EPDM dakbedekking levensduur

EPDM dakbedekking levensduur

Als u een dakkapel laat plaatsen, is het verstandig om u te verdiepen in de verschillende soorten dakbedekking. De dakbedekking beschermt uw dakkapel namelijk tegen verschillende weersomstandigheden én zorgt ervoor dat uw dakkapel in goede staat blijft. De levensduur van EPDM dakbedekking is bijvoorbeeld zeer lang en duurzaam. Hollandia vertelt u graag meer over een EPDM dakbedekking en de levensduur.

Wat is een EPDM dak?

EPDM is een afkorting die staat voor ethyleen, propyleen en dieen monomeer. Het materiaal wordt veel gebruikt als dakbedekking, maar kent nog diverse andere toepassingsmogelijkheden. Dit komt mede doordat het materiaal zeer elastisch is. EPDM is hierdoor goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden én relatief eenvoudig te leggen.

EPDM dakbedekking en de levensduur

De levensduur van een EPDM dak ligt gemiddeld tussen de 50 en 60 jaar. Om de EPDM dakbedekking levensduur te verlengen, hoeft u in principe maar weinig te doen. EPDM is namelijk een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. EPDM is hierdoor een zeer geschikte keuze voor het dak van uw dakkapel.

Bij Hollandia leggen we de EPDM dakbedekking met behulp van een speciale lijm. Deze lijm zorgt ervoor dat de levensduur van de EPDM dakbedekking minimaal 50 jaar bedraagt. Onder de optimale omstandigheden, kan de levensduur zelfs oplopen tot 60 jaar of meer. Goed om te weten is dat een EPDM dak gecombineerd kan worden met isolatiemateriaal.

Onderhoud en levensduur van een EPDM dak

Niet alleen de levensduur van een EPDM dak is een groot voordeel, ook het feit dat EPDM maar weinig onderhoud nodig heeft is een pluspunt! Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een EPDM dak voor u op een rijtje:

De EPDM dakbedekking en zijn levensduur bedraagt minimaal 50 jaar. Dit blijkt uit onze eigen ervaring, maar ook uit onderzoek.

Een EPDM dak is nagenoeg onderhoudsvrij.

EPDM is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zo is het materiaal waterdicht en UV- en temperatuurbestendig.

EPDM kan gecombineerd worden met isolatiemateriaal.

Het materiaal is zeer gebruiksvriendelijk. Zo kunt u EPDM in principe zelf op uw dak leggen als u dat zou willen. Uiteraard kunt u deze klus ook uitbesteden aan het team van Hollandia.

Door de lange levensduur van een EPDM dak, mogen we het met recht een duurzaam materiaal én een goede investering noemen.

EPDM dakbedekking kan op maat geleverd worden en is dus geschikt voor verschillende soorten en formaten dakkapellen!

Vragen over EPDM dakbedekking en de levensduur?

Dakkapellen Culemborg, Amsterdam, Rotterdam of een andere stad in Nederland: EPDM dakbedekking is altijd een goede keuze. Bij Hollandia vertellen we u graag meer over EPDM dakbedekking en zijn levensduur. U kunt uiteraard direct al uw vragen stellen en advies inwinnen. Want of u nu zelf een EPDM dak wilt leggen of dit wilt uitbesteden aan ons team: wij staan klaar om u te adviseren.

Uiteraard bent u niet alleen met vragen over EPDM dakbedekking en zijn levensduur welkom bij ons, maar kunt u ook allerlei andere vragen omtrent dakkapellen aan ons stellen. Door onze ruime ervaring, kunnen we u altijd op weg helpen. Laat uw dakkapel bijvoorbeeld door ons plaatsen én afwerken. Wij kunnen een EPDM dak leggen, isolatiemateriaal aanbrengen en zonwering plaatsen.

In onze showroom bent u welkom om de verschillende materialen en soorten dakkapellen te bewonderen en meer te weten te komen over EPDM dakbedekking en de levensduur.


Reactie plaatsen