Kleine badkamer met dakkapel

Creëer een kleine badkamer met een dakkapel

Met een dakkapel van Hollandia Dakkapellen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo tover je een donkere rommelzolder om in een lichte, kleine badkamer met een dakkapel. Als familiebedrijf zijn wij al 37 jaar werkzaam binnen de wereld van de dakkapellen. Wij leveren en plaatsen dakkapellen in talrijke plaatsen in Nederland; van dakkapellen in Almere tot dakkapellen in Breda. Overweeg je om een kleine badkamer met een dakkapel te laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of vraag direct een persoonlijke offerte aan.

Een prachtige badkamer met een dakkapel op zolder

Denk je eraan om een (tweede) badkamer op de bovenverdieping te creëren? Dankzij de vele opties die een dakkapel biedt, is deze dakopbouw de ideale wijze om de zolderkamer om te toveren tot een extra badkamer. Een dakkapel brengt namelijk daglicht, meer woonoppervlak en ruimte op stahoogte, waardoor je tijdens het douchen gewoonweg rechtop kunt staan. De bruikbare bewegingsruimte met natuurlijk licht zorgt dat de kleine badkamer met een dakkapel aangenaam aanvoelt.

De voordelen van een kleine badkamer met een dakkapel

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een kleine badkamer met een dakkapel. In de eerste plaats ontstaat er meer loopruimte op zolder. Waar je eerst enkel een schuin dak had in de badruimte, is er nu bijvoorbeeld plek voor een bad, dubbele wastafel of douche. Bovendien zorgt het natuurlijke licht ervoor dat de ruimte een aangename plek is om te vertoeven. Bovendien kun je via de dakkapel uitkijken over de omgeving, bijvoorbeeld de tuin. De dakkapel zorgt er bovendien voor dat de ruimte beter te isoleren en ventileren is. Zo reguleer je op eenvoudige wijze de temperatuur in huis, wat leidt tot lagere energiekosten. Naast dat een dakkapel bovendien het huis aantrekkelijker maakt, zorgt de extra kleine badkamer met een dakkapel voor een hogere woningwaarde.

Ventilatie bij een kleine badkamer met dakkapel

Essentieel bij een kleine badkamer met dakkapel is goede ventilatie. Door de ruimte goed te ventileren, voorkom je condens- of schimmelvorming. Hiervoor laat je bij de dakkapel ventilatieroosters plaatsen of kies je ervoor om de ramen geregeld te openen. Daarnaast raden wij aan om een mechanische afzuiging in de ruimte te installeren. Laat je een kunststof kozijn voor de dakkapel in de badkamer bevestigen? Dit materiaal is uitstekend bestand tegen vocht, zodat de dakkapel jarenlang meegaat.

Is er een vergunning voor de kleine badkamer met dakkapel nodig?

Bij de verbouwing van de zolder in een kleine badkamer met dakkapel is soms een vergunning noodzakelijk. Dit hangt er met name vanaf op welke locatie de dakkapel geplaatst wordt. Bevindt de dakkapel zich aan de achter- of zijkant? Dan is de dakkapel meestal vergunningsvrij. Ook als een dakkapel lager is dan 1,75 meter, hoef je meestal geen vergunning aan te vragen. Gaat het om een dakkapel aan de voorkant van de woning, dan dient deze in vrijwel alle gevallen te voldoen aan de welstandsvereisten van de gemeente. Hiervoor is dan een omgevingsvergunning noodzakelijk. Weet je niet zeker of een vergunning nodig is? De experts van Hollandia Dakkapellen kunnen je adviseren over de voorschriften rondom een dakkapel. Wij nemen zelfs de volledige procedure voor je uit handen als je dit te tijdrovend vindt, zodat jij zorgeloos van het dakkapelproject kunt genieten.

Inspiratie voor een kleine badkamer met een dakkapel

Wanneer het moment voor de kleine badkamer met dakkapel is aangebroken, begint het inrichten van de badkamer. Dit zijn bijvoorbeeld enkele opties ter inspiratie:

  • Badkuip onder de dakkapel: in en uit het bad stappen was nog nooit zo eenvoudig!
  • Een dubbele wastafel onder de dakkapel, om tijdens het tanden poetsen te genieten van het uitzicht op de tuin
  • Een inbouwkast onder de dakkapel, zodat je simpelweg overal bij kunt komen
  • Apparaten als een droger onder de dakkapel die uitstekend de warmte kwijt kan bij het raam

Hollandia Dakkapellen helpt je graag bij het ontwerp voor een kleine badkamer met dakkapel. Neem direct contact met ons op via de website of kom langs bij een van onze showrooms.

Reactie plaatsen