Dakkapel binnenkant zolder

Dakkapel binnenkant zolder

Uw dakkapel Den Helder is na het plaatsen bijna klaar om in gebruik genomen te worden. De dakkapel binnenkant op de zolder hoeft enkel nog afgetimmerd worden. Bent u benieuwd wat dit precies inhoudt? Hollandia vertelt u meer over het afwerken van de dakkapel binnenkant zolder.


Dakkapel binnenkant zolder aftimmeren

De dakkapel binnenkant zolder aftimmeren is een klus die niet standaard is inbegrepen bij de dakkapel prijzen. Normaal gesproken is namelijk enkel de installatie en het timmerwerk buiten meegerekend in de prijs. Voor al het werk binnen - van het isoleren van de dakkapel tot het aanbrengen van een vensterbank, scheidingswand en gipsplaten - moet u dus nog extra tijd en budget rekenen.

U kunt ervoor kiezen om de dakkapel binnenkant zolder zelf af te timmeren of om dit door een vakman te laten uitvoeren. Een voordeel hiervan is dat u zeker weet dat de klus snel en professioneel geklaard wordt. Zo hebben we bij Hollandia een ruime ervaring en kunnen wij ervoor zorgen dat de dakkapel binnenkant zolder volledig wordt aangepast aan uw wensen.


Waarom moet u de dakkapel binnenkant zolder aftimmeren?

De dakkapel binnenkant zolder aftimmeren is van belang omdat u uw dakkapel op deze manier goed isoleert. Hoewel een dakkapel ook aan de buitenkant geisoleerd wordt, is de isolatie binnen van de final touch. U houdt de binnentemperaturen zo aangenaam en voorkomt vochtproblemen in de toekomst. Dit verhoogt niet alleen uw woongenot, maar zorgt er ook voor dat u niet onnodig veel hoeft te stoken. U voorkomt bovendien een onnodig hoge energierekening.

Een andere reden om uw dakkapel binnenkant zolder af te timmeren is het feit dat een onafgewekte dakkapel minder mooi is én minder waard is. Zorg ervoor dat de dakkapel goed past bij de rest van uw zolder of neem direct de gehele zolderverdieping onder handen als u toch enthousiast aan het klussen bent.

Tot slot is de dakkapel binnenkant zolder afwerken het moment om de dakkapel volledig aan te passen aan uw wensen. Laat bijvoorbeeld een scheidingswand plaatsen om twee kamers te realiseren of voorzie het zolder dakraam van zonwering. Wilt u meer opbergruimte creeren? Laat dan direct een aantal kasten en andere opbergmogelijkheden inbouwen.


Wat kost het afwerken van de dakkapel binnenkant zolder?

De kosten van het afwerken van de dakkapel binnenkant zolder zijn volledig afhankelijk van uw wensen. Als u zelf aan de slag gaat en kiest voor de meest eenvoudige opties, zult u wellicht tussen de 100 en de 200 euro kwijt zijn. Als u kiest voor een vakman en luxere opties (zoals het plaatsen van zonnescreens en het installeren van een rooftop airco), heeft u een wat groter budget nodig.

Bij Hollandia raden we u aan om uw wensen op een rijtje te zetten. Wij kunnen u aan de hand hiervan een op maat gemaakte offerte toesturen. Bedenk goed waar u de dakkapel voor wilt gebruiken en wat u belangrijk vindt. Onze vakmannen zullen er vervolgens voor zorgen dat de werkzaamheden netjes en secuur worden uitgevoerd en leveren de dakkapel schilder- of behangklaar voor u af!


Kunt u de dakkapel binnenkant zolder zelf aftimmeren?

De dakkapel binnenkant zolder zelf aftimmeren is mogelijk als u voldoende tijd heeft en enkele kluservaring heeft. U kunt er eventueel ook voor kiezen om de wat lastigere klussen (zoals het isoleren van de dakkapel of het plaatsen van een airco) uit te besteden aan Hollandia. Ons team voorziet u graag van een persoonlijk advies en denkt met u mee over de mogelijkheden. Samen zorgen wij ervoor dat de dakkapel binnenkant zolder goed aansluit bij uw bovenverdieping én wensen.


Meer informatie over de dakkapel binnenkant zolder

Wilt u meer informatie over het aftimmeren van de dakkapel binnenkant zolder? Neem dan contact op met het team van Hollandia. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies en een offerte. In onze showroom bent u welkom om onze dakkapellen (zowel aan de buiten- als de binnenkant) te komen bewonderen. Zo krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is en hoe wij te werk gaan.

Tot slot kunt u ook op onze website en ons kanaal op YouTube een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en onze werkwijze. Verdiep u bijvoorbeeld eens in het plaatsen van buitenzonwering (zoals ritsscreens) en een airco in uw dakkapel. Zo geniet u het hele jaar door van een fijne temperatuur in uw dakkapel. Dit is - met name als u een slaapkamer of werkkamer gaat realiseren in de dakkapel - een absolute aanrader!


Reactie plaatsen