Een dakkapel en de waarde van uw woning

Een dakkapel en de waarde van uw woning

Is een dakkapel een goede investering met betrekking tot de waarde van uw woning? Uit dit artikel blijkt dat het wel degelijk de moeite waard is.

Jarenlange ervaring

Hollandia Dakkapellen kan uit eigen ervaring zeggen dat een dakkapel samen met een uitbouw/dakopbouw behoort tot die verbouwingen die op termijn, soms al na 3-5 jaar, volledig ‘terugverdiend’ zijn. Wij hebben al heel veel klanten gehad die zijn verhuisd, die meteen weer een dakkapel bestellen voor hun nieuwe huis. Zij hadden dan ook al een dakkapel van ons en kenden de kwaliteit die wij leveren.

Dakkapel na plaatsing meerwaarde huis

Gezond verstand versus onderzoek

Gezond verstand is vaak belangrijker dan onderzoeken. Onderzoeken zijn er op dit gebied niet echt gedaan.

Wel is dit leuke artikel op Funda te vinden: Is een dakkapel een slimme investering? Dit is geen onderzoek, meer een weergave van ervaringen lokaal.

Dakkapel meer ruimte

Woningmarkt

De situatie in Nederland m.b.t. de woningmarkt en de bouw is al heel lang min of meer hetzelfde. Zelfs in de crisis vanaf 2008, werden courante huizen nog steeds goed verkocht. Een huis met meer (leef)ruimte en comfort verkoopt veel sneller. Het is een feit dat een zolder zonder dakkapellen vrijwel altijd een rommelhok wordt. U doet er eigenlijk niks mee en dat is zonde. In de huidige woningmarkt, zeker in het Westen waar Hollandia werkt, is het plaatje nog veel gunstiger.Verhuizen is veel duurder geworden en dus zoekt men naar een andere oplossing in de vorm van een woninguitbreiding. Kopers zijn op zoek naar zoveel mogelijk oppervlakte en vooral leefruimte en extra kamers voor hun kinderen.

Verkoop huis met dakkapellen

Zo kunt u van een ‘normaal’ rijtjeshuis een uitzonderlijk rijtjeshuis maken. Hier in het drukke Westen verkoopt een huis met dakkapellen echt sneller en voor significant meer geld. Als u op de eerste verdieping 3 slaapkamers hebt en een zolder met 2 dakkapellen dan adverteert u dus met een huis met 5 i.p.v. 3 slaapkamers! Dat maakt wel even een verschil natuurlijk.

Slimme investering is beter dan sparen

Maar u koopt geen dakkapel om binnen een paar jaar weer uw huis te verkopen, meestal niet tenminste. Dus u hebt nog wel wat jaren voordat u mogelijk verhuist. De huizenprijzen stijgen mee. Wat u investeerde in de dakkapel(len), kunt u bij verkoop meestal volledig, of zelfs meer, optellen bij de waarde van uw huis. Zeker als het kwalitatief goede en mooie dakkapellen zijn, want een mogelijke koper wil natuurlijk wel dat alles er nog pico bello uitziet.

Mogelijkheden dakkapel vliering
Bedenkt u verder nog dat spaargeld niets oplevert en onroerend goed flink in waarde stijgt. De rekensom is dan snel gemaakt: investeer in een dakkapel, het liefst in eentje van Hollandia Dakkapellen, want dan weet u zeker dat u kwaliteit krijgt in de ruimste zijn van het woord.

Enthousiast geworden door dit artikel?

Neem dan contact op met ons en informeer naar de mogelijkheden. We staan u graag te woord en geven altijd een eerlijk antwoord op uw vragen. U kunt ook gerust langskomen in één van de 2 vestigingen. Dat kunt u direct onze mooie kwaliteits-dakkapellen bekijken.

Dakkapel meerwaarde huis

Misschien ook interessant voor u.


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 31 Jul 2019

Het kan inderdaad slim zijn om te investeren in een dakkapel. Mijn huis is hierdoor ook in waarde gestegen. Natuurlijk profiteer je niet meteen van deze investering, maar op lange termijn wel!

Reactie plaatsen