X

Page content

Dakkapel twee onder één kap

Een dakkapel op een twee onder één kap woning is een goede optie wanneer u meer ruimte wil onder uw schuine dak. Zijn er zaken waar u rekening mee dient te houden?

Twee onder één kap; inwonende buren

Open deur natuurlijk maar wel iets waar u terdege rekening mee dient te houden. Het is verstandig vooraf met uw buren te overleggen of deze te informeren dat u van plan bent een dakkapel te plaatsen of er over denkt. Dan hoeven ze dat niet in de krant te lezen bij aangevraagde of gemelde verbouwingen. Daarnaast kan het ook in uw voordeel werken.

Samen met de buren

Het kan heel goed zijn dat de buren het een goed idee vinden en u vragen samen iets te doen. Wanneer de buren ook een dakkapel willen, zijn wellicht een aantal kosten te delen. B.v. het huren van de kraan.
Om een eenheid te creëren, kunt u kiezen voor dezelfde stijl dakkapel zodat het een geheel lijkt. En wanneer u ook dezelfde leverancier of aannemer inschakelt, is extra korting misschien ook mogelijk.
Wanneer u besluit om samen één dakkapel te plaatsen, houdt er dan rekening mee dat dit niet vergunningvrij kan gebeuren. U blijft immers niet de vereiste 50cm uit de scheiding van de woningen.

Vergunningvrij of Vergunningplichtig: dakkapel op twee onder één kap

In veel gevallen mag u zonder omgevingsvergunning een dakkapel plaatsen, ook op een twee onder één kap, mits aan een aantal regels wordt voldaan. Informeert u altijd bij uw gemeente over bijzondere omstandigheden. De overheid heeft een folder Informatieblad dakkapellen overheid waar e.e.a. in wordt uitgelegd. Kijk ook op www.omgevingsloket.nl om te bepalen waar u aan moet voldoen.

Bouwregels voor dakkapel op een twee onder één kap

Of u nu vergunningvrij of vergunningplichtig bent, de dakkapel op een twee onder één kap moet wel voldoen aan de gestelde regels in het bouwbesluit. Ook hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente maar natuurlijk ook bij de aannemer of Hollandia Dakkapellen.

Informeer naar de mogelijkheden

Dat op elk schuin dak een dakkapel kan worden geplaatst is in principe waar. Maar of het ook daadwerkelijk kan is natuurlijk afhankelijk van o.a. de constructie van het dak en een aantal andere zaken. Het is belangrijk dat u vooraf weet wat de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten kunnen zijn. Informeer u daarom goed, ook m.b.t. de aannemer of dakkapelspecialist. Zie ook ‘Checklist Dakkapel’.

Hollandia Dakkapellen helpt u hierbij!

Neem contact op met Hollandia Dakkapellen en informeer naar de mogelijkheden. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen, u bent altijd welkom. Wanneer u al een besluit heeft genomen, vraag dan een offerte aan.

Comment Section

0 reacties op “Dakkapel twee onder één kap

Plaats een reactie


*