Badkamer schuin dak

Dakkapel plaatsen bij badkamer met schuin dak

Een dakkapel vormt de ideale oplossing om meer licht en ruimte op de zolder te creëren. Velen laten een dakkapel plaatsen voor een extra slaapkamer, maar wist u dat een badkamer met schuin dak ook perfect is voor een dakkapel? De dakkapel zorgt ervoor dat u zich optimaal kunt bewegen in de badkamer. Hollandia Dakkapellen heeft een jarenlange ervaring op het gebied van dakkappellen. Zo hebben onze installateurs onder meer dakkapellen in Utrecht, dakkapellen in Katwijk en dakkapellen in Tilburg geplaatst. Neem direct contact met ons op voor meer inlichtingen over een dakkapel bij een badkamer met schuin dak. 

 

Waar op letten bij badkamer met schuin dak en een dakkapel?

In een badkamer met een schuin dak geeft een dakkapel niet alleen veel meer woonoppervlak, maar zorgt ook voor extra lichtinval. Met een dakkapel kunt u plotseling wél een bad, dubbele wastafel of douchecabine in de ruimte plaatsen. Welke aandachtspunten zijn bij een dakkapel plaatsen in een badkamer met schuin dak van belang?

  • Ventilatie

     Bij een badkamer staat ventilatie centraal, dus ook in een badkamer met dakkapel. Wij raden u aan om een dakkapel met ventilatieroosters te laten installeren, of anders geregeld de ramen te openen voor de luchtcirculatie. Een mechanische afzuiging ondersteunt bovendien de ventilatie. Met een kunststof dakkapel beschermt u de dakkapel tegen vocht. 
  • Vergunning

     Laat u een dakkapel aan de voorkant van de woning plaatsen? Dan is vaak een vergunning van de gemeente nodig. Als het gaat om een dakkapel aan de zij- of achterzijde, is een vergunning veelal niet vereist. Onze experts onderzoeken graag of in uw situatie een vergunning nodig is. 
  • Indelen van de badkamer

     Na het plaatsen van de dakkapel merkt u al direct dat u meer loopruimte heeft in de badkamer met het schuine dak. Hoe richt u uw badkamer met schuine dak in? U kunt bijvoorbeeld een dubbele wastafel onder de dakkapel plaatsen, zodat u tijdens het poetsen van uw tanden naar buiten kunt kijken. Ook een toilet, inbouwkast of bad onder het dakkapel zijn veelvoorkomende indelingen. Meer weten over een dakkapel bij een badkamer met schuin dak? Vraag een offerte op maat aan via onze website. 
Reactie plaatsen