Zinken zijwang

Zink wordt vaak gebruikt bij de bekleding van dakkapellen, bijvoorbeeld in de vorm van een zinken zijwang. Dit komt doordat het materiaal een aantal voordelige eigenschappen heeft, waardoor jouw nieuwe dakkapel een stuk langer meegaat. Wat is een zinken zijwang en waarom is het een voordelige keuze?

Wat is een zinken zijwang op een dakkapel?

Zink wordt bij dakkapellen gebruikt als gevelbekleding en met name voor het creëren van zinken zijwangen. Hierbij wordt het materiaal tegen de achterliggende houten constructie gemonteerd. Er zijn verschillende manieren om het zink aan te brengen bij een dakkapel plaatsen, zoals met platen. Bij de aansluitingen moet dan wel voldoende ruimte beschikbaar zijn voor de vrije werking van het zink. Dit betekent vaak dat de zinken zijwangen op maat gemaakt moeten worden, zodat deze perfect passen. Het is overigens ook mogelijk om de zinken zijwang door te laten lopen naar de voorkant van de dakkapel, wat een mooie uitstraling geeft aan de hele constructie.

Waarom zinken zijwangen?

 Zinken zijwangen op een dakkapel gaan gepaard met verschillende voordelen:

  • Moderne uitstraling: Zink is allereerst een mooi afwerkmateriaal en zorgt voor een moderne, stijlvolle uitstraling aan je huis. Het is bijvoorbeeld goed te combineren met dakpannen op je dakkapel.
  • Makkelijk te bewerken: Dit natuurlijke basiselement is tevens makkelijk te bewerken, wat het voor de productie ook makkelijk maakt.
  • Onderhoudsvrij: Zink is een geheel onderhoudsvrij materiaal en gaat heel lang mee.

Vraag bij Hollandia Dakkapellen een vrijblijvende dakkapellen offerte aan en dan bekijken we samen alle mogelijkheden voor zinken zijwangen op jouw dakkapel.

 

Reactie plaatsen