Garanties dakkapellen

Voor een handig kort overzicht m.b.t. garanties dakkapellen kunt u het volgende aanhouden:

 • 10 jaar garantie op de dakkapel en de montage.
 • Kunststof EPDM dak met 10 jaar garantie.
 • Garantietermijnen van opties zoals roosters, horren en rolluiken conform voorwaarden leveranciers.


Deze zaken zijn van belang

Onderstaande zaken zijn echter ook van groot belang dus wie verder wil lezen vindt hieronder een uitgebreidere omschrijving van garanties dakkapellen.

 • KOMO attest met productcertificaat op de kozijnen, de dakbedekking en de sandwichconstructie.
 • Sandwich constructie: sterk, goed isolerend en 100% vochtwerend!
 • Goed isolerende kozijnen gemaakt door gerenommeerde Duitse fabrikanten.
 • Standaard kunststof kozijnen met draai-kiep systeem.
 • Technisch geperfectioneerde dakkapel door jarenlange ervaring en specialisatie.
 • Isolatiewaarde minimaal Rc 3,5.
 • Afwerking in hoogkwalitatieve buitenmaterialen.
 • HR ++ glas standaard.


garanties dakkapellen


Nog meer garanties dakkapellen hieronder omdat garantie meer omvat dan alleen jaartallen. Van groot belang is de toepassing van goede materialen en juiste constructies.

Constructie:

Afhankelijk van de dakconstructie, de gewenste breedte en de dak-schuinte kan een aanpassing van de dakconstructie uitgevoerd worden. Uitgangspunt is altijd dat de dakconstructie na het plaatsen van de dakkapel een optimale en constructief goede strekte behoudt. Eventueel wordt een constructierapport gemaakt (meerprijs) indien ingrijpende constructieve verbouwingen nodig zijn.

Kozijn:

Het kozijn wordt standaard uitgevoerd in glad kunststof, vlak profiel, kleur crème of wit van Vekaplast Topline of van Rehau Kvision. Optioneel is de binnen- en buitenzijde verkrijgbaar in een breed pallet van kleuren uitgevoerd i.c.m. een houtnerf structuur. De profielen van slag - en stootvast kunststof worden inwendig versterkt door gegalvaniseerd stalen profielen en voorzien van duurzame beglazing en afdichtingrubbers. Het kozijn wordt gemonteerd in een houten stelkozijn dat met 6 mm HPL vol-kern plaat is bekleed.


Dakkapel met HVL kozijn

Raam:

Standaard uitgevoerd in glad kunststof, kleur crème of wit. Optioneel is de binnen- en buitenzijde verkrijgbaar in een breed pallet van kleuren uit te voeren i.c.m. een houtnerf structuur. De profielen van slag - en stootvast kunststof worden inwendig versterkt door gegalvaniseerd stalen profielen en voorzien van duurzame beglazing en afdichtingrubbers. Het raam is voorzien van een draai-kiepbeslag met meerpunts-sluiting en ventilatiestand. Het geheel geleverd onder KOMO certificaat met Attest.

Glas:

Blank isolerende beglazing met gas gevulde luchtspouw Hr ++. U waarde is 1,1 W/m2.K.

Plat dak:

Het dak van de dakkapel is plat. Het dak is een KOMO gecertificeerde sandwichplaat bestaande uit 2 vochtbestendige houtspaanplaten tussen de platen een CGK vrije PU isolatie met een RC isolatiewaarde van 3.5 tot  6.0 (Type Runner).

De Dakbedekking:

Is van EPDM folie en heeft een geschatte levensduur volgens de fabrikant van 40 jaar. Deze folie wordt volledig aan het dak gekleefd. Voorzien van KOMO attest met certificaat. EPDM folie heeft een onovertroffen weerstand tegen ozon, UV straling en veroudering. De EPDM folie blijft soepel bij lage temperaturen.

Wangen:

De wangen zijn opgebouwd met een zelfgemaakte sandwichconstructie met een RC waarde van 3.5 tot 6.0. De aansluiting tussen het dak en de sandwichplaat wordt gerealiseerd door een geïsoleerde achterbak en aan de binnenzijde voorzien van een dampdichte folie. Aan de onderzijde (en wangen) wordt lood aangebracht als aansluiting op de dakpannen. (Type Runner). Verholen goten of EPDM is ook mogelijk.

Buitenzijde:

De buitenzijde van de dakkapel (wangen, front, boeideel, overstek en evt. paneeltjes) zijn aan de buitenzijde bekleed met HPL vol-kern plaat. HPL platen worden gelijmd en niet geschroefd volgens voorschriften van de betreffende fabrikant (schroeven gaan op termijn altijd los zitten omdat HPL-platen 'werken’). Optioneel kunt u ervoor kiezen om de buitenzijde te bekleden met Keralit schroten en boeideel panelen met houtnerf structuur voor een natuurlijke hout uitstraling of hout of zink.

Rolluiken en screens:

Deze worden in het overstek geplaatst – en niet in het dak - en standaard voorzien van een elektrische bediening met schakelaar. Aansluiting kan dan op een stopcontact aan de zijde van de motor. Dit houdt in dat u alleen de geleiders ziet en niet de rolluikkast. De kasten, geleiders en lamellen zijn gemoffeld met hoogkwalitatieve poeders en zijn afkomstig van een zeer groot Duits bedrijf (Heroal), een specialist in profielen en voorzetrolluiken.


rolluik in dakkapel


Eveneens is het rolluik eenvoudig te demonteren vanuit dit grote overstek. Vaak wordt het rolluik in het dak ingebouwd omdat dat minder werk en materiaal kost maar bij onderhoud of service moet het dak open gezaagd worden. Dat levert het probleem op dat uw dakbedekking niet meer naadloos is en er dus een zeer zwakke plek gecreëerd wordt in uw dakbedekking of dat de motor niet te vervangen is.

Kast en de geleiders

De kast en de geleiders zijn van aluminium en het pantser van geïsoleerde aluminium profielen met een stormvaste onderlat en een aluminium profiel aan de onderzijde als afsteunpunt ( incl. 2 zg. eindstops). De geleiders worden middels een vernuftig systeem gefixeerd wat klapperen van de rolluiken voorkomt. De schakelaar (met een op- en neerstand) is een opbouw schakelaar, op elk gewenste plaats te monteren.


Uit de verschillende motoren hebben we (o.a.) gekozen voor een Somfy motor (type Ilmo o.g.). In het verleden zijn er regelmatig problemen geweest met de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de werking van diverse merken elektrische motoren, daarom onze keuze voor dit zeer betrouwbare product. Somfy is een zeer gerenommeerde fabrikant van rolluiken en op die manier maken wij gebruik van hun jarenlange expertise en goede servicenetwerk. De rolluiken regelen zichzelf in, dus u bent altijd verzekerd van een optimale afstelling. Tevens heeft de motor een vorst- en doorbrandbeveiliging en een obstakel detectie: de motor loopt automatisch terug indien dit noodzakelijk is. Hollandia heeft ook een prijsgunstiger alternatief, onze adviseurs kunnen u er meer over vertellen.


Blij met de garantie van Hollandia dakkapellen

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen

Reactie plaatsen