Breedte dakkapel

Breedte dakkapel

Een van de dingen waar u over na moet denken als u een dakkapel laat plaatsen, is het formaat. Want welke breedte mag een dakkapel hebben? En is het mogelijk om een dakkapel over de volle breedte van uw woning te laten plaatsen? Hollandia zet alle belangrijke informatie op een rijtje.

Welke breedte mag een dakkapel hebben?

In principe mag een dakkapel dezelfde breedte als uw huis hebben min één meter. Aan beide kanten van uw woning moet u minimaal een halve meter afstand houden tot de erfgrens van uw buren. Deze regel geldt alleen voor dakkapellen die aan de achterzijde van uw woning worden geplaatst. Voor een dakkapel aan de voorzijde of zijkant, gelden andere regels voor een dakkapel en de maximale breedte.

Laat u dakkapellen Culemborg of omgeving plaatsen samen met uw buren? Dan is een dubbele dakkapel een interessante optie. In dit geval mag een dakkapel wel precies even breed zijn als uw woning. Een dubbele dakkapel is in feite een constructie die u deelt met uw buren. De dakkapel wordt in tweeën gesplitst en kan worden ingedeeld en afgewerkt volgens uw eigen voorkeuren.

Mag een dakkapel over de gehele breedte worden geplaatst?

Een dakkapel over de gehele breedte van uw woning is mogelijk als u vrijstaand woont of een dakkapel laat plaatsen samen met uw buren. Informeer bij uw gemeente naar eventuele regels omtrent een dakkapel en de maximale breedte. Dit is met name van belang als u een dakkapel aan de voorzijde of zijkant van uw woning zou willen plaatsen. Voor een dakkapel aan de voorzijde en zijkanten gelden vaak specifieke regels.

Heeft u een vergunning nodig voor een dakkapel over de volledige breedte?

Voor een dakkapel over de volle breedte van uw woning heeft u geen bouwvergunning nodig. Belangrijke voorwaarden zijn dat u de dakkapel aan de achterzijde plaatst én de erfgrens van uw buren respecteert (u moet minimaal een halve meter afstand aanhouden).

Aan de voorzijde of zijkant van uw woning is het aanvragen bij een bouwvergunning eigenlijk altijd noodzakelijk, ongeacht de breedte van de dakkapel. Bij Hollandia raden we aan om tijdig bij uw gemeente te informeren naar de regels omtrent het plaatsen van een dakkapel. Het is belangrijk dat u weet wat er wel en wat er niet mag.

Aan de hand van deze informatie, maken wij graag een bouwtekening voor u. De bouwtekeningen heeft u nodig om een bouwvergunning aan te vragen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd (dit duurt gemiddeld zes weken), gaan wij graag aan de slag met het monteren van een dakkapel over de gehele breedte van uw huis!

Bent u benieuwd hoe een dakkapel over de volledige breedte er uit kan komen te zien? Laat ons dan een 3D dakkapel voor u ontwerpen. Tijdens deze virtuele tour krijgt u een zeer realistisch beeld van hoe een dakkapel er op uw bovenverdieping uit kan komen te zien. U ontdekt hoeveel extra ruimte en licht u realiseert op de bovenverdieping én kunt zich laten inspireren. Een dakkapel over de volle breedte is bijvoorbeeld zeer geschikt om op te delen in twee kamers.

Maak van deze twee kamers bijvoorbeeld een luxe slaapkamer en een extra badkamer. Een andere optie is om de bovenverdieping om te toveren tot een fijne plek voor de kinderen om te slapen en te spelen. Tot slot heeft Hollandia al meerdere thuiskantoren en andere werk- en studeerkamers gerealiseerd in dakkapellen.

Meer informatie over de breedte van uw dakkapel

Een dakkapel die breed is en voldoet aan al uw wensen: bij Hollandia leveren we maatwerk! Wij vertellen u graag meer over de maximale breedte van uw dakkapel en de mogelijkheden. Denk hierbij niet alleen aan het formaat, maar ook aan het materiaal en de indeling die u kiest. Een kunststof dakkapel is bijvoorbeeld een geliefde optie en heeft als voordeel dat het materiaal niet veel onderhoud nodig heeft.

Of het nu gaat om een dakkapel over de maximale breedte of toch liever een iets kleinere dakkapel: Hollandia biedt u de beste service. Wij nemen de tijd om uw dak te bekijken, u voor te lichten en te helpen met het maken van een keuze. Ook het op orde maken van de bouwvergunning kunnen wij voor onze rekening nemen.

In de showroom van Hollandia kunt u een dakkapel over de volledige breedte van een huis bekijken én direct uw vragen stellen aan ons team. Uiteraard kunt u ons ook bellen, e-mailen of benaderen via de website als u een vraag heeft of meer informatie wenst.


Reactie plaatsen