hoekdakkapel plaatsen

Hoekdakkapel plaatsen

Wilt u een zolderkamer maken op de vliering, maar heeft u daar drie schuine kanten in het dak? Dan kunt u kiezen voor een hele kleine dakkapel. De vraag is echter of u daarmee geholpen bent, want zoveel ruimte wint u daar niet mee. U kunt beter een hoekdakkapel plaatsen wat veel meer ruimte geeft.

Wat is een hoekdakkapel?

Een hoekdakkapel is een dakkapel die zich op twee staande schuine daken bevindt die een hoek met elkaar maken, zoals een pyramidedak. Een ander voorbeeld is een woning waarbij de gevel niet doorloopt tot in de nok van het dak, maar is vervangen door een schuin gedeelte van het dak.

Voordelen van een hoekdakkapel

Een groot voordeel van een hoekdakkapel is de mogelijkheid om toch die extra ruimte te creëren die u met een normale dakkapel niet krijgt, omdat de ruimte daartoe ontbreekt. Verder heeft een hoekdakkapel aan twee zijden (meestal) glas, waardoor u veel licht binnenlaat in de ruimte en waardoor u zich nooit opgesloten voelt. Daarnaast geeft een mooie dakkapel uw woning een unieke uitstraling en verhoogt het de waarde van uw woning. Een hoekdakkapel geeft u de ruimte waar u naar op zoek was en waarmee u of een van de kinderen eindelijk een eigen plekje krijgt. Het leefcomfort is een stuk groter wanneer u voldoende leefruimte hebt.

Nadelen hoekdakkapel

Een nadeel van dit soort dakkapellen zijn de relatief hogere kosten in vergelijking met een normale dakkapel. Het is logisch dat er meer materiaal nodig is voor de dakkapel zelf, maar een hoekdakkapel moet helemaal op maat worden gemaakt en vergt meer voorbereidingstijd en dus geld. Voor het laten plaatsen van een hoekdakkapel is vrijwel altijd een bouwvergunning ofwel een omgevingsvergunning nodig. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn tekeningen en een constructieberekening noodzakelijk. U moet er rekening mee houden dat elke gemeente andere regels kan hanteren met betrekking tot de plaatsing van dakkapellen. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag van de noodzakelijke vergunning(en).

Afwerking hoekdakkapel

Natuurlijk moet een hoekdakkapel aan de buitenkant een mooie afwerking hebben met de beste materialen en in de gewenste kleur. In principe kunnen deze dakkapellen op dezelfde wijze worden afgewerkt als normale dakkapellen waarbij van alles mogelijk is. Wilt u een kunststoffen bekleding of van zink, een groot of klein overstek met ingebouwde screens of rolluiken, HR++ ramen: u heeft keuze genoeg.

Meer weten over hoekdakkapel plaatsen?

Heeft u nog vragen over de plaatsing van een hoekdakkapel voor die extra slaapkamer op zolder? Neem dan even contact op met ons of kom eens langs in een van onze showrooms. We kunnen u dan uitgebreid informeren.

Gerelateerde artikelen

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een nokverhoging?

Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Ga naar:

Reactie plaatsen