Kosten dakkapel 5 meter inclusief montage

Kosten dakkapel 5 meter inclusief montage

Een dakkapel plaatsen is een grote investering. Hoewel u direct geniet van de voordelen – zoals meer ruimte, licht én een waardestijging van uw woning –, is het logisch dat u goed nadenkt voordat u een afspraak maakt met een dakkapel specialist. Doe bovendien uitgebreid onderzoek en verdiep u in de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage. Zo weet u wat u kan verwachten! Hollandia vertelt u graag meer over de gemiddelde kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage.


Wat zijn de gemiddelde kosten dakkapel 5 meter inclusief montage?

Een dakkapel of dakopbouw Amersfoort kost al gauw tussen de 5.000 en de 10.000 euro. De kosten worden bepaald door uw dak, het materiaal dat u kiest, de afwerking en de grootte van de dakkapel. De gemiddelde kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage liggen al gauw wat hoger. Denk hierbij aan een gemiddelde tussen de 7.000 en de 12.000 euro.

Waarom de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage hoger zijn? Dat is omdat een dakkapel van 5 meter geen standaardmaat is. De meeste dakkapellen zijn namelijk kleiner, zoals 3 of 4 meter. Een grotere dakkapel – van bijvoorbeeld 5 of 6 meter – biedt echter wel een aantal voordelen. Zo is het mogelijk om twee kamers te bouwen of om samen met uw buren een dakkapel te laten monteren (en de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage) te delen!


Welke factoren hebben invloed op kosten dakkapel 5 meter inclusief montage?

Diverse factoren hebben invloed op de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage. Zo zijn de kosten afhankelijk van uw dak en de bereikbaarheid hiervan. Ook het materiaal heeft een grote invloed op de kosten. Zo is een kunststof dakkapel goedkoper dan een houten dakkapel. Een kunststof dakkapel heeft bovendien minder onderhoud nodig, waardoor u ook op de lange termijn minder tijd en geld kwijt zult zijn.

Een andere onderhoudsvrije optie is de keralit dakkapel. Keralit hoeft niet geschilderd te worden en blijft jarenlang mooi en kleurvast. Sommige mensen vinden een houten dakkapel echter mooier en beter bij hun huis passen. In dit geval zal de hogere prijs het geld absoluut waard zijn. De waarde van uw woning zal immers ook stijgen als u een mooie, matchende dakkapel laat monteren door het ervaren team van Hollandia.

Naast uw dak en het materiaal, heeft het ontwerp van de dakkapel en de afwerking invloed op de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage. Een op maat gemaakte dakkapel met een glazen dak of een deur richting een balkon of dakterras, is logischerwijs duurder dan een standaard dakkapel zonder extra opties. Qua afwerking betaalt u meer voor een dakkapel inclusief zonwering. Zonwering is echter wel een goede investering als u wilt voorkomen dat uw dakkapel verandert in een sauna in de zomermaanden!

Kies bijvoorbeeld voor zonwerend glas of ritsscreens. Bij Hollandia raden we altijd aan om te kiezen voor zonwering die buitenaf wordt geplaatst. Dit is namelijk een stuk effectiever. Zonwering houdt de warmte buiten en zorgt ervoor dat u het hele jaar door plezier heeft van uw dakkapel. Zonwering is bovendien goedkoper en milieuvriendelijker dan het plaatsen van een airco.

Tot slot is het mogelijk om het binnentimmerwerk uit te besteden aan de vakmannen van Hollandia. Hoewel u hier meer voor betaalt dan wanneer u deze klus zelf uitvoert, scheelt het u wel veel tijd en moeite. Onder de streep is het bovendien vaak goedkoper om de gehele dakkapel te laten afwerken door een partij dan om in zee te gaan met verschillende bedrijven. Bij Hollandia rekent u op service, kwaliteit en 10 jaar garantie!


Prefab of traditionele dakkapel 5 meter

De kosten van een prefab dakkapel 5 meter inclusief montage zullen lager uitvallen dan de kosten van een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en hoeft enkel gemonteerd worden bij uw woning. Dit is een klus die de vakmannen van Hollandia binnen een dagdeel klaren. Een prefab dakkapel is goedkoper, makkelijker om te installeren en kwalitatief goed.

In sommige gevallen gaat onze voorkeur echter uit naar een traditionele dakkapel. Een traditionele dakkapel sluit beter aan op uw dak en is hierdoor geschikt voor (bijna) alle daken. Ook als u speciale wensen heeft, kan dit direct verwerkt worden in het ontwerp van een traditionele dakkapel. Een traditionele dakkapel wordt ter plekke opgebouwd en kost hierdoor iets meer tijd en geld dan een prefab dakkapel. Dankzij onze ervaring en expertise, zullen wij de meeste traditionele dakkapellen van 5 meter of meer ook binnen een dag kunnen plaatsen.

Bent u benieuwd welke dakkapel 5 meter het beste bij uw wensen past? Neem dan gerust contact op met het team van Hollandia of kom langs in onze showroom!


Kosten dakkapel 6 meter inclusief montage

Mag de dakkapel van u wel een slagje groter worden? Kies dan voor een dakkapel van 6 meter inclusief montage. De gemiddelde kosten van een dakkapel 6 meter inclusief montage liggen rond de 10.000 euro. Uiteraard hangen ook deze kosten af van uw dak, uw wensen en het materiaal dat u kiest. Het voordeel van een dakkapel van 6 meter is dat dit formaat zeer geschikt is als u twee kamers wilt maken. Twee kamers van drie meter zijn namelijk net wat ruimer en hierdoor geschikt voor bijvoorbeeld slaapkamers of hobbykamers.

Als u een dakkapel samen bouwt met uw buren, deelt u de kosten uiteraard. Hoewel u het eens moet worden over het materiaal van de dakkapel en het ontwerp, kunt u qua zonwering en verdere afwerking allebei uw eigen plan trekken. Zo is het bij Hollandia geen enkel probleem om bijvoorbeeld aan een kant van de dakkapel zonwerend glas en aan de andere kant zonnescreens te installeren. Voor meer informatie over de verschillende soorten dakkapellen en hun afwerking, raden we u aan om verder te lezen op onze website of onze video´s op YouTube te bekijken.


Dakkapel 5 meter laten plaatsen door Hollandia

Wilt u een dakkapel 5 meter laten plaatsen door Hollandia? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u meer over de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage en de verschillende mogelijkheden. Zo adviseren we u graag over de verschillende materialen en extra opties. Ook kan onze specialist uw dak komen bekijken en met u meedenken over welke dakkapel hier het beste bij past.

Bent u enthousiast geworden? Vergeet dan niet om bij uw gemeente te informeren naar de regels omtrent vergunningen. In sommige gevallen heeft u een bouwvergunning nodig voor een dakkapel. Met name als een dakkapel van 5 meter aan de voorzijde van uw woning wordt geplaatst, is het vaak noodzakelijk om een vergunning te regelen. Het aanvragen van een bouwvergunning kost wat extra tijd én geld die u bij de kosten van een dakkapel 5 meter inclusief montage moet optellen.


Reactie plaatsen