Kunststof dakkapel kozijn

Kunststof kozijn voor een dakkapel bij Hollandia Dakkapellen

Met een dakkapel realiseer je snel en doeltreffend meer woonoppervlak en natuurlijk licht op de donkere zolder. Een veelvoorkomend materiaal dat toegepast wordt bij een dakkapel plaatsen is kunststof. Niet alleen is een kunststof kozijn voor een dakkapel een betaalbaar materiaal, ook zijn deze dakkapellen onderhoudsarm en beschikken ze over een lange levensduur. Wat zijn de voor- en nadelen van een kunststof dakkapel of kozijn en hoe verloopt de plaatsing van een dakkapel? Hollandia Dakkapellen geeft je professioneel advies over het installeren van een dakkapel. Van dakkapellen in Breda tot dakkapellen in Almere, onze monteurs plaatsen snel en vakkundig de gewenste dakopbouw. In de meeste gevallen zijn de dakkapellen in 1 dag geplaatst. Neem direct contact op voor informatie of vraag een gratis offerte aan via de website. 

Wat houdt een kunststof dakkapel en kozijnen precies in?

Een kunststof dakkapel en kozijnen, wat betekent dat precies? Bij iedere dakkapel is de basisconstructie vervaardigd van hout. De buitenkant en de kozijnen zijn vervolgens gemaakt van kunststof. Dit kunststof dakkapel met kozijn wordt onder andere geproduceerd van HPL of Keralit. Deze producten vergen haast geen onderhoud en kunnen binnen één dag bij je geïnstalleerd worden. De dakkappellen van Hollandia Dakkapellen zijn bovendien van solide isolatiemateriaal voorzien, zodat je geen last krijgt van een 'koud' dak. Door de isolatie krijgt de warmte geen kans om te ontsnappen, waardoor je profiteert van lagere energiekosten. 

Wat zijn de voordelen van een kunststof dakkapel en kozijn?

Dakkapellen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar, zoals hout, kunststof en zink. De voornaamste redenen om te kiezen voor een kunststof dakkapel met kozijnen zijn: 

 • Lange levensduur

   Kunststof is enorm slijtvast, waardoor er geen kans bestaat op rotten. Dit zorgt ervoor dat de kunststof dakkapel met kozijnen enorm lang meegaan. 
 • Geen schilderwerk nodig

   Een kunststof dakkapel met kozijnen wordt gemaakt van UV-bestendig materiaal. Hierdoor gaat het kunststof kozijn voor de dakkapel gemakkelijk vijftien jaar mee zonder dat het materiaal verkleurt. Je hoeft dakkapellen van kunststof dan ook niet te schilderen. 
 • Vrijwel geen onderhoud nodig

   Een kunststof dakkapel met kozijnen is vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. Met een regelmatige onderhouds- en schoonmaakbeurt gaat de dakopbouw een aanzienlijke tijd mee. 
 • Perfecte isolatie

   Kunststof heeft uitstekend isolerende eigenschappen. Het draagt dan ook bij aan een besparing op de energierekening. 

Wat zijn de nadelen van een kunststof dakkapel en kozijn?

 • De uitstraling van de dakkapel

   Kunststof is een materiaal dat, bij slechte kwaliteit, niet direct past bij de uitstraling van de woning
 • De kleur is moeilijk te veranderen

   Kunststof is lastig overschilderbaar
 • Kostbaar in vergelijking met houten dakkapellen

   De prijs van kunststof dakkapellen zijn over het algemeen duurder dan dakkapellen van hout. 

Veel van de nadelen met betrekking tot een kunststof dakkapel met kozijnen zijn echter weg te nemen door met de juiste leverancier in zee te gaan. Door het gebruik van de juiste tint en materialen van hoge kwaliteit, past een kunststof dakkapel namelijk perfect bij de stijl van de woning. Ook als het gaat om het veranderen van de kleur kan daarbij tijdens het kopen van de dakkapellen al rekening mee worden gehouden. Zo kun je bepaalde elementen gemakkelijk verwisselen of specifiek voor kunststof materialen kiezen die wel overschilderbaar zijn. Als het gaat over de dakkapel prijzen, dien je hierbij te bedenken dat je voor dit bedrag bijvoorbeeld geen hinder ondervindt van schilderwerkzaamheden. 

Hoe verloopt de plaatsing van een kunststof dakkapel met kozijnen?

Het plaatsen van een dakkapel en kozijnen van kunststof gaat volgens een bepaald stappenplan:

Stap 1: Ontvang een advies en offerte op maat

De start van het project begint met een persoonlijk gesprek, waarin we jouw wensen en behoeften bespreken. Onze experts verwelkomen je graag in een van onze showrooms, zodat je met eigen ogen de verschillende materiaalsoorten kunt ontdekken. Vervolgens stellen onze adviseurs een offerte op maat op, waarbij je ook een inzicht hebt in de prijs voor een kunststof dakkapel met kozijnen. 

Stap 2: Het inmeten van de kunststof dakkapel met kozijnen

Ga je akkoord met de offerte? Dan komt een van onze experts bij je langs voor een gedetailleerde inmeting van de dakkapel. 

Stap 3: Voorbereiden van de dakkapel plaatsing

Binnen onze fabriek gaan we aan de slag om voorbereidingen te treffen voor de plaatsing van de kunststof dakkapel met kozijnen. We verzenden een orderbevestiging met alle gewenste details. Bovendien regelen we een eventuele vergunning, zodat zonder problemen de dakkapel geplaatst kan worden. 

Stap 4: De productie van de dakkapel van kunststof met kozijnen

Laat je een prefab dakkapel plaatsen? Onze specialisten produceren alle onderdelen vooraf in onze eigen fabriek. Gaat het om een dakkapel op maat, dan bouwen onze monteurs de dakkapel ter plaatse op. 

Stap 5: De plaatsing van de dakkapel

Op de afgesproken datum en tijdstip komen onze experts langs om de dakkapel wind- en waterdicht te plaatsen.

 Nieuwsgierig naar de dakkapel kosten in jouw situatie? Vraag direct een offerte op maat aan via onze website. 

Reactie plaatsen