Waardevermeerdering huis

Waardevermeerdering huis

Het plaatsen van een dakkapel is een goede investering voor huiseigenaren. Zo levert een dakkapel direct waardevermeerdering voor uw huis op én heeft u de investering relatief snel terugverdiend. Daarnaast geniet u direct van de ruimtewinst en extra lichtinval die een dakkapel oplevert.

Waarom levert een dakkapel waardevermeerdering van uw huis op?

Dakkapellen Breda, Amsterdam of een andere stad: extra ruimte levert standaard een waardevermeerdering voor uw huis op. Zo wordt uw huis meer waard zodra u over meer oppervlakte beschikt. De ruimtewinst op de bovenverdieping (die vaak niet optimaal benut wordt), biedt verschillende mogelijkheden. Realiseer bijvoorbeeld een of twee extra slaapkamers of een luxe badkamer op zolder.

De waardevermeerdering van uw huis is voordelig als u uw woning nu of in de toekomst zou willen verkopen. Daarnaast heeft u direct profijt van de extra leefruimte. Een dakkapel zorgt bovendien voor een betere ventilatie en meer licht.

Hoeveel bedraagt de waardevermeerdering van uw huis?

De waardevermeerdering van uw huis berekent u aan de hand van verschillende factoren. Begin met het onder elkaar zetten van de dakkapel kosten. De precieze kosten worden bepaald aan de hand van het formaat en het materiaal dakkapel. Over het algemeen is een kunststof dakkapel de meest voordelige optie.

Naast dat u inzicht moet krijgen in de kosten van de dakkapel, is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel extra ruimte de dakkapel oplevert. Bij een dakkapel van 4 meter breed, zal dit al gauw tussen de 3 en 4 m2 zijn. De vierkante meterprijs wisselt per regio. In Noord-Holland levert een extra vierkante meter bijvoorbeeld al gauw een waardevermeerdering van 4.600 op.

Bij Hollandia helpen we graag met het berekenen van de waardevermeerdering van uw huis na het plaatsen van een dakkapel. Houd er rekening mee dat de waardevermeerdering afhankelijk is van diverse factoren. Voorbeelden hiervan zijn de algemene staat en de locatie van uw woning. Een woning die goed onderhouden is en op een centrale locatie nabij voorzieningen ligt, zal over het algemeen beter in de markt liggen dan een verouderde woning op een minder aantrekkelijke locatie. 

Bouwdepot en waardevermeerdering van uw huis

Bent u van plan een woning te gaan kopen? Dan is het financieel soms aantrekkelijk om direct een dakkapel te laten plaatsen. U kunt hiervoor een bouwdepot aanvragen. Dit is een onderdeel van de hypotheek waar u een relatief lage rente voor betaalt (gelijk aan de rente van uw hypotheek).

Een belangrijke voorwaarde van het bouwdepot is dat de verbouwing een waardevermeerdering van uw huis moet opleveren. De meeste hypotheekverstrekkers zullen u plannen voor het bouwen van een dakkapel dan ook goedkeuren. Een dakkapel is immers een goede investering die zichzelf binnen de kortste keren zal terugbetalen. 

Uw hypotheekadviseur kan u meer vertellen over het bouwdepot en de voorwaarden omtrent de waardevermeerdering. Vraag bij Hollandia informatie op over de kosten van een dakkapel en de extra ruimte die u realiseert (dit is afhankelijk van het type dakkapel dat u laat plaatsen).

Stel uw vragen over dakkapellen en waardevermeerdering van uw huis

Voor vragen over dakkapellen en de waardevermeerdering van uw huis, kunt u bellen of e-mailen met Hollandia. Wij maken (geheel vrijblijvend) een overzicht van alle kosten én de extra oppervlakte die een dakkapel oplevert. Aan de hand van deze informatie kunt u direct de waardevermeerdering van uw huis uitrekenen.

Voor een optimale waardevermeerdering van uw huis, laat u de dakkapel plaatsen door het ervaren team van Hollandia. Onze vakmensen werken enkel met de beste kwaliteit materialen waardoor we een dakkapel garanderen waar u jarenlang plezier van heeft. Wij hebben bovendien oog voor detail en zorgen voor een dakkapel die qua stijl en kleuren perfect aansluit bij de rest van uw woning.

Of het nu gaat om een jaren 30 woning of een modern huis: wij hebben een oplossing op maat. Dit kan zowel om prefab dakkapellen als om volledig op maat gemaakte dakkapellen gaan. Wij kijken naar uw woning, luisteren naar uw wensen en brengen advies uit.


Reactie plaatsen