Screens of rolluiken voor dakkapel

Screens of rolluiken voor dakkapel

U denkt erover een dakkapel te laten plaatsen omdat u meer ruimte wil op de zolder of de slaapkamer. Maar u bent toch ook benieuwd of er ook zonwering mogelijk die eenvoudig van binnenuit te bedienen is. Een zonwering aan de buitenkant is effectiever dan aan de binnenkant.
Wij leveren dakkapellen met de mogelijkheid voor screens of rolluiken kant en klaar gemonteerd in het overstek van de dakkapel. Het overstek van de dakkapel is dat gedeelte van het dak wat doorloop (uitsteekt) aan de zij- en/of voorkant van de dakkapel. De dakkapel krijgt door het overstek ook een mooiere en elegantere uitstraling wat ook wel belangrijk is.
Omdat de rolluiken of screens in het overstek worden gemonteerd heeft u geen zicht op de in het oog springende kast of bak met daarin het rolluik of screen en het oprolmechanisme met moto. U bedient de elektrische screen of rolluik van binnenuit met een schakelaar.

screens of rolluiken dakkapel - overstek

Het grote voordeel van de montage in het overstek is dat bij eventueel onderhoud of reparatie het dak niet open hoeft te worden gezaagd. Het openmaken van de onderkant van het overstek is voldoende. Sommige leveranciers plaatsen de bak namelijk in het dak waardoor het moeilijk is om er bij te komen wanneer het noodzakelijk is.
Het is dus handig en praktisch de bak in het overstek te monteren.
Met een screen wordt eigenlijk het geheel bedoeld van het speciale doek, geleiders en het oprolsysteem. Het is een verticale zonwering die aan de buitenzijde is gemonteerd omdat zonwering aan de buitenkant nu eenmaal beter de warmte tegenhoudt dan een zonwering aan de binnenkant van een raam. De geleiders aan beide zijden van het raam zitten zo dicht mogelijk op het kozijn en zorgen ervoor dat het doek altijd strak is gespannen.

screens of rolluiken dakkapel - detail screen

Het doek van een screen kan gemaakt zijn van textiele vezels maar ook van kunststofvezels bijvoorbeeld glasvezeldraden met een speciale coating. Een screendoek is meestal redelijk doorzichtig zodat het nog wel wat licht doorlaat maar heeft toch een warmte-werende werking. U kunt er wel door naar buiten kijken maar moeilijker andersom; dus van donker naar licht. Een screendoek moet verder een brand- of vlam-vertragende werking hebben en is in verschillende kleuren en designs te verkrijgen.
De naam zegt het al: een luid dat kan worden opgerold en uitgerold naar beneden voor een deur of raam en ook weer aan de buitenkant. Net als een screen heeft een rolluik aan beide zijden een geleiding zodat het altijd gefixeerd is en op de juist wijze af- en oprolt.

screens of rolluiken dakkapel - blauw rolluik
Een rolluik is niet alleen zonwerend maar is ook een inbraakwerend én isoleert de warmte heel goed. Dat betekent dat een rolluik de warmte binnenhoudt in de winter en buiten in de zomer want de richting van thermische energie is altijd van warm naar koud al voelt dat meestal niet zo, vooral in de koude periodes van het jaar.
Rolluiken kunnen in dezelfde kleur (RAL) worden geleverd als de kozijnen zodat er een geheel ontstaat.
Benieuwd welke opties u heeft voor uw nieuwe dakkapel? Direct een rolluik of screen mee laten monteren scheelt misschien ergernis achteraf wanneer de zonwering aan de binnenkant van het raam niet echt doet wat u verwacht.
Neem contact op met ons of kom langs in de showroom.

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 08 Jan 2021

Rolluiken zijn natuurlijk erg effectief tegen het buitenhouden van warmte. Daarnaast zorgen ze ook voor goede isolatie. Zelf hebben wij ze ook laten plaatsen, omdat onze woning altijd erg warm wordt in de zomer. Ook bevorderen ze de brandveiligheid.

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 05 Nov 2020

Wij denken er ook over na om rolluiken te plaatsen voor de ruiten van onze dakkapel. Goed om te weten dat deze in dezelfde kleur als de kozijnen geleverd kunnen worden. Ik ga mij verder verdiepen in de kosten voor de montage.

Vincent
Door

Vincent

op 28 May 2021

Een rolluik is natuurlijk erg praktisch. Bij ons is het in de zomer altijd warm in huis. Vorig jaar hebben we rolluiken en screens laten plaatsen. We merken het verschil meteen. Ook blijft warmte in de winter beter binnen. http://www.sunsell.nl/

Reactie plaatsen