Loszittende buitenbeplating

Loszittende buitenbeplating

De buitenbekleding op een dakkapel en natuurlijk ook op alle andere plekken moeten op een juiste manier aangebracht worden. Maar zoals altijd is dit helaas lang niet altijd het geval. Elk materiaal kent zijn eigen montagevoorschriften en als deze niet nauwkeurig opgevolgd worden kan de buitenbeplating los gaan zitten.

Vergeet niet dat elk materiaal ‘werkt’ of ‘zet’. Dit is het uitzetten en krimpen onder invloed van temperatuurwisselingen. Extreme weersomstandigheden kunnen ook zorgen voor problemen, denk maar aan stormen en vorstschade. Natuurlijk weet een specialist hoe het moet, lees hieronder hoe het werkt voor de meest voorkomende soorten buitenbeplating:

Loszittende buitenbeplating?

HPL-beplating

Je kunt HPL lijmen of afschroeven of beide. Het nadeel van schroeven is dat deze lelijke plekken achterlaten door algengroei. Schroeven is alleen echt noodzakelijk als de HPL-platen groot zijn en verticaal gemonteerd worden en er onvoldoende vlakke ondergrond aanwezig is om de platen goed op vast te lijmen. Bij geschroefde HPL buitenbekleding zie je ook heel vaak dat de schroeven los komen door het zetten van de platen.

Hollandia dakkapellen lijmt de HPL buitenbekleding altijd op de vlakke ondergrond van de dakkapellen. Dit zijn unilin dakplaten waarop HPL zeer goed vast te lijmen is. Deze moeten wel heel goed ontvet worden voordat de lijm aangebracht wordt. Er is wel speciale lijm voor nodig dus als u zelf een klusje wilt uitvoeren vraag dan goed na bij de bouwspeciaalzaak welke lijm voor die specifieke klus geschikt is. Is een HPL-plaat eenmaal goed verlijmd met de ondergrond dan komt deze niet meer los en is ook heel makkelijk schoon te maken vanwege de volledig vlakke oppervlakte.

Loszittende buitenbeplating?

Keralit

Keralit wordt gemonteerd op een houten regelwerk met daarachter dampopen folie. Het voordeel van Keralit is dat het geleverd met ‘hulpprofielen’ waarin de rabatdelen ingehaakt en geschroefd kunnen worden. Het is een eenvoudig klusje waar weinig aan verkeerd kan gaan. Toch geldt ook hier dat Keralit op termijn gaat ‘zetten’ en zal dan ook goed rondom geschroefd moeten worden in het houten regelwerk en niet alleen in de hulpprofielen. Dan kan het namelijk alsnog loskomen.

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen