Schimmel op zolder

Tips om schimmel op zolder tegen te gaan

Goede ventilatie in de woning is belangrijk voor de luchtkwaliteit in huis. Door een voortdurende stroom aan verse frisse lucht te creëren, voorkomt u vochtplekken en schimmel op zolder. Eventjes een raam op een kier zetten is hiervoor onvoldoende. De kamers dienen 24 uur per dag te worden geventileerd. Hollandia Dakkapellen biedt diverse oplossingen om de zolder te ventileren, bijvoorbeeld met een nieuwe dakkapel. Onze experts leveren dakkapellen in heel Nederland, zoals dakkapellen in Den Helder of dakkapellen in Utrecht. Vul het online contactformulier in om meer informatie over de dakkapel kosten te ontvangen.

Gezondheidsproblemen door schimmel op zolder

Veel mensen realiseren zich niet dat een vochtige zolder talloze gezondheidsklachten kan veroorzaken. Allergieën, hoofdpijn, keelpijn of astma: u krijgt opeens te maken met vage kwalen waarvan u niet weet waar het vandaan komt. Eén van de mogelijke oorzaken kan slechte ventilatie zijn. Bovendien is ventilatie op zolder en de rest van de woning niet alleen van belang voor uw gezondheid, maar ook voor de kostbare spullen die in huis staan. Het vocht trekt immers niet alleen in de muur, maar ook in uw behang, meubels en kleding.

De oorzaak van schimmel op zolder opsporen

Voordat u preventieve maatregelen neemt, is het eerst van belang om de oorzaak van de schimmelgroei te vinden. Schimmel gedijt het beste in vochtige, donkere en slecht geventileerde ruimtes. Is er bijvoorbeeld lekkage op zolder, liggen er vochtige materialen of is de ruimte slecht geïsoleerd? Dan is het naast ventilatie van belang om deze problemen aan te pakken. Voor tekenen van lekkages inspecteert u het dak, de dakgoten en leidingen. Bij eventuele lekkages laat u deze onmiddellijk repareren om verdere schade te voorkomen. Met goede isolatiematerialen voorkomt u temperatuurschommelingen en condensatie. Gebruik bovendien vochtwerende materialen om de vloeren, plafonds en muren af te werken. Kies bijvoorbeeld voor vochtbestendige gipsplaten en waterdichte verf om schimmelgroei te beperken.

Hoe lang de ramen open per dag?

Sommige mensen gaan ervan uit dat het raam openzetten voor wat ventilatie wel voldoende is. Over het algemeen raadt men aan om de ramen minimaal 15 minuten per dag open te zetten; bij vochtig weer zelfs een half uur tot een uur lang. Het effect van deze ventilatie op de luchtkwaliteit verdwijnt echter snel in huis. Zeker na het koken of douchen ontstaat er veel vocht in de lucht, waardoor grondige ventilatie noodzakelijk is. In feite is het raam even openzetten dan niet voldoende, maar is er een blijvend systeem nodig dat 24 uur per dag voor frisse lucht zorgt.

Dakkapel plaatsen tegen schimmel en vocht op zolder

Enkel een raam openzetten is onvoldoende voor ventilatie, maar de dakconstructie aanpassen biedt wél uitkomst. Met een dakkapel plaatsen kunt u namelijk niet alleen meer ruimte en natuurlijk licht in huis laten, maar ook tegelijkertijd een professioneel ventilatiesysteem installeren. De dakkapellen van Hollandia Dakkapellen zijn geproduceerd van hoogstaande materialen en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Met een prefab model heeft u binnen één dag of in veel situaties zelfs binnen één dagdeel een dakkapel op zolder. De krachtige constructie met hoge isolatie en solide ventilatie zorgt dat u de zolder opeens kunt gebruiken als extra kamer. Zo tovert u de zolder om tot kantoor, kinderkamer of badkamer.

Hollandia Dakkapellen voor een deskundige plaatsing van dakkapellen

Ons familiebedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het deskundig plaatsen van dakkapellen. Met een duurzaam beleid waarbij we onder meer volledig circulair bouwen, verzorgen wij dakkapellen die over een lange levensduur beschikken. Bovendien zijn wij het enige dakkapellen bedrijf dat ook de installatie van zonnepanelen uitvoert. Zo heeft u niet alleen een goed geventileerde zolder met meer ruimte, maar bespaart u ook direct op de energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een dakkapel op uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer inlichtingen of kom langs in een van onze showrooms. Hier ziet u alle modellen dakkapellen van dichtbij, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Reactie plaatsen