Verzekering dakkapel

Verzekering dakkapel

Hoe zit het met de verzekering in verband met een dakkapel? Wij leggen het u hier uit.

Niet alles op internet is waar

U vindt tal van artikelen op het internet over de verzekering voor uw dakkapel. Het eerlijke en duidelijke verhaal wordt helaas niet vaak verteld en dat terwijl het toch juist zo eenvoudig is. Als het om verzekeringen gaat is het vaak de angst die regeert maar dat is nergens voor nodig. Laten we de feiten even op een rij zeten.

Opstal- en inboedelverzekering

U bent al verzekerd via uw eigen opstal- en inboedelverzekering. Als u een dakkapel laat plaatsen wordt de waarde van uw huis iets groter maar het is maar de vraag of u dat direct moet melden bij uw verzekeraar. Dat hangt af van de voorwaarden met betrekking tot het bepalen van de zogenaamde ‘herbouwwaarde’ en hoe er geïndexeerd wordt. Maar ook hoe de waarde van het verlies bepaald wordt als u grote schade hebt door bijvoorbeeld brand.
Daarnaast is het ook een groot verschil of u één kleine dakkapel van € 4.000 laat plaatsen of twee grote dakkapellen compleet met rolluiken en dergelijke van € 15.000! U kunt natuurlijk gewoon even bellen met uw verzekeraar als u dakkapellen laat plaatsen.
Het is wel een feit dat heel veel mensen in de loop der jaren waarde toevoegen aan hun woning zonder dit ooit te melden bij hun verzekeraar. Het is verstandig dit eens in de zoveel jaren wel te doen. Zo voorkomt u dat u onderverzekerd raakt.
Er zijn zelfs verzekeraars die polissen aanbieden die ‘meegroeien’ op basis van een veronderstelde waardestijging en – toevoeging van uw woning in de loop der jaren.

silhouet huis en gezin

Overige bestaande verzekeringen

Andere verzekeringen zoals een rechtsbijstandsverzekering die u al hebt, vragen helemaal geen aanpassing. U bent gewoon verzekerd bij problemen tussen de leverancier en uzelf. Geen actie vereist dus van uw kant.

gezin met dromen

Aanvullende verzekering afsluiten?

Adviezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten zijn voor dakkapellen echt ronduit onzinnig en onnodige geldverspilling.
Het is veel belangrijker dat u een goed en betrouwbaar bedrijf vindt. Deze bedrijven hebben er alle belang bij hun reputatie hoog te houden en dat is uw beste verzekering! Zelfs met een ‘aanbouwverzekering’ en een ‘CAR en aansprakelijkheidsverzekering’ van het bedrijf hebt u geen garanties dat eventuele schade en problemen soepel en snel verholpen worden. Dat heeft veel meer te maken met het contact dat u hebt met het bedrijf zelf.

In de praktijk

De praktijk is deze: Hollandia dakkapellen heeft vele duizenden dakkapellen geplaatst en nog nooit meegemaakt dat er noemenswaardige schade ontstaat bij een klant of bij de directe buren. Hooguit een keer een kleine beschadiging op een wand of vloer die zo weer opgelost zijn.

Advies

Geef uw geld niet zomaar uit aan allerlei onnodige verzekeringen maar zoek een goede leverancier, dat is uw beste garantie!

Heeft u nog vragen met betrekking tot verzekeringen? Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. Neem gewoon even contact op met ons.

Gerelateerde artikelen:

Reactie plaatsen