en een door jezelf gekozen vensterbank. Liever de volledige afwerking overlaten aan specialisten? Uiteraard gaan onze experts graag voor jou aan de slag om de dakkapel aan de binnenkant af te timmeren. Benieuwd naar de kosten van aftimmering van de dakkapel aan de binnenzijde? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of vraag een persoonlijke offerte aan voor de dakkapel aftimmeren aan de binnenkant kosten via de website.

Aftimmering dakkapel aan de binnenkant

Wanneer je een dakkapel hebt geplaatst, begint het proces van het inrichten van de dakkapel aan de binnenzijde. Het aftimmeren van de dakkapel is essentieel, vanwege meerdere redenen. Zo ontbreekt er bijvoorbeeld extra isolatiemateriaal, waardoor je warmte verliest via de dakkapel. Dit leidt tot extra stookkosten. Daarnaast is het aftimmeren van de dakkapel aan de binnenzijde nodig om het geheel in lijn te maken met de rest van je kamer. Ook zijn er praktische redenen om de dakkapel af te timmeren, bijvoorbeeld omdat er een vensterbank mist. Voordat je de binnenkant van de dakkapel gaat of laat aftimmeren, is het eerst belangrijk om een plan van aanpak op te stellen. Hierdoor benut je de extra ruimte op de bovenverdieping optimaal.

Aftimmeren van de dakkapel: isolatie

Een van de belangrijkste elementen bij het aftimmeren van een dakkapel is isoleren. Wanneer je de dakkapel niet isoleert, verlaat de warme lucht simpelweg de zolder via het dak. Bovendien bestaat er een groter risico op vocht- en schimmelproblemen in huis. Met isolatie bespaar je op de energiekosten. Daarnaast helpt isolatie om ongewenste geluiden van buiten tegen te houden. Zo geniet je van een rustige ambiance in de slaapkamer. De buitenkant van de dakkapellen die Hollandia Dakkapellen levert is voorzien van isolatiemateriaal. We raden echter ook aan om aan de binnenzijde isolatiemateriaal te bevestigen. Je hebt hierbij twee mogelijkheden:

    Isolatie tussen de dakbedekking, de dakplaat en het hout

    Isolatie onder het dakbeschot en het hout

Aan de hand van jouw specifieke dakkapel weten onze experts meteen welke isolatietechniek en welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie over het aftimmeren van de dakkapel met isolatiemateriaal.

Aftimmering van de dakkapel: schilderwerk

Door een dakkapel te schilderen laat je de binnenzijde van de opbouw opgaan in het interieur. Door te kiezen voor dezelfde tint als in de rest van de slaapkamer, badkamer of kantoor past de dakkapel volledig bij je huidige woonstijl. Het plaatsen van de dakkapel kan echter ook juist het perfecte moment zijn om de volledige bovenetage een transformatie te geven.

Opbergruimte creëren bij het aftimmeren van de dakkapel

Hoe benut je de extra ruimte optimaal? Bij het realiseren van een dakkapel op de bovenetage, heb je de mogelijkheid om het grotere woonoppervlak anders in te delen. Creëer bijvoorbeeld extra opbergruimte onder de dakkapel. Opbergruimte komt altijd van pas in huis voor bijvoorbeeld speelgoed, de kerstspullen of kleding. Bovendien gebruik je zo de soms loze ruimte die kan ontstaan onder een dakkapel. Door boven de opbergruimte een vensterbank neer te zetten, heb je plek voor grappige decoraties en planten die bij de rest van het interieur passen.

Aftimmering dakkapel en raamdecoratie

Bij de aftimmering van de dakkapel heb je de keuze uit allerlei soorten raamdecoratie. Raamdecoratie brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kun je een slaapkamer verduisteren met gordijnen of de temperatuur aangenaam houden tijdens warme zomeravonden. Qua raamdecoratie kun je bijvoorbeeld kiezen uit rolluiken, rolgordijnen, screens of gewone gordijnen.

Dakkapel aftimmeren kosten

Je kunt zelf aan de slag gaan om de dakkapel af te timmeren. In dat geval betaal je enkel de materiaalkosten en investeer je je eigen tijd en moeite. De kosten hiervan zijn volledig afhankelijk van de wijze waarop je de dakkapel aftimmert. Met alleen wat schilderwerk ben je bijvoorbeeld zo'n € 100,- kwijt, terwijl je met kostbare screens een hoger budget moet inschatten. Laat je het aftimmeren van een dakkapel liever aan professionals over? Dit bespaart in de eerste plaats tijd en moeite. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de afwerking dan tot in de puntjes netjes verzorgd wordt. Wat de kosten zijn van het aftimmeren van de dakkapel, hangt volledig af van wat je voor ogen hebt. Hollandia Dakkapellen hanteert daarom geen vaste tarieven bij de aftimmering van een dakkapel. Zodra de montage van de dakkapel heeft plaatsgevonden en je jouw woonwensen hebt doorgegeven, stellen we een prijsopgave op.

Hollandia Dakkapellen voor een persoonlijke aanpak

Geen zin om zelf te klussen? Hollandia Dakkapellen ontzorgt je door het volledige project uit handen te nemen. Naast het plaatsen van de dakkapel timmeren wij de dakkapel vakkundig af. Ook leveren wij de kamer schilder- en behangklaar naar wens op. Vervolgens kun jij meteen starten met het inrichten van de nieuwe slaapkamer, zolder of kantoor. Daarnaast biedt Hollandia Dakkapellen als enige dakkapellenspecialist van Nederland de mogelijkheid om tegelijkertijd zonnepanelen op het dak te installeren. Zo beschik je meteen over duurzame zonne-energie om in je energiebehoefte te voorzien. Wij leveren dakkapellen in heel Nederland; van dakkapellen in Den Helder tot dakkapellen in Nijmegen. Kom vrijblijvend langs in een van onze showrooms voor deskundig advies van onze experts. Of vraag meteen een gratis offerte op maat aan via onze website. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.


Reactie plaatsen