Dakkapel vrijstaande woning

Dakkapel vrijstaande woning

Een dakkapel op een vrijstaande woning is een goede optie wanneer u meer ruimte wil onder uw schuine dak. Dit geeft u meer woonoppervlak en, ook heel belangrijk, meer woongenot.

Vrijstaande woning maar wel buren

Een vrijstaande woning wil niet zeggen dat u geen buren heeft. Het is verstandig vooraf met uw buren te overleggen of deze te informeren dat u van plan bent een dakkapel te plaatsen of er over denkt dit te gaan doen. Dan hoeven ze dat niet in de krant te lezen bij aangevraagde of gemelde verbouwingen.

Het kan best zijn dat de buren, bezwaar gaan maken tegen de plaatsing ondanks het feit dat u misschien vergunningvrij kunt plaatsen.

Vergunningvrij of Vergunningplichtig: dakkapel vrijstaande woning

In veel gevallen mag u zonder omgevingsvergunning een dakkapel plaatsen, ook op een vrijstaande woning, mits aan een aantal regels wordt voldaan. Informeert u altijd bij uw gemeente over bijzondere omstandigheden. De overheid heeft een folder: informatieblad dakkapellen overheid waar het een en ander in wordt uitgelegd. Kijk ook op www.omgevingsloket.nl om te bepalen waar u aan moet voldoen.

Dakkapel vrijstaande woning

Bouwregels voor dakkapel op een vrijstaande woning

Of u nu vergunningvrij of vergunningplichtig bent, de dakkapel op een vrijstaande woning moet wel voldoen aan de gestelde regels in het bouwbesluit. Ook hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente maar natuurlijk ook bij de aannemer of Hollandia Dakkapellen.

Informeer naar de mogelijkheden

In principe kan op elk schuin dak een dakkapel worden geplaatst. Of het ook daadwerkelijk kan is afhankelijk van o.a. de constructie van het dak en een aantal andere zaken. Het is belangrijk dat u vooraf weet wat de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten kunnen zijn. Informeer u daarom goed, ook m.b.t. de aannemer of dakkapelspecialist.

Zie ook: Checklist Dakkapel

Naast een dakkapel op uw vrijstaande verzorgen wij ook:

Hollandia Dakkapellen helpt u hierbij!

Neem contact op met Hollandia Dakkapellen en informeer naar de mogelijkheden. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen, u bent altijd welkom. Wanneer u al een besluit heeft genomen, vraag dan een offerte aan.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen:

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen