Wat is een screen voor een dakkapel?

Wat is een screen voor een dakkapel?

Zonwering kan belangrijk zijn om de temperatuur in huis onder controle te kunnen houden en de beste zonwering bevindt zich aan de buitenzijde van een raam, zo ook een screen op een dakkapel.

Wat is een screen?

Een screen is een flexibele zonwering die aan de buitenkant van een raam of deur kan worden neergelaten, te vergelijken met een rolgordijn. Maar daar houdt vergelijking ook direct op want een rolgordijn zit altijd aan de binnenkant.

dakkapel-screen screens-dakkapel

Omdat een screen altijd aan de buitenkant is gemonteerd moet het gebruikte materiaal goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, ook wanneer u bij een echt harde wind vergeet de screens op te halen. Sommige screens zijn bestand tegen windsnelheden van 145 km per uur!

Screen-geleiders

Daarom zitten de meeste screens altijd aan beide zijden in een speciale geleider, waar het doorheen wordt geleid bij het op- en neerlaten. De geleiders houden het doek van de screen altijd strak , ook al waait het stevig. De screens die wij installeren maken gebruik van het zippex-systeem waardoor de screens altijd goed zitten.

dakkapel-screen zippex-geleiding

Het oprolmechanisme; inbouw of opbouw

Het oprolmechanisme van een screen is vergelijkbaar met die van een rolluik maar neemt veel minder ruimte in, simpel om het feit dat een screen veel dunner is dan een rolluik.
Screens kunnen heel goed achteraf worden geplaatst, wat wel betekent dat het mechanisme altijd in het zicht zit in tegenstelling tot inbouw. Bij inbouw wordt het mechanisme in de spouw of, zoals bij onze dakkapellen, in het overstek.

screen-dakkapel-overstek
Kiest u voor een dakkapel met screens, dan zal de screen vooraf zijn gemonteerd en het oprolmechanisme verdekt in de ruimte van het overstek. Hierdoor kan in het zeldzame geval van een defect, eenvoudig aan de buitenkant het euvel worden verholpen, zonder dat er iets aan de binnenkant hoeft te worden opengebroken.

Het doek van een screen

Bij screens heeft u keuze uit vele soorten doek met verschillende eigenschappen met verduistering, dempen uv-straling en blokkeren van zonlicht.
Zo zijn er screendoeken die bestaan uit kern van glasvezels met een special pvc-coating waar een het doek van is geweven. Deze zijn geschikt voor alle zonweringen en er is keuze uit meerdere designs. Een ander doek is gemaakt van speciaal toegevoegde aluminiumdeeltjes waardoor dit doek een hoge thermische isolatie geeft; warmte tegenhoudt.
Weer een ander soort doek houdt deels de schadelijke uv-straling tegen.

dakkapel-screens-designs en kleuren

Meerdere designs en kleuren

Screens kunnen in vele designs en kleuren worden geleverd zodat er altijd wel een screen is die u past. Wij kunnen u daarbij helpen omdat de keuze voor een bepaald design misschien niet aansluit op eisen die u stelt voor het doek. Het zou kunnen dat u een bepaald ontwerp leuk vindt maar dat het niet leverbaar is voor een verduisteringsgordijn.

Voordelen en nadelen screens

Voordelen van screens op dakkapel:
 • Eenvoudig vooraf in te bouwen.
 • Elektrisch bedienbaar (schakelaar of afstandsbediening).
 • Neemt weinig ruimte in.
 • Door speciale geleiding bestand tegen alle weertypen.
 • Vele designs.
 • Veel kleuren.
 • Verduisterend, indien gewenst.
 • Warmte-werend.
 • Zonwerend.
 • Houdt uv-straling tegen.

Nadelen:
 • Minder isolerend dan rolluiken.
 • Inbraakgevoeliger dan rolluiken.

U ziet, er zijn meer voor- dan nadelen van screens voor een dakkapel, dus waarom kiest u er niet voor om screens in te laten bouwen in uw nieuwe dakkapel?

Wilt u meer informatie over een dakkapel met screens?

Benieuwd welke opties u heeft voor uw nieuwe dakkapel? Direct een screen mee laten monteren scheelt misschien ergernis achteraf wanneer de zonwering aan de binnenkant van het raam niet echt doet wat u verwacht.
Neem contact op met ons of kom langs in de showroom.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een dakkapel met screens?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen