Deur dakkapel

Deur dakkapel

Een dakkapel plaatsen biedt verschillende voordelen. Zo creëert u meer licht en ruimte en zorgt u ervoor dat je woning meer waard wordt. Door een deur in de dakkapel te plaatsen, geeft u de dakkapel een extra dimensie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een (Frans) balkon te maken of om een dakterras te creëren. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een deur in de dakkapel en de mogelijkheden!


Waarom kiezen voor een deur in de dakkapel?

Een deur in de dakkapel laten plaatsen is ideaal als u de dakkapel nog beter wilt ventileren. Een deur kunt u immers wagenwijd openzetten op een warme zomeravond. U zult hierdoor minder snel beroep moeten doen op een airco of een ventilator (wat in verhouding tevens duurder én minder duurzaam is). Door de extra ventilatiemogelijkheden, kan de dakkapel prima gebruikt worden als badkamer.

Een ander voordeel is dat u met een deur in de dakkapel van meer lichtinval geniet. De dakkapel kan zo prima dienstdoen als studeerkamer, hobbykamer of extra slaapkamer. Zorg wel voor bijpassende raamdecoratie in de dakkapel. U wilt immers niet dat de buren naar binnen kunnen gluren of dat het in de dakkapel te warm wordt. Als u de dakkapel wilt gebruiken als slaapkamer, is verduisterende raamdecoratie onmisbaar. Zo kunt u op elk gewenst moment van de dag en nacht heerlijk slapen.

Een deur in de dakkapel is bovendien onmisbaar als u graag een (Frans) balkon of een dakterras wilt aanleggen. Via de dakkapel kunt u het dak immers makkelijk bereiken. Naast dat een balkon of dakterras heerlijk zijn om op te zitten, zorgen ze ervoor dat de woning in een keer een stuk meer waard wordt. Het geeft de woning bovendien een nieuwe (luxueuze) uitstraling. Een deur in de dakkapel is dus een investering die zichzelf zal terugbetalen!


Waar moet u op letten als je een deur in de dakkapel laat plaatsen?

Het belangrijkste om op te letten als je een deur in de dakkapel laat plaatsen is veiligheid. U wilt immers niet dat (kleine) kinderen, huisdieren of uzelf naar beneden zouden kunnen vallen. Onderzoek dus goed wat de mogelijkheden zijn voor een (Frans) balkon of een dakterras. Bekijk hoe u deze plek gaat afzetten en schakel een specialist in voor advies. Mocht u kleine kinderen hebben, dan is het wellicht verstandig om de deur te voorzien van een kinderslot.

Naast de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten, is het van belang om rekening te houden met de inbraakgevoeligheid van de woning. Een deur in de dakkapel kan voor inbrekers namelijk de ideale plek zijn om de woning te betreden. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk en zorg voor goede beveiliging in en rondom de dakkapel. Laat de deur bovendien niet openstaan als u niet thuis bent.


Heeft u een vergunning nodig voor een deur in de dakkapel?

Of u een vergunning nodig heeft voor een deur in de dakkapel is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zult u voor bijvoorbeeld dakkapellen in Rotterdam die gevestigd zijn in het centrum of in een monumentaal pand wel een vergunning nodig hebben, terwijl dit voor een dakkapel in een landelijk gebied niet noodzakelijk is. Over het algemeen geldt dat voor dakkapellen aan de voorzijde van een woning, strengere regels gelden dan voor een dakkapel aan de achterzijde.

Het beste kunt u uw gemeente contacteren voor een persoonlijk advies. Heeft u wel een bouwvergunning nodig voor de deur in de dakkapel en uw eventuele andere plannen (zoals het creeren van een balkon)? Reken dan op extra kosten. Zo kost het aanvragen van een bouwvergunning extra tijd en geld.


Is elke dakkapel geschikt om een deur in te laten maken?

Als u een deur in de dakkapel wilt maken, is het vaak het handigst om dit direct te doen als u de dakkapel laat plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om een dakkapel op maat te laten maken. Zo weet u zeker dat de dakkapel over een deur beschikt én aan uw overige eisen voldoet. Mocht u al over een dakkapel beschikken, dan is het belangrijk om advies in te winnen bij een ervaren partij zoals Hollandia.

Of het mogelijk is om een deur in de dakkapel die reeds gebouwd is te maken, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het materiaal van de dakkapel, de ramen en de bereikbaarheid van het dak. Deze factoren hebben tevens invloed op de kosten van een deur in de dakkapel. Zo is een kunststof dakkapel vaak wat makkelijker om te verbouwen dan een houten dakkapel.


Wat kost een deur in de dakkapel?

Het laten maken van een deur in de dakkapel kost al gauw tussen de 3.000 en 4.000 euro. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren én van het bedrijf waarmee u in zee gaat. De kosten kunnen tevens oplopen als u een bouwvergunning nodig hebt en als u direct een (Frans) balkon of een dakterras laat realiseren. U kunt op kosten besparen door een deel van het werk zelf uit te voeren. Het is echter wel belangrijk dat u enige ervaring heeft met klussen én veilig te werk gaat. Zeker het werken op (hoge) hoogtes brengt veel risico´s met zich mee.

Bij Hollandia hebben we een ruime ervaring met het plaatsen van dakkapellen met én zonder deuren. Informeer bij ons gerust naar de dakkapel kosten en mogelijkheden. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee.


Hollandia vertelt u meer over de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een deur in de dakkapel? Of wilt u graag een dakkapel op maat laten maken inclusief deur? Hollandia adviseert u over de mogelijkheden! U kunt ons zowel telefonisch bereiken als bezoeken in onze showroom. Een voordeel van onze showroom bezoeken is dat u een dakkapel met deur direct met eigen ogen kunt bewonderen. Zo ziet u precies hoe het eindresultaat eruit kan komen te zien.

Bij Hollandia rekent u op kwaliteit, service en betrokkenheid. Als familiebedrijf zetten wij altijd een stapje extra voor onze klanten en streven we naar een perfect resultaat. Wij hebben bovendien een ruime ervaring én expertise en zetten deze graag in. Samen met u onderzoeken we welke dakkapel en deur het beste passen bij jouw wensen en woning. Voor meer informatie en referenties, kunt u tevens verder lezen op onze website of onze video´s op YouTube bekijken.


Reactie plaatsen