Kosten dakpannen

Kosten dakpannen

Een pannendak zorgt ervoor dat uw dakkapel Alblasserdam volledig geïntegreerd is in het dak van uw woning. U creëert op deze manier eenheid én een stijlvolle uitstraling. Hollandia vertelt u graag meer over de mogelijkheden van een schuin dak en de kosten van dakpannen op uw dakkapel.

Plat dak of een schuin dak op uw dakkapel

Als u een dakkapel laat plaatsen of het dak laat vervangen heeft u in principe de keuze tussen een plat dak of een schuin dak. Een plat dak is vrij gangbaar en over het algemeen de goedkoopste optie. Een schuin dak biedt echter een aantal voordelen. Zo loopt het regenwater sneller en eenvoudiger van het dak af. U voorkomt hierdoor de kans op lekkages. 

Daarnaast heeft een schuin dak minder onderhoud nodig. U hoeft het dak bijvoorbeeld minder vaak schoon te maken. Tot slot vinden veel mensen de uitstraling van een schuin dak mooi. Het dak van de dakkapel sluit namelijk naadloos aan bij het dak van uw woning en zorgt voor eenheid.

Is elke dakkapel geschikt voor een pannendak?

Een pannendak is een interessante optie als u een schuin dak op uw dakkapel heeft laten plaatsen. Of een schuine verbinding mogelijk is, is mede afhankelijk van de hellingshoek van het dak. Bij Hollandia geven we graag advies over de mogelijkheden op uw dak. Wij kunnen de dakconstructie van een plat dak en de tekening bekijken of langs komen op uw locatie.

Laat u een nieuwe dakkapel plaatsen? Bespreek dan van te voren de mogelijkheden om de dakkapel naadloos te laten aansluiten bij de zolder slaapkamer en het puntdak. Goed om te weten is dat een schuine verbinding in principe geen extra ruimte of licht oplevert. De meerwaarde zit hem in de uitstraling van een pannendak en het feit dat het dak van dakkapel een mooi geheel vormt met de rest van uw woning. 

Toch liever een plat dak?

Wilt u toch liever een plat dak op uw dakkapel laten plaatsen? Of is het niet mogelijk om een schuin dak op uw dakkapel te realiseren? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekking op het platte dak. Van een groen dak tot aan bitumen of EPDM. Bij Hollandia zijn we met name fan van EPDM dakbedekking. EPDM is een rubberachtig materiaal dat bekend staat om zijn flexibiliteit en lange levensduur. U hoeft relatief weinig onderhoud aan het dak te plegen en geniet tot wel 50 jaar van uw dakbedekking.

Informeer gerust bij het team van Hollandia naar de verschillen tussen een plat dak of een schuin dak en de verschillende soorten dakbedekking waarmee wij werken. Onze specialisten staan altijd klaar om een persoonlijk advies uit te brengen!

Wat zijn de kosten van dakpannen op de dakkapel?

De kosten van dakpannen op de dakkapel zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Kunststof dakpannen zullen over het algemeen goedkoper zijn dan dakpannen van riet, zink of koper. Het is belangrijk om niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de levensduur. Een kunststof dakpan blijft jarenlang mooi, is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft weinig onderhoud nodig.

Ook materialen als zink en koper hebben een zeer lange levensduur. Bij Hollandia vertellen we u graag meer over de kosten van dakpannen op uw dakkapel. Vraag eventueel een offerte aan inclusief het laten leggen van de dakpannen en/of het realiseren van een schuin dak. Dit zijn klussen waar enige expertise voor nodig is. Daarnaast moet er voldoende aandacht worden besteedt aan het goed leggen van de hoek dakpannen en nok dakpannen. Zo niet, dan zouden er lekkages in uw dakkapel kunnen ontstaan.

Verschillende materialen en kleuren dakpannen

Het doel van een pannendak is over het algemeen dat het dak van de dakkapel een geheel vormt met het dak van uw woning. U kiest het materiaal en de kleur daarom aan de hand van uw huidige dak. Ga bijvoorbeeld voor zwarte dakpannen of juist voor rode dakpannen. Bij Hollandia adviseren we u graag over de kleuren en mogelijkheden. Daarnaast helpen we u bij al uw andere vraagstukken omtrent uw dakkapel.

Hoe geeft u uw dakkapel een bijzondere uitstraling?

Het dak vormt de finishing touch van uw dakkapel. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan de overige details en afwerking. Zo is een verholen goot een stijlvolle manier om het regenwater af te voeren. Ook de ramen en kozijnen zorgen ervoor dat uw dakkapel op een positieve manier opvalt in de buurt. 

Wilt u graag extra ruimte realiseren in de dakkapel? Informeer dan naar de mogelijkheden van borstwering. Op deze manier verhoogt u uw dakkapel enkele centimeters. Deze centimeters bieden extra sta ruimte en meer vloeroppervlakte. Tot slot biedt een schuin dak soms interessante extra opbergmogelijkheden.

Welke accessoires zijn onmisbaar bij een pannendak?

Of u nu gaat voor een pannendak of een plat dak: een dakkapel kan in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Een airco onder een schuin dak binnen laten plaatsen is dus zeker geen slecht idee. Ook het plaatsen van buitenzonwering is iets wat wij altijd van harte aanbevelen. De combinatie van een airco en buitenzonwering zorgen ervoor dat uw dakkapel een comfortabele plek blijft om te slapen, werken of spelen.

Zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden én een goede isolatie. Hoewel de temperatuur in een dakkapel in de zomermaanden vaak snel stijgt, kan het in de winter juist koud worden in deze ruimte. Bij Hollandia adviseren we u graag over de accessoires en mogelijkheden onder een pannendak. Daarnaast kunnen wij het plaatsen van dakpannen en de volledige afwerking van uw dakkapel uit handen nemen.

Door het professionele team van Hollandia in te schakelen, weet u zeker dat het werk goed wordt uitgevoerd. U zorgt zo voor een piekfijn én duurzaam resultaat. Mochten er problemen ontstaan met de dakkapel of de schuine verbinding, dan heeft u bij ons altijd 

recht op garantie. Service en kwaliteit hebben wij namelijk hoog in het vaandel staan!

Meer weten over de kosten van dakpannen

Bent u benieuwd naar de kosten van dakpannen? Of wilt u graag laten onderzoeken of het mogelijk is om een schuin dak op uw dakkapel te realiseren? Stuur het team van Hollandia dan een bericht. Wij zetten de kosten van dakpannen en (indien gewenst) het uitvoeren van de overige afwerking graag voor u op een rijtje. Daarnaast geven we u graag een vakkundig advies over de dakpannen én de rest van uw dakkapel.

Bent u nieuwsgierig hoe een schuine verbinding er uit kan komen te zien? Of wilt u de kunststof dakpannen en andere materialen graag eens in alle rust bekijken? Dat kan in onze showroom! Wij hebben hier meerdere soorten dakkapellen, materialen en accessoires tentoongesteld. Daarnaast is de showroom uiteraard de ideale plek om een kop koffie te drinken en een gesprek te voeren met ons team. Zo zullen wij alle tijd nemen om u een advies op maat te geven. Neem gerust bouwtekeningen mee zodat wij de hellingshoek van uw dakkapel kunnen bestuderen!


Reactie plaatsen