Bijzondere dakkapellen

Bijzondere dakkapellen bij Hollandia Dakkapellen

Op zoek naar bijzondere dakkapellen voor een unieke uitstraling van je woning? Naast de prefab dakkapellen realiseert Hollandia Dakkapellen dakkapellen op maat. Bij deze uitvoeringen heb je volledig de vrijheid om zelf de afmetingen en afwerking te bepalen. Van puntdaken, platte daken, hellende daken tot ronde daken. Van uiteenlopende bouwmaterialen als hout, zink, kunststof, Keralit en High Pressure Laminate (HPL). Je kunt met het ontwerp van de dakkapel alle kanten op. Lees snel verder om ideeën op te doen voor bijzondere dakkapellen. Of kom gerust langs in een van onze showrooms voor inspiratie. Vervolgens komen onze experts in heel Nederland langs om de dakkapel te plaatsen. Zo leveren wij bijvoorbeeld dakkapellen in Den Helder, dakkapellen in Tilburg en dakkapellen in Den Haag. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Een bijzondere dakkapel van zink

Zoek je een bijzondere dakkapel met een futuristische uitstraling? Door een dakkapel van zink te plaatsen, geef je je huis een moderne look. Maak hierbij gebruik van geometrische vormen om de strakke lijnen te accentueren. Zinken dakkapellen zijn enorm in opkomst, aangezien het materiaal geen onderhoud nodig heeft. Daarbij is zink milieuvriendelijk. Liever geen strakke lijnen? Laat dan een model met een ronde of ovale vorm plaatsen.

Traditionele dakkapel met een klassieke uitstraling

Beschikt je huis al over een dakkapel? Dan kun je er ook voor kiezen om deze dakkapel te laten restaureren om de traditionele uitstraling te behouden. In dat geval maakt de dakkapelspecialist gebruik van oude materialen die bij de stijl van de dakkapel passen. Voor een klassieke dakkapel is een halfronde afwerking uiterst geschikt. Zeker als je hierbij een rond raam laat plaatsen, zoals bij een patrijspoort.

Een fraaie moderne dakkapel in een aparte afmeting

Bij een modern huis past een eigentijdse, bijzondere dakkapel. Breek met eeuwenoude tradities en kies voor een dakkapel in een bijzondere afmeting, zoals een uitvoering van 3 meter hoog en 1,5 meter breed. Of kies juist voor een uitvoering in een smal model. Een smalle dakkapel geeft een strak en stijlvol effect.

Een bijzondere dakkapel in landelijke stijl

Beschik je over een landelijke boerderij met een rieten dak? In dat geval past een dakkapel met een rieten dakbedekking uitstekend bij de woonstijl. Let daarbij op de vorm van de dakkapel. Beschikt het dak bijvoorbeeld over een bolle uitstraling, zoals vaak voorkomt bij een landelijke woning? Laat dan een bijzondere dakkapel met een rond dak plaatsen.

Extra veel ruimte en licht door de bijzondere dakkapel

Wil je een bijzondere dakkapel met extra veel natuurlijk licht? Laat dan een dakkapel installeren die zoveel mogelijk uit glas bestaat. Dankzij de zee van licht lijkt de ruimte bovendien extra groot, omdat je het buitenleven naar binnen haalt. Let er hierbij wel op dat je kiest voor isolerend glas. Anders verlies je veel warmte door middel van de dakkapel, wat leidt tot hogere stookkosten.

Een bijzonder puntige dakkapel

Een bijzondere dakkapel qua vorm is een dakkapel met een spitse puntdak. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een driehoekvormige dakkapel. Ondanks dat deze dakkapel niet direct extra ruimte op zolder creëert, verhoogt het wel de woningwaarde.

Een bijzondere dakkapel in het rood

Niet alleen qua vorm, maar ook qua kleur heb je eindeloze mogelijkheden als het gaat om bijzondere dakkapellen. Is jouw woning bijvoorbeeld bedekt met rode dakpannen? Dan sluit een rode dakkapel naadloos aan bij de rest van het dak. De rode kleur geeft het effect alsof de dakkapel uit het dak lijkt te groeien. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel met een halfronde afwerking, zodat er zo min mogelijk viezigheid op het dak blijft liggen. Met onderhoudsarme materialen als kunststof heb je bovendien weinig omkijken naar de dakopbouw.

Meerdere dakkapellen in de vorm van een gezicht

Creëer met bijzondere dakkapellen een speels effect, bijvoorbeeld door een gezicht te realiseren. Gebruik twee kleinere dakkapellen in de vorm van de ogen, terwijl je met een driehoekige dakkapel een denkbeeldige mond op het dak plaatst.

Een combinatie van een bijzondere dakkapel met een balkon

Gedurende een lange zomeravond is het heerlijk om met vrienden of familie na te borrelen in het zonnetje. De dakkapel is echter meestal dicht. Ondanks dat er een raam in geplaatst is, stap je niet vrolijk naar buiten. Laat daarom een dakkapel plaatsen die van de vloer tot het plafond bevestigd is. Met schuiframen wandel je simpelweg naar je eigen pittoreske dakterras

Niet één, maar meerdere bijzondere dakkapellen

Kun je geen selectie maken tussen de verschillende soorten dakkapellen? Laat dan simpelweg bij ieder vertrek een bijzondere dakkapel plaatsen. Kies hierbij voor dakkapellen die op elkaar aansluiten, om een uniform geheel te creëren.

Hollandia Dakkapellen voor jouw bijzondere dakkapel

Als ware dakkapelspecialist maakt Hollandia Dakkapellen bijzondere dakkapellen op maat die buiten de 'Runner' dakkapellen vallen. Van gigantische dakkapellen met grandioze afmetingen tot geschakelde dakkapellen met de buren, kom bij Hollandia Dakkapellen langs om de uiteenlopende mogelijkheden te bewonderen. Daarnaast zijn wij de enige dakkapellenspecialist die naast dakkapellen ook zonnepanelen plaatst. Hiermee sla je direct twee vliegen in één klap. Zo creëer je snel en effectief een nieuwe uitstraling op de bovenverdieping én profiteer je meteen van duurzame zonne-energie. Belangrijk is hierbij om te vermelden dat Hollandia Dakkapellen op dit moment geen dakopbouwen of nokverhogingen bouwt. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw bijzondere dakkapel.

Vraag direct een offerte op maat aan via onze website

Benieuwd naar de kosten van een bijzondere dakkapel? Geef in ons contactformulier gedetailleerd op hoe je de dakkapel voor ogen ziet. Vervolgens sturen wij zo snel mogelijk een zorgvuldige prijsofferte, zodat je een globale indicatie hebt van de dakkapel kosten. De tarieven zijn altijd inclusief plaatsing en btw. Ons familiebedrijf Hollandia Dakkapellen helpt je graag verder!


Reactie plaatsen