Nokverhoging huis

Een nokverhoging op je huis laten plaatsen door Hollandia Dakkapellen

Door middel van een dakopbouw met nokverhoging op je huis verschuif je de hoogte van het dak omhoog aan twee zijden. Met deze tweezijdige nokverhoging creëer je een aanzienlijke hoeveelheid meer ruimte en licht op de bovenetage dan bij een reguliere dakkapel. Dit zorgt niet alleen voor een positieve impact op het wooncomfort, maar draagt ook bij aan een hogere woningwaarde. Wat houdt een nokverhoging op een huis precies in, en is er een vergunning nodig? Hollandia Dakkapellen geeft je graag advies over allerlei soorten dakopbouw en dakkapel prijzen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat via de website.

Wat houdt een nokverhoging op je huis in?

Is de zolderruimte te klein en heb je extra ruimte nodig voor een kantoor of babykamer? Door een nokverhoging op je huis tover je de bovenetage om in een open, sfeervolle kamer met volop daglicht. Bij een nokverhoging bestaat zowel de eenzijdige als dubbele nokhoging.

Eenzijdige nokverhoging op een huis

Met een eenzijdige nokverhoging gaat het om een verlegde nok. Aan een kant van het schuine dak wordt hierbij de nok verhoogd. Dit zorgt voor veel meer ruimte en lichtinval op de zolder. Een eenzijdige nokverhoging is een uitstekende oplossing om met een beperkt budget, aangezien het ongeveer de helft voordeliger is dan een dubbele nokverhoging.

Dubbele nokverhoging op een huis

Met een dubbele nokverhoging verplaatsen onze vakmensen de nok en beide kanten van het schuine dak omhoog. De meeste mensen vinden een dubbele nokverhoging esthetisch mooier dan een eenzijdige nokverhoging. Daarnaast bestaat er door de enorme ruimte zelfs de mogelijkheid om de zolder in verschillende kamers op te delen.

Heb je een vergunning nodig voor een nokverhoging op een huis?

Bij een nokverhoging op een huis is in vrijwel alle gevallen een omgevingsvergunning noodzakelijk. De gemeente stelt verschillende eisen aan de nokverhoging. Zo moet de constructie veilig zijn, zijn er eisen met betrekking tot de lichtinval en wisselt het per gemeente hoeveel oppervlak de nokverhoging daadwerkelijk mag innemen. Als familiebedrijf is Hollandia Dakkapellen al 37 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen en dakopbouwen. Van dakkapellen in Katwijk tot dakkapellen in Breda, onze specialisten zijn werkzaam in heel Nederland. Wij helpen je dan ook graag met het regelen van de benodigde vergunningen. Neem direct contact met ons op via de website voor meer informatie.

Reactie plaatsen