Zolder verbouwen

Wilt u uw zolder verbouwen? Lees dan onderstaande 7 tips even door en bekijk de voorbeelden doe het gelijk goed! Het verbouwen van uw zolder kan natuurlijk op hele veel manieren, denkt u bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Aanbrengen isolatie.
 • Plaatsen dakramen of vaste trap.
 • Verwijderen van spanten voor meer loopruimte (pas op de constructie!).
 • Vaste kasten maken in schuine gedeelten of onder de laagste gordingen.
 • Plaatsen dakkapel(len).

 • Ruimte met grote schuine vlakken

  Laten we eerlijk zijn, een zolder is nu eenmaal een ruimte met grote schuine vlakken waar we meestal alleen onze weinig gebruikte spullen stallen.  De zolder verbouwen levert pas echt wat op als u er 1 of 2 dakkapellen op plaatst want we willen allemaal ruimtewinst!

  Zolder verbouwen tip 1:

  Verwijder niet zomaar het belangrijke spantbeen! Deze draagt de gordingen (balken van links naar rechts) en heeft daarmee een belangrijke constructieve functie. Wilt u deze wel weghebben laat u dan adviseren door een dakkapellenspecialist of bouwkundige.

  zolder verbouwen - functie spanten opvangen

  Zolder verbouwen tip 2:

  Ook constructieve tussenwanden die u weg wilt hebben moeten goed opgevangen worden. De dakkapel moet op een stevig knieschot gezet worden met spanten onder de wangen. 

  zolder verbouwen - verwijderen tussenmuren of wanden

  Zolder verbouwen tip 3:

  Flauwe daken krijgen ook extra grote dakkapellen. Let daarom nog beter op de juiste constructie omdat de dakkapel veel zwaarder wordt en een diep dak heeft. Dit zorgt ook voor veel extra sneeuw- en winddruk.

  Zolder verbouwen tip 4:

  Wilt u weten hoeveel extra (loop)ruimte u krijgt als u een dakkapel laat plaatsen? Houd dan uw hand 30 cm boven uw hoofd en loop naar het schuine gedeelte van uw dak. Waar uw hand het dakbeschot raakt zet u een streep. Dat zal ongeveer het plafond van uw dakkapel worden.

  zolder verbouwen - extra loopruimte bepalen

  Zolder verbouwen tip 5:

  Hebt u al een bestaande vliering en wilt u deze gelijktrekken met het plafond van de dakkapel? Houd dan rekening met de afwerking van de onderzijde van de vliering en de dikte van dit pakket. Precies gelijke plafonds zijn alleen te krijgen door naderhand alles af te timmeren.

  zolder verbouwen - plafond dakkapel gelijk trekken met bestaand plafon

  Zolder verbouwen tip 6:

  Is een gedeelte van uw dakkapel nodig om uw wasruimte in te richten? Zorg er dan voor dat er niet alleen een raam in zit maar ook een rooster zodat u altijd een goede ventilatie hebt in die vochtige ruimte.

  zolder verbouwen - extra ventilatie nodig in dakkapel bij wasmachine en droger

  Zolder verbouwen tip 7:

  Komt er een kinderkamer in de dakkapel? Laat de dakkapel dan niet te hoog plaatsen zodat uw kinderen ook op jongeren leeftijd fijn uit het raam kunnen kijken!

  zolder verbouwen - dakkapel voor slaapkamer kinderen

  Wilt u ook meer ruimte? Lees hier meer over welke ruimtewinst u kunt verwachten. Graag tot ziens bij Hollandia dakkapellen.

  Gerelateerde informatie


 • Offerte aanvragen

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen