Authentieke dakkapel

Authentieke dakkapel

Een authentieke, traditionele dakkapel is op maat gemaakt voor een bepaalde woning. Dit betekent dat authentieke dakkapellen helemaal nauwkeurig zijn afgestemd op de breedte en hellingshoek van je dak. Hierbij heb je ook veel vrijheid qua materiaalgebruik, afwerking en stijl, waardoor het eindproduct aan al jouw wensen voldoet. Bij Hollandia Dakkapellen kun je ook terecht voor zo'n authentieke dakkapel die helemaal past bij jouw stijl en mogelijkheden. Wat zijn de opties?

Authentieke dakkapel vs. complete dakkapel

Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een authentieke dakkapel op maat, en een complete prefab dakkapel. Een dakkapel op maat wordt volledig voor een bepaalde klant gebouwd en wordt ook wel een traditionele dakkapel genoemd, omdat er vroeger geen andere soort werkwijze was voor de bouw van dakkapellen. Zulk maatwerk biedt veel vrijheid bij de bouw van een dakkapel, maar betekent ook een hoger prijskaartje.

Je kunt daarentegen ook voor een prefab dakkapel kiezen, wat staat voor prefabricage, en waarbij alle onderdelen van tevoren in een fabriek geproduceerd worden. Deze onderdelen kunnen dan vervolgens snel en gemakkelijk in elkaar gezet worden op jouw huis. Hierbij zijn er verschillende soorten, kleuren en maten, maar de opties zijn wel beperkter dan bij maatwerk. Daartegenover is het wel een goedkopere optie. Soms is een traditionele, authentieke dakkapel echter de enige mogelijkheid, bijvoorbeeld als jouw dak een hellingsgraad van minder dan 25 graden heeft. Immers kan een dakkapel op maat op elk dak gebouwd worden, maar een prefab dakkapel niet.

Wat zijn de mogelijkheden bij een authentieke dakkapel?

Als je kiest voor een authentieke, op maat gemaakte dakkapel zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van materialen, kozijnen, zijwangen en extra opties.

Verschillende materialen

Een dakkapel kan van verschillende materialen gemaakt worden, waarbij hout een veelvoorkomend materiaal is. Het geeft een warme sfeer aan een huis en is een uitstekend materiaal voor op maat gemaakte dakkapellen. Echter, je moet het wel goed onderhouden om de kwaliteit te behouden. Een ander populair materiaal is kunststof, omdat een kunststof dakkapel onderhoudsvriendelijk is, erg weerbestendig, en een goede warmte- en geluidsisolatie biedt. Ook is kunststof een relatief goedkoop materiaal.

Je kunt ook kiezen voor het duurzame en milieuvriendelijke materiaal keralit, wat een gerecycled kunststof is. Een dakkapel van keralit is niet gevoelig voor slijtage, schimmelvorming en kromtrekken, waardoor het eveneens onderhoudsvrij is. Of kies voor polyester, wat een sterk, duurzaam en sterk isolerend materiaal is. Dit materiaal is wel een stuk duurder en niet geschikt voor elke hellingsgraad. Verder zijn er nog meer opties waar je uit kunt kiezen, zoals steen, met ieder zijn eigen unieke eigenschappen, voordelen en nadelen.

Verdiept of vlak kozijn

Je hebt ook verschillende opties op het gebied van kozijnen, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een vlak of verdiept profiel. Bij een verdiept profiel ligt het kozijn verder af van het draaideel, waardoor een diepte-effect ontstaat. Dit zorgt voor een luxe en stijlvol effect, waarbij de kozijnen goed opvallen in de dakkapel. Aan de andere kant ligt het kozijn bij een vlak profiel juist tegen het draaideel aan, wat zorgt voor een ranke uitstraling en een beperkte bouwdiepte.

Zinken zijwangen

Zink wordt veelvuldig bij dakkapellen ingezet in de vorm van gevelbekleding, bijvoorbeeld voor zinken zijwangen. Hierbij wordt zink tegen de achterliggende constructie gemonteerd, bijvoorbeeld met platen. Meestal moeten deze zijwangen van zink op maat gemaakt worden, omdat er bij de aansluiting genoeg ruimte moet zijn voor de optimale werking van zink. Je kunt er ook nog voor kiezen om de zinken zijwang naar de voorkant van je dakkapel te laten doorlopen, wat een mooie uitstraling geeft aan je dakkapel constructie.

Extra opties

Om de constructie helemaal af te maken kun je ook nog diverse extra opties toevoegen, zoals rolluiken. Deze worden bij Hollandia Dakkapellen altijd in het overstek bevestigd, wat er mooier uitziet en het onderhoud makkelijker maakt. Bij ons kun je ook kiezen voor screens, die dienen als zonwering en de warmte in de zomer zo grotendeels buitenhouden.

Bij Hollandia Dakkapellen is het ook mogelijk om de plaatsing van een dakkapel te combineren met zonnepanelen, waardoor je ook nog je eigen energie kunt opwekken. Hierbij kijken we altijd zorgvuldig naar de draagconstructie, bereikbaarheid en belastbaarheid, om ervoor te zorgen dat jij zonder zorgen kunt genieten van jouw dakkapel met zonnepanelen.

Vraag een offerte aan bij Hollandia Dakkapellen

Ben je benieuwd naar de opties en kosten voor een authentieke dakkapel op maat? Vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor een antwoord op al jouw vragen. Door het hele land heen bieden wij onze diensten aan. Hierdoor kun je bij ons terecht voor dakkapellen in De Bilt, dakkapellen in Culemborg en een op maat gemaakte constructie op nog veel meer plaatsen.

Reactie plaatsen