afmeting dakkapel Hollandia Dakkapellen

Dubbele dakkapel laten plaatsen

Wilt u meer ruimte onder de schuine kap van uw woning, dan is het plaatsen van een dakkapel de oplossing. Wilt u nog meer ruimte of samen met de buren een dakkapel plaatsen, dan kunt u een dubbele dakkapel laten plaatsen.

Wat is een dubbele dakkapel?

De term dubbele dakkapel kunt u op meerdere manieren uitleggen. Zo vormen twee tegen elkaar geplaatste dakkapellen een dubbele dakkapel. Dit doen we vaak wanneer buren samen een dakkapel willen plaatsen op de plaats van twee ruimten die aan elkaar grenzen. Zo ontstaat een geheel zonder opening tussen de dakkapellen. Uiteraard is het geheel uitstekend geïsoleerd om de kou tegen te houden, maar ook om geluidsoverlast te voorkomen.

dubbele dakkapel - naast elkaar

Een andere uitleg is het plaatsen van twee tegenover elkaar liggende dakkapellen. Dat wil zeggen dat er op tegenover elkaar liggende dakvlakken een dakkapel wordt geplaatst.

dubbele dakkapel - tegenover elkaar

Een dubbele dakkapel kunnen echter ook twee boven elkaar liggende dakkapellen zijn, zodat u niet alleen op de slaapkamer, maar ook op de zolder extra ruimte creëert. Of een combinatie van beide.

dubbele dakkapel - tegenover  en boven elkaar

Dubbele dakkapel en vergunning

Bij het laten plaatsen van een dakkapel moet u rekening houden met de vergunning die u mogelijk nodig heeft. Voor bij het plaatsen van een dubbele dakkapel samen met uw buren speelt dit een belangrijke rol. Het kan echter zijn dat u voldoet aan de eisen en u vergunningsvrij kunt plaatsen.

Toch is het heel belangrijk om u hierover vooraf te laten informeren door uw gemeente, want elke gemeente hanteert zijn eigen regels met betrekking tot verbouwingen aan een woning. Vooraf kunt u wel zelf nagaan waar u rekening mee moet houden. Dit kunt u doen door een vergunningscheck te doen op omgevingsloket.nl van de overheid. U kunt ook het pdf-bestand downloaden met alle informatie.

Vele mogelijkheden voor dubbele dakkapel

Er zijn genoeg mogelijkheden voor het laten plaatsen van een dubbele dakkapel en het is aan u om een keuze te maken. Wij kunnen u hierover goed informeren en begeleiden bij deze keuze. We komen altijd bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken. Daarbij kijken we onder andere ook naar de constructie van het bestaande dak en of deze überhaupt geschikt is voor het plaatsen van een dakkapel.

Voor het plaatsen van een dubbele dakkapel moet altijd een gat in het dak worden gezaagd, waarna (of daarvoor al) de nodige constructieaanpassingen plaatsvinden om het dak stevig genoeg te houden, ook nadat de dakkapel is geplaatst.

Ga naar constructie dakkapel voor meer informatie.

Gerelateerde informatie

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

”Offerte

of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen