Traditionele dakkapel

Traditionele dakkapel

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen, heeft u de keuze uit verschillende soorten en materialen dakkapellen. Zo is de traditionele dakkapel een optie die we bij Hollandia soms aanbevelen. Bent u benieuwd wat een traditionele dakkapel precies is? Wij geven uitleg!


Wat is een traditionele dakkapel?

Een traditionele dakkapel is een dakkapel die ter plekke wordt opgebouwd. Dit in tegenstelling tot een prefab, kunststof dakkapel die juist kant-en-klaar geleverd wordt. De traditionele dakkapel heeft zijn naam te danken aan vroeger, toen werden alle dakkapellen namelijk op deze manier gebouwd.


Is een traditionele dakkapel geschikt voor elk dak?

Een groot voordeel van een traditionele dakkapel is dat hij geschikt is voor elk dak. Ook als een dak moeilijk bereikbaar is, kan er gekozen worden voor een traditionele dakkapel. Een traditionele dakkapel sluit goed aan op het dak en vormt een geheel met de woning dan een prefab dakkapel (die er vaak als een losse constructie uitziet). Onze traditionele dakkapellen in Den Haag en omgeving zijn bovendien maatwerk en kunnen worden ontworpen volgens uw wensen.


Heeft een traditionele dakkapel ook nadelen?

Veel mensen denken dat een prefab dakkapel goedkoper is en sneller opgebouwd kan worden dan een traditionele dakkapel. Hoewel dit in principe klopt, is het verschil kleiner dan u misschien zou denken. Zo kunnen sommige traditionele dakkapellen – net als een prefab dakkapel – binnen een dag gebouwd worden. Afhankelijk van het soort dakkapel dat u laat bouwen en het dak, duurt dit soms iets langer.

Ook de prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Een vrij eenvoudige, traditionele dakkapel zal qua prijs echter niet veel verschillen van een prefab dakkapel. Doordat de traditionele dakkapel op de plaats wordt opgebouwd én gemaakt kan worden volgens uw wensen, zijn de mogelijkheden bovendien eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel van keralit. Zo heeft nauwelijks onderhoud aan de dakkapel.

Wat dan wel een nadeel is van een traditionele dakkapel? Dat is dat een traditionele dakkapel wellicht wat lastiger is om zelf te bouwen. U kunt deze klus dan ook beter uitbesteden aan een vakman. Het monteren van een prefab dakkapel met een zelfbouwpakket, is wellicht wel haalbaar als u voldoende kluservaring en kennis heeft.


Ontdek de traditionele dakkapellen van Hollandia

Bij Hollandia bent u welkom voor een vrijblijvend advies over dakkapellen. Wij vertellen u meer over het verschil tussen een traditionele dakkapel en een prefab dakkapel. Onze experts kunnen bovendien het dak bekijken, naar uw wensen luisteren en samen met u ontdekken welke dakkapel het beste bij u past. Voor vragen of een offerte, kunt u contact met ons opnemen.

Mocht u de traditionele dakkapel graag eens komen bekijken, dan bent u van harte welkom in onze showroom. We hebben hier verschillende voorbeelden gerealiseerd zodat u een goed inzicht krijgt in de mogelijkheden en diverse materialen. Graag tot ziens bij Hollandia!


Reactie plaatsen