Kinderkamer zolder schuin dak

Realiseer een kinderkamer op een zolder met schuin dak dankzij Hollandia Dakkapellen

Een kinderkamer op een zolder met een schuin dak creëren? Wanneer er een kleine op komst is, wilt u graag een stralende kinderkamer neerzetten voor de baby. Ook is een kinderkamer op zolder ideaal als uw zoon of dochter ouder wordt en behoefte heeft aan een eigen slaapkamer. De zolder is een uitstekende plek voor een prachtige kinderkamer. Waar moet u op letten bij een kinderkamer op zolder met een schuin dak? En hoe kunt u meer ruimte creëren door middel van een dakkapel? Hollandia Dakkapellen beschikt over een jarenlange ervaring met het dakkapellen plaatsen in heel Nederland. Van een dakkapel in Den Helder tot dakkapellen in Tilburg, onze experts komen graag bij u langs voor het installeren van een dakkapel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Geniet van daglicht en frisse lucht met een dakkapel

Doorgaans is een kinderkamer op zolder niet meteen de eerste gedachte, aangezien er in de meeste gevallen nog geen dakraam aanwezig is. Dit maakt de zolder donker, waardoor er vaak enkel spullen in opgeslagen worden. Gaat u een kinderkamer op een zolder met een schuin dak creëren? Zorg er dan voor dat er voldoende natuurlijk daglicht en frisse lucht in de kinderkamer aanwezig is. Met een dakkapel profiteert u direct van het daglicht in de kamer. Bovendien krijgt u door middel van het dakraam een aanzienlijke hoeveelheid oppervlak op stahoogte. Zeker op een kleine zolder krijgt u hierdoor een aanzienlijke slaapkamer bij het schuine dak erbij.


Het isoleren van de kinderkamer op zolder

Voor de kinderkamer op zolder is goede isolatie belangrijk. Bij een oudere woning laat de isolatie vaak te wensen over, waardoor in de wintermaanden de warmte simpelweg via het dak het huis verlaat. U maakt hierdoor hoge energiekosten die u met isoleren kunt voorkomen. In de zomermaanden is de zolder daarentegen een van de warmste plekken in de woning, aangezien de ruimte snel opwarmt onder een schuin dak. Als u een dakkapel laat installeren van Hollandia Dakkapellen, geniet u van uitstekend isolatiemateriaal op het dak. Zo profiteert u niet alleen van meer licht en ruimte, maar ook van een lagere energierekening.


Afwerken van de schuine kant op zolder

Een kinderkamer op zolder met een schuin dak is de ideale oplossing voor meer woonruimte in huis. Door handig gebruik te maken van de ruimtes in huis, kunt u de slaapkamer optimaal inrichten. Plaats bijvoorbeeld een bed onder het schuine dak of kies voor knieschotten onder het schuine dak of de dakkapel. Zo kunt u alsnog allerlei spullen op zolder bewaren, zoals koffers of de kerstverlichting. Zorg er daarnaast voor dat de kinderkamer toekomstbestendig is. Naar alle waarschijnlijkheid blijft uw zoon of dochter in de nieuwe kamer totdat hij of zij op zichzelf gaat wonen. Let er daarom bij de inrichting op dat de kinderkamer niet alleen past bij een jong kind, maar ook bij een tiener of student. Hiermee voorkomt u dat u binnen tien jaar nogmaals de kinderkamer op zolder moet verbouwen.


Veiligheid bij de kinderkamer op een zolder met schuin dak

Wanneer uw kind een eigen kinderkamer op zolder krijgt, is dit een grote stap. Veiligheid is hierbij van belang, zodat uw zoon of dochter probleemloos op zolder kan spelen. Plaats bijvoorbeeld een traphekje en sluit de ramen van de dakkapel af met veiligheidssloten. Ook zorgvuldige ventilatie in de ruimte is van belang voor de gezondheid van uw kind. Meer weten over de mogelijkheden van een dakkapel voor een kinderkamer op zolder met een schuin dak? Neem dan direct contact met ons op voor informatie.

Reactie plaatsen