Energielabel; bijdrage dakkapel

Energielabel; bijdrage dakkapel

Wanneer u al jaren in uw huidige huis woont, heeft u waarschijnlijk nog geen energielabel aangevraagd. Misschien is het toch verstandig dit wel te doen.

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan of uw woning meer of minder energiezuinig is en geeft zo ook aan of er aanvullende besparende maatregelen nodig en/of mogelijk zijn. Door een energielabel aan te vragen (en zoals dat heet) definitief te maken, krijgt u een overzicht van de kenmerken van de woning, zoals:
  • Type
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Beglazing
  • Verwarming, enz.

Tijdens het aanvragen worden allerlei vragen gesteld over de woning, dus ook over wel of niet aanwezige dakisolatie.

Energielabel dakkapellen

Niveaus energielabel

De niveaus van het label lopen van A (energiezuinigst) tot en met G (minst energiezuinigst). Heeft/krijgt uw woning label G, dan is het tijd om na te denken over de mogelijkheden om een hoger label te krijgen. Niet alleen om b.v. de stookkosten naar beneden te krijgen maar ook om de woning aantrekkelijker te maken wanneer u van plan bent deze te gaan verkopen of te verhuren.

Op de site van de overheid vindt u uitgebreide toelichting en kunt u een label aanvragen voor de eigen woning of voor iemand anders.

Dakisolatie

De meeste woningen, gebouwd vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw, hebben wel één of andere isolatielaag in de dakconstructie. Vooral toen kant en klare isolerende dakpanelen op de markt kwamen. De andere woningen werden tijdens de bouw of achteraf geïsoleerd. Oudere woningen hebben vaak alleen het z.g. dakbeschot of een combinatie van dakbeschot en een deel geheel niet geïsoleerd.

Warmtebeeld

Men kent al lang het belang van een goed geïsoleerd dak; het is één van de zwakste plekken met betrekking tot het warmteverlies vanuit de woning (gemiddeld 25%). U kunt die zwakke plekken heel goed zien op een zogenaamd warmtebeeld van een woning. Deze laat precies die plekken zien waar de woning warmte ‘lekt’.

[caption id="attachment_11837" align="aligncenter" width="639"]Wat is RC Waarde Een energieneutraal huis krijg je niet alleen door goede isolatie. Ook het voorkomen van warmtelekken speelt een belangrijke rol.
(Bron foto: Milieu Centraal)[/caption]

Dakkapelisolatie

Een dakkapel moet ook geïsoleerd zijn en volgens het bouwbesluit mag deze niet minder geïsoleerd zijn dan de rest van het dak. De dakkapellen van Hollandia Dakkapellen hebben minimaal een isolatiewaarde (RC-waarde) van 3.5 tot maximaal 6.

Dakkapel en energielabel

Een dakkapel maakt onderdeel uit van de dakconstructie en dus zodanig van belang bij het aanvragen van een energielabel. Zorg ervoor dat u kunt aangeven dat uw dakkapel voldoende geïsoleerd is.

Heeft u vragen over het energielabel of isolatie?

Neem contact op met ons of komt gewoon even langs. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt ook direct een uitgebreide offerte aanvragen als u dat wilt.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen:

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen