Sleepdakkapel

Veel mensen kiezen voor een dakkapel met een plat dak, maar het is ook mogelijk om het dak van je dakkapel in dezelfde hoek te laten plaatsen als de rest van je dak. Dan neem je een sleepdakkapel, oftewel een dakkapel met een schuin dak. In dit artikel gaan we in op de voordelen van deze keuze en de prijs van een dakkapel met een sleepdak.

Waarom een sleepdakkapel?

Een dakkapel met een schuin dak wordt meestal belegd met dakpannen en daarom wordt het ook wel een pannendak dakkapel genoemd. Echter, er zijn meerdere soorten dakkapellen waarbij dakpannen als dakbedekking worden gebruikt. Net als bij een constructie met een plat dak, kan een sleepdakkapel geleverd worden in diverse materialen, zoals hout, kunststof en polyester. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een prefab constructie of sleepdakkapel op maat.

 Een kanttekening bij dit type dakkapel is dat het niet voor elk dak geschikt is. Dit komt doordat er voor een goede waterafvoer een minimale hellingshoek aanwezig moet zijn in het dak van de dakkapel, zodat lekkages worden voorkomen. Bij huizen met te flauwe daken is zo'n hellingshoek niet haalbaar. Daarnaast ligt de prijs van een sleepdakkapel hoger dan bijvoorbeeld een dakkapel met een plat dak. Tevens moet de gemeente toestemming geven voor deze constructiemanier middels een vergunningsaanvraag. Voor dit type dakkapel is namelijk altijd een vergunning nodig.

 Desalniettemin zorgt een sleepdakkapel voor de volgende voordelen:

  • Ruimtewinst: Door middel van deze dakkapel wordt er meer beloopbare ruimte gecreëerd in een ruimte.
  • Hogere levensduur: Een sleepdakkapel gaat langer mee dan andere soorten dakkapellen doordat het minder onderhoud vergt.
  • Klassieke uitstraling: Een dakkapel met een schuin dak valt minder op doordat er een pannendak op ligt, waardoor het een klassieke uitstraling aan een huis geeft.

Wat zijn de prijzen van een sleepdakkapel?

De kosten van een dakkapel met een sleepdak zijn dus hoger dan een normale dakkapel en dit prijsverschil kan oplopen tot wel €2.000. De totale kosten van dit project liggen ergens tussen de €6.000 en €10.500, wat afhangt van de grootte van de dakkapel, de materialen waarvan de dakkapel is gemaakt en de constructiemanier. Voor een specifieke prijs kun je bij ons gemakkelijk een vrijblijvende dakkapellen offerte aanvragen. Hierbij geven we je advies en een duidelijke prijsinzage, zodat jouw huis van de ideale dakkapel wordt voorzien.

 

Reactie plaatsen