Kunststof dakkapel schoonmaken

Kunststof dakkapel schoonmaken

Veel mensen kiezen voor een kunststof dakkapel omdat deze maar weinig onderhoud nodig heeft. Dit wil echter niet zeggen dat u hem helemaal nooit hoeft schoon te maken. Met behulp van onze tips wordt een kunststof dakkapel schoonmaken snel en eenvoudig!


Wanneer moet je een kunststof dakkapel schoonmaken?

Vuil en stof uit de omgeving zal zich willen hechten aan de dakkapel. Aangeraden wordt om zeker eens in de drie jaar uw dakkapel goed schoon te maken en ieder jaar de scharnieren schoon te maken en in het vet te zetten.


Welke producten gebruik je om een kunststof dakkapel schoon te maken?

Misschien bent u geneigd om schuursponsjes, schuurmiddel en andere agressieve, chemische middeltjes uit de kast te trekken als u uw dakkapel Bodegraven gaat schoonmaken. Dit is echter niet noodzakelijk. Sterker nog, wij raden het gebruik van schuursponsjes en bepaalde schoonmaakmiddelen juist af. Hiermee kunt u de dakkapel namelijk beschadigen.

Een kunststof dakkapel schoonmaken doet u met behulp van een zachte doek en wat lauwwarm water. Vaak is dit voldoende om het vuil mee te verwijderen. Mocht de dakkapel erg vervuild zijn, maak dan gebruik van een speciaal PVC-schoonmaakmiddel. Kies voor een schoonmaakmiddel zonder geur- en kleurstoffen. Spoel de dakkapel bovendien na het schoonmaken goed af met schoon water.


Advies over kunststof dakkapel schoonmaken en onderhouden

Het team van Hollandia geeft u graag advies over een kunststof dakkapel schoonmaken en onderhouden. Zo helpen we u graag bij het vinden van de juiste producten. Ook zijn er een aantal manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw dakkapel minder snel vies wordt. Zo raden wij ritsscreens voor de dakkapel bijvoorbeeld van harte aan. Naast dat ritsscreens zonwerend en verduisterend werken, zorgen ze ervoor dat de ramen minder snel vies worden. Als dat geen win-winsituatie is!

Voor meer informatie over een kunststof dakkapel schoonmaken, kunt u contact met ons opnemen. Tot slot bent u in onze showroom van harte welkom om onze (kunststof) dakkapellen te komen bekijken. Graag tot ziens bij Hollandia.


Reactie plaatsen