Mooiste dakkapellen

De mooiste dakkapellen

De mooiste dakkapellen laat u bouwen door een ervaren bedrijf als Hollandia. Waar u verder op moet letten als u een dakkapel laat plaatsen? Hollandia geeft zeven tips!


1. Maak een wensenlijstje

Begin met het maken van een wensenlijstje. Waarvoor wilt u de dakkapel gaan gebruiken? Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar en wat vindt u belangrijk? Het is voor een bedrijf als Hollandia een stuk makkelijker om advies uit te brengen als u ongeveer weet wat u wel en niet wilt. Vindt u het nog lastig om uw wensen voor een dakkapel Bilthoven te verwoorden? Doe dan inspiratie op. Dit kan online, maar ook in onze showroom


2. Bepaal uw budget

Een dakkapel zorgt ervoor dat de waarde van uw woning stijgt. Een dakkapel is in eerste instantie echter wel een investering waar u wellicht even voor moet sparen. Een dakkapel en de prijzen hiervan lopen namelijk op tussen de 5.000 en de 15.000 euro. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal van de dakkapel en het design. 

Houd in uw budget rekening met de afwerking en onvoorziene zaken. Door alles in een keer te laten uitvoeren, bent u vaak goedkoper uit. Het is bovendien praktischer. U zit op deze manier zo kort mogelijk in de rommel en kunt alle werkzaamheden plannen op een moment dat u goed uitkomt.


3. Vergelijk de verschillende mogelijkheden

Als u ongeveer weet wat u wilt en wat uw budget is, kunt u de verschillende mogelijkheden gaan vergelijken. Let op stijl en wat u mooi vindt, maar ook op de overige eigenschappen. Zo is een kunststof dakkapel duurzaam en praktisch. Kunststof heeft namelijk maar weinig onderhoud nodig. Ook keralit is een populaire keuze vanwege zijn onderhoudsvrije karakter.

Een houten dakkapel past goed bij klassieke woningen. Hout heeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Qua onderhoud zult u echter wel iets meer tijd en budget vrij moeten houden. Let tot slot niet alleen op het materiaal, maar ook op de verschillende ontwerpen en extra opties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dakkapel met glazen dak of een deur in uw dakkapel die leidt naar een (Frans) balkon? Bij Hollandia is er van alles mogelijk. Samen zorgen wij dan ook voor de mooiste dakkapellen! 


4. Vraag een vergunning aan

Of u een bouwvergunning nodig heeft voor de dakkapel, is afhankelijk van uw plannen. Over het algemeen heeft u voor een dakkapel aan de voorzijde wel een vergunning nodig. Aan de achterzijde is dit meestal niet nodig. Als u direct een (Frans) balkon of dakterras wilt realiseren, is de bouwvergunning wellicht wel weer nodig. Neem daarom voor de zekerheid op tijd contact op met de gemeente. Zij kunnen u meer vertellen over de vereisten.

Als u wel een bouwvergunning nodig heeft, is het belangrijk om dit ruim van tevoren te regelen. Het aanvragen van een vergunning voor de mooiste dakkapellen kost extra tijd en geld.


5. Contacteer uw verzekeraar

Als u een dakkapel laat plaatsen, heeft dit invloed op uw opstalverzekering. Neem daarom voordat u gaat verbouwen even contact op met de verzekeraar. De verzekeraar kan u precies vertellen wat u moet doen. Aangezien een verbouwing altijd risico´s met zich meeneemt, is het sowieso verstandig om even advies in te winnen.


6. Maak een planning

Heeft u bedacht wat er moet gebeuren en heeft u al het regelwerk (het aanvragen van de bouwvergunning) op orde? Maak dan een planning. Kijk in uw agenda en zoek een dag waarop u eenvoudig vrij kunt nemen. Over het algemeen duurt het plaatsen van een dakkapel een dag. Overleg samen met Hollandia wanneer we de dakkapel komen plaatsen. We doen dit bij voorkeur op een droge dag. 

Het is handig als u voordat we langskomen, de ruimte al heeft leeggeruimd. We hebben immers voldoende ruimte nodig om de dakkapel te installeren. Laat u direct de dakpannen en overige afwerking uitvoeren? Zorg er dan voor dat u deze werkzaamheden zo snel mogelijk na de montage van de dakkapel laat uitvoeren. Het team van Hollandia adviseert u graag over de mogelijkheden.


7. Kies voor de juiste afwerking

De mooiste dakkapellen zijn voorzien van een matchende afwerking. Kies bij voorkeur voor een duurzame afwerking. Zo houdt u de kwaliteit van uw dakkapel in balans en kunt u de levensduur van de dakkapel verlengen. Qua afwerking, raden we u ook altijd aan om direct zonwering te laten plaatsen. In de dakkapel kan het al vrij snel warm worden in de zomermaanden. Met name ritsscreens zijn zeer geschikt voor in de dakkapel.

Voor advies over de mooiste dakkapellen en de afwerking hiervan, bent u aan het juiste adres bij Hollandia. Wij denken graag met u mee. Voor advies over het schoonmaken en onderhouden van de mooiste dakkapellen, kunt u verder lezen op onze website. Wist u bijvoorbeeld dat keralit zo goed als onderhoudsvrij is? Ook kunststof is een materiaal dat lang meegaat en makkelijk schoon te houden is. Zo hoeft u een kunststof dakkapel enkel met een zachte doek en wat lauwwarm water te reinigen. 


Reactie plaatsen