Dakkapellen tot 7m breed op maat gemaakt

Dakkapellen tot 7m breed op maat gemaakt

Bent u op zoek naar een dakkapel met een bepaalde breedte? Hollandia Dakkapellen levert deze op maat gemaakt, rekening houdend met uw wensen.
dakkapel 7m breed

Alles is maatwerk

Het is niet zo dat wanneer u een dakkapel bestelt van 4 m breed, deze de volgende dag wordt geleverd. Er komt toch even iets meer bij kijken. Voordat wij een dakkapel in productie nemen zullen we enkele belangrijke zaken moeten weten en zullen we u eerst een bezoek brengen om b.v. de exacte breedte te kunnen bepalen. Het is echt maatwerk.

Precieze breedte

Vooraf is niet vast te stellen welke precieze breedte de uiteindelijke dakkapel krijgt. Zoals gezegd wordt dit ter plekke opgemeten. We zullen altijd proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Dakkapel afwerking binnenkant
U bepaalt natuurlijk wel vooraf wat de breedte ongeveer moet worden. Net als de raamindeling; hoeveel ramen wilt u en hoeveel daarvan moeten open kunnen. Zomaar een aantal zaken wat u kunt bepalen. Echter zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Waar moet u rekening mee houden

Draai/kiepramen

Draai/kiepramen kunnen maximaal 1 m breed worden. Breder is wel mogelijk maar dan vervalt de garantie op het hang- en sluitwerk. Houdt u er rekening mee dat bredere ramen onpraktisch kunnen zijn en bij de stijl van de woning moeten passen.
De meeste draai/kiepramen zijn ongeveer 75 tot 85 cm breed. Dit is echter niet de glasbreedte. Deze is gemiddeld 240 mm smaller, rekening houdend met de breedte van de raamstijlen. Daarnaast moet men ook rekening houden met de breedte van de kozijnstijlen. Deze zijn ook vrij breed om de constructie stevig te houden.

Vaste ramen

Vaste ramen kunnen maximaal 1,5 m breed worden. Ook hier geldt dat ze breder kunnen worden gemaakt maar ook dan vervalt de garantie op het glas i.v.m. de grotere kans op glasbreuk. Wel blijft u gewoon verzekerd via een eigen verzekeraar.

dakkapel zeven meter

Maximale breedte kozijn

De maximale breedte voor een kozijn is ongeveer 4,4 m. Een kozijn is een groep ramen, inclusief draai/kiepramen, die één geheel vormen. Bij dakkapellen die breder zijn dan 4,8 m, worden dan ook 2 kozijnen aan elkaar gekoppeld. Zo blijft de hele constructie stevig genoeg. Het wel of niet koppelen van kozijnen is trouwens ook afhankelijk van andere factoren. B.v. het profiel van het kozijn, de fabrikant en de hellingshoek van het dak. Heeft u een namelijk een minder steil dak, dan zullen de neerwaarts krachten groter zijn.

Panelen

Voor de eventuele tussenwand(en) komt altijd een paneel met een minimale breedte van 220 mm. Voor later te plaatsen wanden kan dit eventueel smaller zijn.Dakkapel 4m met paneel

Buitenmaat of binnenmaat dakkapel

Wanneer wij het hebben over de breedte van een dakkapel, bedoelen we de buitenmaat. Hiermee wordt afstand tussen de buitenzijde van beide wangen (zijkanten van de dakkapel) bedoeld. Dus het eventuele overstek wordt niet meegerekend.
U als klant zal meestal van de binnenmaat uitgaan daar dat uiteindelijk aangeeft hoeveel (leef)ruimte u erbij krijgt. Bij het inmeten van de dakkapel zal dat alles duidelijk worden.

Hoogte van de dakkapel

De maximale hoogte om vergunningsvrij te kunnen plaatsen is 1,75 m. Wat de exacte hoogte uiteindelijk wordt is o.a. afhankelijk van het soort dak dat uw woning heeft. Ook de stijl van de rest van de woning kan een rol spelen. Een smalle hoge dakkapel met hoge ramen zal heel anders lijken dan dezelfde hoge dakkapel met lagere ramen met panelen eronder. Belangrijk is dat u weet wat mogelijk is, wat uw wensen zijn en wat b.v. vergunningsvrij kan worden doorgevoerd.
Dakkapel 3m-1.75hoog
Zo is het soms nodig toch een dakkapel van 1,75 m te plaatsen met een paneel aan de onderkant, om vergunningsvrij te kunnen plaatsen. U kunt op die wijze aan de regel voldoen, dat de onderkant van de dakkapel zich op maximaal 1 m boven de dakvoet bevindt. De dakvoet van een dak met een overstek bevindt zich meestal lager dan de zoldervloer.

Geen standaard antwoorden

We kunnen op specifieke vragen geen standaard antwoord geven. Pas wanneer alles precies is ingemeten, kunnen we de exacte maten berekenen. Wel kunnen we b.v. vooraf onder bepaalde schattingen doen.

Vragen of twijfels?

Neem contact op met ons en stel de vragen die u heeft. Waarschijnlijk zijn er na het lezen van de artikelen op onze site juist nog meer vragen ontstaan omdat er allerlei zaken zijn besproken waar u niet aan heeft gedacht. Geen probleem. We zijn bereid om alle tijd te nemen en u goed te informeren. U koopt tenslotte niet elke dag een dakkapel!

Offerte aanvragen?

Het kan ook zijn dat u zich al zo heeft verdiept in de materie dat u benieuwd bent wat het allemaal zou gaan kosten. Vraag een offerte aan waarin wij zo transparant mogelijk alle kosten aangeven.

Gerelateerde artikelen:

Reactie plaatsen