Dakkapel rijtjeshuis

Een dakkapel op een rijtjeshuis is een goede optie wanneer u meer ruimte wil onder uw schuine dak. Zijn er zaken waar u rekening mee dient te houden?
Open deur natuurlijk maar wel iets waar u terdege rekening mee dient te houden. Het is verstandig vooraf met uw buren te overleggen of in ieder geval te informeren dat u van plan bent een dakkapel te plaatsen of er over denkt. Dan hoeven ze dat niet in de krant te lezen bij aangevraagde of gemelde verbouwingen. Daarnaast kan het ook in uw voordeel werken.

dakkapel rijtjeshuis
Het kan heel goed zijn dat de buren het een goed idee vinden en u vragen samen iets te doen. Wanneer de buren ook een dakkapel willen, zijn wellicht een aantal kosten te delen. Bijvoorbeeld: het huren van de kraan.

Om een eenheid te creëren, kunt u kiezen voor dezelfde stijl dakkapel zodat het een geheel lijkt. En wanneer u ook nog dezelfde leverancier of aannemer inschakelt, is korting misschien ook nog mogelijk.

Wanneer u besluit om samen één dakkapel te plaatsen, houdt er dan rekening mee dat dit niet vergunningvrij kan gebeuren. U blijft immers niet de vereiste 50 cm uit de scheiding van de woningen.
In veel gevallen mag u zonder omgevingsvergunning een dakkapel plaatsen, ook op een vrijstaande woning, mits aan een aantal regels wordt voldaan. Informeert u altijd bij uw gemeente over bijzondere omstandigheden. De overheid heeft een folder: informatieblad dakkapellen overheid waar het een en ander in wordt uitgelegd. Kijk ook op www.omgevingsloket.nl om te bepalen waar u aan moet voldoen.
Of u nu vergunningvrij of vergunningplichtig bent, de dakkapel op een rijtjeshuis moet wel voldoen aan de gestelde regels in het bouwbesluit. Ook hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente maar natuurlijk ook bij de aannemer of Hollandia Dakkapellen.
Op ieder schuin dak kan in principe een dakkapel worden geplaatst. Of het ook daadwerkelijk kan is o.a. afhankelijk van de constructie van het dak en een aantal andere zaken. Het is belangrijk dat u vooraf weet wat de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten kunnen zijn.

Informeer u daarom goed, ook m.b.t. de aannemer of dakkapelspecialist.

Zie ook Checklist Dakkapel

Naast een dakkapel op uw rijtjeshuis verzorgen wij ook:

Neem contact op met Hollandia Dakkapellen en informeer naar de mogelijkheden. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen, u bent altijd welkom. Wanneer u al een besluit heeft genomen, vraag dan een offerte aan.
Heeft u deze artikelen al gelezen:

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen