Dakkapel met rolluik

Dakkapel met rolluik

Weleens gedacht aan een nieuwe dakkapel of dakopbouw? Heeft u dan ook gedacht aan de zonwering? Soms wordt deze vergeten en blijkt achteraf dat een zonwering aan de buitenzijde misschien toch praktischer is. Niet dat wij bij Hollandia Dakkapellen het zullen vergeten aan te kaarten want is een belangrijk onderdeel van een dakkapel.

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een verticale beweegbare afsluiting voor een raam of deur en wordt meestal aan de buitenzijde geplaatst ook in het geval van een dakkapel. Het rolluik bestaat uit kunststoffen of metalen lamellen of strippen die onderling met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen de strippen tegen elkaar aanzakken wanneer het rolluik wordt neer gelaten. Bij het openen ontstaan kleine kieren tussen de strips (van boven naar beneden) afhankelijk hoever het luik wordt geopend.In geopende stand is het luik opgerold in een kast of bak waarin ook het mechanisme zit waarmee het luik wordt geopend of gesloten. Dit mechanische kan met de hand worden bediend maar er kan ook een motor geïnstalleerd zijn zodat het openen en sluiten met een schakelaar wordt gedaan.
Een rolluik lijkt in principe dus op een rolgordijn maar het gordijn vervangen door een flexibele doch stevig luik.

Geleiders

Om ervoor te zorgen dat een rolluik goed en makkelijk te openen en sluiten is, én het altijd goed afsluit, zijn links en rechts geleiders nodig. Deze geleiders zorgen er niet alleen voor dat het luik goed sluit maar ze zorgen er natuurlijk ook voor dat een luik altijd goed strak tegen het kozijn blijft en ongevoelig is voor wind.


Inbouw of opbouw

De kast of bak van een rolluik kan op de muur gemonteerd zijn, dan spreken we van een opbouw. Dit gebeurt meestal bij het achteraf aanbrengen van rolluiken. Het mooiste is natuurlijk wanneer de bak wordt weggewerkt in de muur. Dit is eigenlijk alleen mogelijk bij nieuwbouw of tijdens het vervangen van kozijnen of iets dergelijks. Dat geldt ook voor een een dakkapel met rolluik.

Wij monteren de bak altijd weggewerkt in het overstek van de dakkapel en dit gebeurt natuurlijk vooraf. In het overstek plaatsen van de bak heeft als voordeel dat bij een eventueel defect, deze vrij eenvoudig toegankelijk is.

Voordelen dakkapel met rolluik

Het grote voordeel van rolluiken is dat, mits goed geplaatst, altijd goed afsluiten en de zon buiten houden. Maar er is meer:

Inbraakwerend


Een rolluik beschermt niet alleen tegen weer en wind maar werkt ook zeer inbraakwerend. Een inbreker zal wel twee keer nadenken voor hij gaat prutsen aan een rolluik. Het openbreken van een rolluik is niet gemakkelijk waardoor het te lang duurt en maakt ook nogal wat lawaai. Een inbreker wil binnen een paar minuten binnen zijn anders wordt de kans op ontdekking te groot.

Isolerend


U bespaart heel wat energie door ramen met goed dubbel glas erin en in combinatie met een rolluik helemaal. Want een rolluik houdt de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter.

Zonwerend


Rolluiken kunnen de zon zeer goed tegenhouden zodat u ook overdag de ruimte goed kunt verduisteren.

Veel kleuren


Wilt u een speciale kleur dan is dat mogelijk tegen meerprijs maar u heeft al keuze uit een aantal standaard RAL-kleuren, passend bij de kozijnen.

Kom eens langs

Benieuwd welke opties u heeft voor uw nieuwe dakkapel? Direct een rolluik of screen mee laten monteren scheelt misschien ergernis achteraf wanneer de zonwering aan de binnenkant van het raam niet echt doet wat u verwacht.
Neem contact op met ons of kom langs in de showroom.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen