Zolderkamer maken

Zolderkamer maken met een dakkapel

In een wereld waar ruimte veelal schaars is en iedere vierkante meter telt, is het realiseren van een zolderkamer met dakkapel de perfecte oplossing. Niet alleen vergroot u de functionaliteit van uw huis, ook krijgt u opeens een veel groter oppervlak en natuurlijk daglicht op de bovenetage. Waar eerst de zolder alleen gebruikt werd om spullen te bewaren, tovert u met een dakkapel de ruimte om tot een luchtige en lichte kamer. Hollandia Dakkapellen beschikt over een jarenlange ervaring met het plaatsen van dakkapellen in Nederland. Van dakkapellen in Utrecht tot dakkapellen in Katwijk, onze experts hebben honderden dakkapellen door het hele land naar tevredenheid geplaatst. Meer weten over onze dienstverlening en dakkapel prijzen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

 

De juiste voorbereiding bij een zolderkamer maken

Belangrijk bij een zolderkamer is om van tevoren inspiratie op te doen over de mogelijkheden. De opties voor een dakkapel op zolder zijn namelijk eindeloos. Wij raden u aan om langs te komen in een van onze showrooms om meer te weten te komen over de verschillende soorten dakkapellen. Wij geven u sfeerimpressies en bespreken met u de uiteenlopende afmetingen, materialen en indelingen. Aan de hand van de informatie kunt u een weloverwogen beslissing maken voor het inrichten van de zolder met een dakkapel. 

 

Welke stappen kunt u zelf al ondernemen?

Voor een dakkapel installeren is het verstandig om specialisten als Hollandia Dakkapellen in te huren. Wij bouwen de dakkapellen namelijk op maat op in onze dakkapellen productielijn. Zo ondervindt u zo min mogelijk hinder van de verbouwing op zolder. Bij Hollandia Dakkapellen is het mogelijk om prefab dakkapellen binnen één dag te plaatsen. Sommige taken kunt u echter wel zelf uitvoeren. Zo kunt u zelf de zolder leeghalen, zodat u de bovenetage meteen kunt gaan inrichten nadat de dakkapel is geïnstalleerd. 

 

Een veilige trap installeren richting de zolder

Maakte u eerst van de zolder gebruik als opslagplaats, maar gaat u de plek nu voor een ander doel gebruiken? Door het plaatsen van een dakkapel ontstaat er een volwaardige nieuwe slaap-, bad- of kinderkamer. Dit betekent dat u de ruimte veelvuldig gaat gebruiken, waardoor de toegang veilig en toegankelijk moet zijn. Waar u eerst enkel een ladder gebruikte om bij de spullen te komen, heeft u na de verbouwing een degelijke trap nodig. Zo kan het hele gezin probleemloos op zolder komen. 

 

Isolatie en elektriciteit installeren bij de zolder met dakkapel inrichten

Heeft uw zolder nog niet de beschikking over lichtpunten of stopcontacten? Een volwaardige kamer heeft elektra nodig. U wilt immers 's avonds gebruik kunnen maken van de kamer. Verder is goede isolatie van belang. Met isolatie houdt u de warmte vast in huis, waardoor u minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaart u op de energierekening. Bij de dakkapel is het bijvoorbeeld van belang om duurzame materialen toe te passen met hoge isolatiewaarden. Kies bijvoorbeeld voor glas met een hoog rendement en laat stevige isolatiematerialen onder het schuine dak bevestigen. 

 

Een fraaie afwerking met een stijlvolle vloer

De zolder met dakkapel inrichten draait uiteraard om de afwerking. Is de dakkapel geplaatst en de wanden afgewerkt? Dan is het tijd om een nieuwe vloer op de zolder aan te brengen. Handig is om de zolder te voorzien van vloerisolatie. Niet alleen helpt dit om de ruimte op de juiste temperatuur te houden, ook heeft het een geluiddempende werking. Vervolgens kunt u ieder soort vloer laten plaatsen. Zo kunt u kiezen van glad laminaat dat onderhoudsvriendelijk is, maar is een warm tapijt met een sfeervolle ambiance ook een goede keuze. 

 

Inrichten van de zolder in uw woonstijl

Nadat de wanden en vloer zijn afgewerkt, is het tijd om de zolder in te richten met uw favoriete verlichting, meubelstukken en decoratie. Houdt u van een moderne en industriële stijl of kiest u voor landelijk en klassiek? Met de juiste accessoires, kleuren en meubels kunt u alle kanten op. Ook voor raamdecoratie bent u bij Hollandia Dakkapellen aan het juiste adres. U kunt bijvoorbeeld plissé gordijnen of jaloezieën laten plaatsen, zowel voor het raam of tussen het glas. Het grote voordeel van raambekleding plaatsen tussen het glas is dat u de gordijnen nooit hoeft schoon te maken. 

 

Hollandia Dakkapellen voor het maken van een zolderkamer

Wilt u meer informatie over het transformeren van de zolder tot een volwaardige slaap-, bad-, kinderkamer of kantoor? Hollandia Dakkapellen voorziet u graag van professioneel en persoonlijk advies. Vul uw gegevens in via het online contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Reactie plaatsen