dakkapel prefab of traditioneel

Wat is het verschil tussen een dakkapel prefab of traditioneel?

Overweegt u om een dakkapel op uw woning te laten plaatsen? Hollandia Dakkapellen plaatst alleen over prefab dakkapellen en geen traditionele dakkapellen. Wat is het belangrijkste verschil tussen beiden? En wat bedragen de dakkapel kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de website om meer te weten te komen over zowel traditionele als prefab dakkapellen. 

 

Een prefab dakkapel plaatsen op een woning

Een dakkapel plaatsen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo ontstaat er direct meer woonoppervlak in uw woonhuis, waardoor u op de bovenetage een prachtige slaapkamer of kantoorruimte kunt realiseren. De natuurlijke lichtinval via de ramen maakt dat het een aangename plek is om te verblijven. Bovendien kunt u dankzij de ramen of ventilatieroosters de etage goed ventileren. Een dakkapel levert bovendien een aanzienlijke waardevermeerdering op, aangezien u over meer woonruimte beschikt. Een prefab dakkapel plaatsen is hierbij het eenvoudigst. Deze dakkapellen worden kant-en-klaar op onze werkplaats gemaakt, waardoor deze modellen binnen één dag op uw dak worden geplaatst. Bovendien zijn de prefab dakkapellen voordeliger door de effectieve productietechnieken. Vanwege de snelle plaatsing is de overlast voor de buren bovendien gering. Het nadeel van prefab dakkapellen is dat deze niet voor ieder soort dak geschikt zijn. De prefab dakkapellen beschikken over bepaalde afmetingen, waardoor de keuzemogelijkheden beperkter zijn. 

 

Een traditionele dakkapel laten plaatsen op een woning

Een traditionele dakkapel of een dakkapel op maat wordt ter plaatse op uw woning geplaatst. Doordat bij de constructie losse bouwmaterialen worden toegepast, sluit deze dakkapel nauwlettend aan op de constructie van uw woning. Traditionele dakkapellen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van prefab dakkapellen: 

 

  • Oog voor detail

     Zodra met een houten frame de constructie is vastgelegd, kan de dakkapel op alle mogelijke manieren worden afgewerkt. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een houten, zinken of kunststof dakkapel. Het aandacht voor detail maakt dat deze methode uitermate geschikt is voor oudere woningen, zoals monumentale panden. 
  • Enorme keuzevrijheid

     Ondanks dat u bij ons een ruim aanbod aan prefab dakkapellen heeft, biedt een dakkapel op maat aanzienlijke keuzevrijheid. U bepaalt het ontwerp, de grootte van de dakkapel en welke materialen worden toegepast. Heeft u bijzondere wensen, zoals aluminium kozijnen of zinken zijwangen? Kom langs in een van onze showrooms, zodat onze experts u graag de verscheidene mogelijkheden laten zien. 
  • Een dakkapel voor ieder dak

     Een dakkapel op maat kan op ieder dak worden gerealiseerd, ongeacht de hellingshoek. Zo laat u zelfs op een dak met een hellingshoek lager dan 25 graden een dakkapel plaatsen. Bovendien is het, in tegenstelling tot bij een prefab dakkapel, niet noodzakelijk dat het dak toegankelijk is voor een hijskraan. 

 

Dakkapel prefab of toch traditioneel kiezen?

Twijfelt u tussen een dakkapel prefab of traditioneel? Als u op zoek bent naar een snelle levering en plaatsing, dan is de voordelige prefab dakkapel de beste keuze. De prefab dakkapellen zijn echter niet voor ieder type dak geschikt. Traditionele dakkapellen zijn volledig op uw woning toegespitst en beschikken over veel details. De dakkapel tarieven voor maatwerk zijn wellicht hoger, maar u beschikt hierdoor wel over eindeloos veel mogelijkheden. Hollandia Dakkapellen geeft u graag advies over traditionele en prefab dakkapellen. Wij leveren dakkapellen in heel Nederland, zoals dakkapellen in Utrecht en dakkapellen in Tilburg. Vul het online contactformulier in voor een vrijblijvende offerte op maat. 

Reactie plaatsen