Dakkapel boerderij

Op elk schuin dak kan een dakkapel worden geplaatst, dus ook op het dak van een boerderij. Maar welke mogelijke vraagstukken kunnen ontstaan?

Boerderijstijl en stijl van de dakkapel

Elke boerderij heeft een eigen stijl. Dit is o.a. ook afhankelijk van de streek, want elke streek kent zijn eigen karakteristieke boerderijstijlen. Zo heb je onder andere de z.g. stolpboerderijen in Noord Holland, de stelpboerderij in Friesland en de Oldambster boerderijen in Groningen.

Hierbij gaat het om oude boerderijen waarvan sommigen al langer dan een eeuw bestaan. Heeft u zo’n oude boerderij en staat het misschien zelfs op de monumentenlijst? Dan mag u waarschijnlijk aan het uiterlijk niets veranderen.

Vergunningvrij of Vergunningplichtig: dakkapel op boerderij

In veel gevallen mag u zonder omgevingsvergunning een dakkapel plaatsen mits aan een aantal regels wordt voldaan. Informeert u altijd bij uw gemeente over bijzondere omstandigheden. De overheid heeft een folder Informatieblad dakkapellen overheid waar e.e.a. in wordt uitgelegd. Kijk ook op www.omgevingsloket.nl om te bepalen waar u aan moet voldoen.

Bouwregels voor dakkapel op boerderij

Of u nu vergunningvrij of vergunningplichtig bent, de dakkapel moet wel voldoen aan de gestelde regels uit het bouwbesluit. Ook hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente maar natuurlijk ook bij de aannemer of Hollandia Dakkapellen.

Informeer naar de mogelijkheden

Of op het dak van uw boerderij een dakkapel kan worden geplaatst is afhankelijk van o.a. de constructie van het dak en een aantal andere zaken. Het is belangrijk dat u vooraf weet wat de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten kunnen zijn. Informeer u daarom goed, ook m.b.t. de aannemer of dakkapelspecialist. Zie ook ‘Checklist Dakkapel’.

Naast een dakkapel op uw boerderij verzorgen wij ook:

Hollandia Dakkapellen helpt u hierbij!

Neem contact op met Hollandia Dakkapellen en informeer naar de mogelijkheden. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen, u bent altijd welkom. Wanneer u al een besluit heeft genomen, vraag dan een offerte aan.
Reactie plaatsen