Dakkapel zelfbouwpakket

Dakkapel zelfbouwpakket

Een dakkapel is een eenvoudige en praktische manier om meer licht en ruimte in huis te creeren. Mensen die graag klussen in huis, kunnen ervoor kiezen om zelf een dakkapel te plaatsen met behulp van een dakkapel zelfbouwpakket. Maar wat is dit eigenlijk en is het een goed idee om deze klus zelf uit te voeren? Hollandia geeft tips en advies!


Wat is een dakkapel zelfbouwpakket?

Een dakkapel zelfbouwpakket is over het algemeen een prefab dakkapel. Met behulp van een bouwpakket en handleiding, zet u de dakkapel zelf ter plekke in elkaar. Hoewel het in elkaar zetten van de dakkapel wellicht nog wel lukt als u enige kluservaring heeft, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u zelf een dakkapel gaat plaatsen. Werken op hoge hoogtes brengt immers risico´s met zich mee. Daarnaast is het van groot belang dat de draagconstructie van de dakkapel in orde is. Zo niet, dan zou de dakkapel van het dak kunnen waaien tijdens een stevige storm.


Wat zijn de voordelen van een dakkapel zelfbouwpakket?

Een dakkapel en de kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het materiaal van de dakkapel, maar ook aan de montage. Zo is het zelf plaatsen van een dakkapel met behulp van een dakkapel zelfbouwpakket goedkoper dan het inschakelen van een professioneel bedrijf. Ook vinden sommige mensen het leuk om deze klus zelf te klaren. U moet zichzelf echter wel afvragen of de voordelen afwegen tegen de nadelen.

Het werken met een dakkapel zelfbouwpakket vraagt namelijk wel om enige ervaring en expertise. Als u dit niet heeft, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het zelf plaatsen van een dakkapel is bovendien tijdrovend als u dit niet eerder hebt gedaan. En dat terwijl een professioneel bedrijf als Hollandia slechts een dag nodig heeft om een nieuwe dakkapel in Den Helder (of een andere plaats) te installeren!


Kan iedereen aan de slag met een dakkapel zelfbouwpakket?

Is een dakkapel zelfbouwpakket even simpel en overzichtelijk als een bouwpakket van een bouwmarkt of woonwinkel? Nee, helaas niet. Het plaatsen van een dakkapel is lastiger omdat u rekening moet houden met verschillende factoren. Werken op het dak is bovendien niet iedereens favoriete bezigheid én niet zonder risico´s. Om aan de gang te gaan met een dakkapel zelfbouwpakket adviseren we u dan ook om minimaal een zeer ervaren doe-het-zelver te zijn.

Mensen met meer kennis en ervaring kunnen eventueel wel zelf een dakkapel zelfbouwpakket aanschaffen. Zorg er echter wel voor dat u zich goed voorbereidt en inleest! Onderschat de klus niet en ga professioneel te werk. Een dakkapel moet de waarde van je woning en woongenot vermeerderen en dus niet een extra risico voor u en uw huisgenoten vormen!


Waar moet u rekening mee houden als je zelf een dakkapel gaat plaatsen?

Houd rekening met de volgende zaken als u zelf een dakkapel gaat plaatsen met een dakkapel zelfbouwpakket:

1. Bereken de daksparing

Begin met het berekenen van de daksparing. Houd hierbij rekening met de eventuele bouwvergunning én zorg ervoor dat de dakkapel goed aansluit op de dakpannen.

2. Zorg voor de juiste draagconstructie

De dakkapel moet bestand zijn tegen weer, wind en allerlei andere omstandigheden. Check dus goed welke draagconstructie je gaat gebruiken voor de dakkapel.

3. Let op de afwerking

De dakkapel moet waterdicht én isolerend zijn. Besteed daarom voldoende aandacht aan de afwerking aan de buitenzijde.

4. Maak een plan

Voordat u enthousiast begint te timmeren, is het slim om een plan te maken. Wanneer gaat u de dakkapel installeren, komt er iemand helpen en welk materiaal heeft u nodig? Check ook het weerbericht. Tijdens de werkzaamheden moet het droog zijn!


Advies over een dakkapel zelfbouwpakket

Hollandia is een familiebedrijf dat al jarenlang dakkapellen installeert in heel Nederland. Door onze ruime ervaring en expertise, weten we precies hoe we snel en adequaat te werk moeten gaan. Dit is ideaal als u zelf een dakkapel plaatsen met een dakkapel zelfbouwpakket toch niet helemaal ziet zitten of als u juist wel aan de slag wilt en een persoonlijk advies wilt. Zo kunnen wij u meer vertellen over een dakkapel zelfbouwpakket en de juiste werkwijze.

Voor meer informatie over een dakkapel zelfbouwpakket, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u een prefab dakkapel of een op maat gemaakte dakkapel wilt komen bewonderen, nodigen we u graag uit onze showroom. U kunt hier verschillende dakkapellen en materialen komen bekijken. Ons team staat bovendien klaar om u te adviseren. Wij helpen u graag bij het samenstellen en monteren van een dakkapel die perfect past bij uw wensen en woning!


Reactie plaatsen