Bouwdepot dakkapel

Bouwdepot dakkapel

Een dakkapel en de kosten hiervan kunnen even slikken zijn. Een dakkapel is namelijk niet goedkoop, maar wel een interessante investering. Zo verhoogt u de waarde van uw woning en uw woongenot. Bent u benieuwd hoe u een dakkapel het beste kunt financieren? Hollandia vertelt u meer over het aanvragen van een bouwdepot voor een dakkapel.


Wat is een bouwdepot voor de dakkapel?

Een bouwdepot voor de dakkapel is een onderdeel van uw hypotheek. Zo is het mogelijk om voor dakkapellen Rotterdam en de rest van Nederland, een extra spaarpotje aan te vragen bij de bank. Gedurende twee jaar kunt u uit het dakkapel bouwdepot alle kosten betalen die u maakt tijdens het bouwen van de dakkapel. Houd er echter wel rekening mee dat er voorwaarden zijn verbonden aan een bouwdepot voor de dakkapel (en andere verbouwingen in en rondom uw woning).

Wat deze voorwaarden zijn, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo is er een maximaal bedrag dat u kunt lenen. Dit bedrag kan hoger uitvallen als u uw woning direct duurzamer maakt. Voor meer informatie omtrent de voorwaarden van een bouwdepot dakkapel, kunt u het beste contact opnemen met de specialisten van Hollandia of een hypotheekadviseur. Ook is het van belang dat u uw woning laat taxeren.


Kan iedereen een bouwdepot voor de dakkapel aanvragen?

Als u een hypotheek gaat aanvragen, is het verstandig om direct de optie voor een bouwdepot voor de dakkapel te bespreken. Doe alvast onderzoek naar wat voor soort dakkapel u zou willen en welke dakkapel prijzen hieraan verbonden zijn. Als u al een hypotheek heeft, is het soms niet mogelijk om een bouwdepot voor de dakkapel aan te vragen. U zult in dit geval een tweede hypotheek moeten afsluiten of op een andere manier geld moeten lenen voor de verbouwing.


Zijn er andere manieren om een dakkapel te financieren?

Is het geen mogelijkheid om een dakkapel bouwdepot aan te vragen? Onderzoek dan of een tweede hypotheek of een andere lening interessant voor u zijn. Als u een klein bedrag wilt lenen, is het vaak aantrekkelijker om dit te doen via een persoonlijke lening. U betaalt welliswaar iets meer rente, maar hoeft geen kosten te betalen om een hypotheek af te sluiten. Het afsluiten van een lening is bovendien vaak makkelijker en sneller geregeld dan het aanvragen van een bouwdepot voor uw dakkapel of een (tweede) hypotheek.

Tip: vraag een vrijblijvende offerte aan bij Hollandia. Zo weet u direct over welk bedrag u het eigenlijk heeft en of het haalbaar is om dit eventueel zelf te financieren of te lenen.


Advies over een bouwdepot dakkapel

Wilt u advies over een bouwdepot dakkapel of een andere manier van het financieren van uw dakkapel? Neem dan contact op met het team van Hollandia. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies en kunnen u meer vertellen over de verschillende opties. Ook kunnen wij samen met u onderzoeken welke dakkapel het beste past bij uw woning. Deze informatie kunt u direct meenemen als u een bouwdepot dakkapel gaat aanvragen.

Heeft u interesse in een dakkapel en bouwdepot? Bezoek dan eens onze showroom. Ons team staat hier klaar met koffie en goed advies. Wij kunnen u bovendien de verschillende dakkapellen en extra opties (zoals het plaatsen van een airco of buitenzonwering) laten zien.

Reactie plaatsen