Wat is een daktrim?

Wat is een daktrim?

Een daktrim is de bovenste rand (of profiel) op het boeideel van de dakkapel en is een klein maar erg belangrijk onderdeel van de dakkapel.

Wat is een daktrim?
  • De dakbedekking moet stevig aangedrukt worden en goed om de rand (de bekleding van het boeideel) gemonteerd worden. Dit voorkomt het inlekken van het dak en vochtproblemen tussen het hout van het boeideel en de buitenbekleding zelf (bv. HPL, Keralit).
  • De daktrim zelf moet zoveel mogelijk uit hele lengtes bestaan om inscheuring bij de verbindingsstukken te voorkomen.
  • Het is een esthetisch onderdeel van de dakkapel. De meeste daktrimmen zijn van aluminium en zijn plat. Er zijn ook ‘kralen’ dit zijn daktrimmen met een halfronde afwerking aan de voorzijde van het boeideel.

Het gebruik van aluminium

Omdat Hollandia Dakkapellen een EPDM dakbedekking gebruikt met een lange levensduur is het des te belangrijker te kiezen voor een goede daktrim. Standaard gebruiken wij aluminium. Dit materiaal is erg sterk en werkt niet of nauwelijks. Ook zal het op lange termijn niet gaan bobbelen waardoor er toch lekkages kunnen ontstaan. De zinken kraal heeft dit nadeel wel en daarom geven wij de voorkeur aan een aluminium kraal als u toch een halfronde afwerking wilt. Deze kraan zal op termijn alleen maar mooier worden door verkleuring en dezelfde doffe uitstraling krijgen als zink zonder echter de nadelen van zink.


Belangrijke begrippen

Wij hebben meerdere belangrijke begrippen voor u op een rij gezet.

thermische brug  - front - knieschot - loodslabben

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51


Reactie plaatsen