Kleuren rolluik voor een dakkapel

Kleuren rolluik voor een dakkapel

Welke kleuren rolluik zijn er te krijgen en mag je elke kleur gebruiken? Zomaar twee vragen waar we antwoord op geven in dit artikel.
Maar eerst iets over de dakkapel zelf om een indruk te geven over de mogelijkheden die er zijn.

Kleur dakkapel

Een houten dakkapel kan in elke gewenste kleur worden geschilderd wat echter niet geldt voor een kunststof dakkapel. Bij een kunststof dakkapel bent u afhankelijk van de gebruikte materialen van verschillende fabrikanten, bijvoorbeeld HPL, Keralit, Swiss en Heroal. Deze leveren platen, rabatdelen en andere onderdelen maar ook kozijnen.

Ze gebruiken allemaal een bepaalde methode om de onderdelen een kleur te geven maar in vele mogelijke RAL-kleuren zodat er genoeg keuze is.

Voor alles over kleuren van een dakkapel zie Kleuren van een dakkapel.

Kleuren rolluik

ral-kleuren rolluik dakkapel

Voor rolluiken geldt eigenlijk hetzelfde namelijk dat u afhankelijk bent van de fabrikant, al zijn ook rolluiken in meerdere kleuren leverbaar. De meeste fabrikanten houden het RAL-systeem aan zodat een bepaalde kleur altijd dezelfde kleur is.

Onze leverancier kan bijna alle RAL-kleuren leveren wat dus geen problemen op hoeft te leveren bij de keuze.

Keuze kleur rolluik

Wanneer u een dakkapel koopt moet u ook een keuze maken voor de te gebruiken kleuren van de verschillende onderdelen. Dat geldt ook voor het rolluik en daarom is het belangrijk een goede passende kleur te kiezen. Meestal kiest men voor dezelfde kleur als de kozijnen zodat de geleides wegvallen tegen de achtergrond.
Maar u kunt net zo goed kiezen voor een andere kleur voor het rolluik-pantser (het rolluik zelf) zodat deze past of juist contrasteert bij de kleur van de kozijnen, boeien, overstek en/of zijkanten.

kleuren rolluik dakkapel

U bent geheel vrij in de keuze van de kleuren vooropgesteld dat het rolluik in de gewenste kleur leverbaar is. Maar toch kan het zijn dat u rekening moet houden met een eventuele vergunning. Daar kan namelijk een bepaalde kleur(groep) worden genoemd die u moet gebruiken en houd ook rekening met de omgeving.

Laat u goed voorlichten

Bent u niet helemaal zeker over de te kiezen kleuren dan kunnen wij u helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met het helpen een keuze te maken voor een kleur van de dakkapel en de te plaatsen rolluiken.
U laat tenslotte de dakkapel door ons maken waarbij de kleurkeuze natuurlijk een onderdeel is van de procedure. We bespreken altijd samen met u de kleur en helpen eventueel ook de aanvraag van een vergunning wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Kom eens langs in onze showroom

Wilt u een indruk krijgen van de mogelijkheden, kom dan langs in een van onze showrooms waar we alle soorten dakkapellen hebben staan. Dan kunt ook direct de kleuren en kleurcombinaties bekijken en bespreken.

Gerelateerde artikelen


Offerte dakkapel met rolluik aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen