Wat zijn loodslabben?

Wat zijn loodslabben?

Standaard gebruikt Hollandia Dakkapellen loodslabben als afwerking rondom de dakkapel. Dit is dan een strook lood aan de wangzijde (zijkanten) en de voorzijde van de dakkapel.

Lood is hier een erg goed materiaal voor omdat:
  • Het buigzaam is. Wij moeten bij de montage natuurlijk het lood goed op de dakpannen laten aansluiten zodat er geen wind en water onderdoor kan komen.
  • Het zwaar is. U kent de zware stormen wel waar we steeds vaker mee te maken krijgen. De strook lood mag niet opwaaien anders kan er makkelijk water tussen de dakkapel en het dakbeschot inlopen.
  • Het zeer goed waterkerend is. Door de hoge en dichte massa van lood kan water er onmogelijk in doordringen, ook na zeer lange tijd niet.
  • Het zeer duurzaam is. Lood gaat heel lang mee en is 100% recyclebaar. Milieuverontreinigingen hebben geen invloed op lood en lood vormt zelfs een laagje (door oxidatie) dat corrosie voorkomt.Wat zijn loodslabben?

Lood

Hollandia Dakkapellen heeft in de loop der jaren veel andere materialen gebruikt (Ubiflex, EPDM, verholen goten) maar lood blijkt toch telkens weer het meest praktisch en het beste om lekkages te voorkomen.

Soms is het echter niet mogelijk loodslabben te gebruiken. Bijvoorbeeld als uw dak platte dakpannen heeft of een leistenen dakbedekking. Je moet de pannen dan slijpen en er verholen goten onder aanbrengen zodat het water aan de zijkanten van de dakkapel onder de pannen wordt afgevoerd naar de dakgoot toe. Als je lood zou aanbrengen over een platte dakbedekking dan is het gevaar te groot dat er toch water onderdoor komt, zelfs als het lood gekit wordt. Aan de voorzijde kun je dan nog steeds met lood werken omdat hier dan geen gevaar van inwatering ontstaat.

Gerelateerd


 

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51


Reactie plaatsen