aanbieding dakkapellen

Aanbieding voor dakkapellen? Kijk bij Hollandia Dakkapellen

Op zoek naar een aanbieding voor dakkapellen? Een dakkapel vormt een geweldige toevoeging aan je woning. Niet alleen zorgt de dakkapel voor extra ruimte op zolder, ook geniet je van meer natuurlijk licht in huis. Wat zijn de voordelen van een dakkapel en wat zijn de gemiddelde kosten van een dakkapel? En is er een vergunning nodig bij de gemeente voor de dakkapel? Familiebedrijf Hollandia Dakkapellen geeft professioneel advies over het installeren van een dakkapel. Met een jarenlange ervaring in het plaatsen van dakkapellen, weten wij voor vrijwel ieder dak een oplossing te vinden. Bovendien zijn wij het enige dakkapellenbedrijf dat ook zonnepanelen installeert. Meer weten over onze dienstverlening? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via onze website. 

De voordelen van een dakkapel installeren

Een dakkapel installeren op je woning brengt verschillende voordelen met zich mee. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom onze klanten een dakkapel op het dak laten plaatsen: 

    Dankzij de dakkapel rechtop kunnen staan In de meeste huizen met een schuin dak is de zolder een donkere plek met een laag plafond. Hierdoor is de ruimte minder geschikt als kantoor of slaapkamer. Door een dakkapel verhoog je het plafond, waardoor er extra loopruimte ontstaat. Zo is de zolder opeens een veelzijdige ruimte in plaats van een opslagplek. 

    De dakkapel creëert natuurlijke lichtinval. Veelal heeft de zolder geen ramen, waardoor er slechts kunstlicht aanwezig is. Hierdoor is het geen aangename plek om urenlang in door te brengen. De ramen van een dakkapel halen het natuurlijke daglicht in huis, waardoor de ruimte comfortabel en prettig aanvoelt. Een lichte zolder voelt daarbij groter aan. 

    Waardevermeerdering door de dakkapel. Door met een aanbieding een dakkapel te laten installeren, realiseer je extra vierkante meters aan woonoppervlak in huis. Dit houdt in dat de waarde van de woning automatisch stijgt. Het aantal kamers dat bruikbaar is, neemt namelijk toe. 

    Weinig onderhoud aan de dakkapel. Laat je een kunststof dakkapel installeren? Deze voordelige dakkapellen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Zo heb je bijna geen omkijken naar de dakopbouw, terwijl je een aanzienlijk grotere ruimte in huis hebt. 

    Geniet van het uitzicht met een dakkapel aanbieding. Vanwege de ramen in de dakkapel beschik je over een prachtig uitzicht op de omgeving van het huis. Zo word je 's ochtends wakker in de slaapkamer en zie je meteen de vogels in de tuin. 

    Een dakkapel op maat voor elk woonhuis. Waar voorheen slechts beperkte opties beschikbaar waren voor de dakkapel, zijn er tegenwoordig talrijke mogelijkheden. Met een aanbieding van de dakkapel bij Hollandia Dakkapellen profiteer je bovendien van een voordelige dakkapel van hoogstaande kwaliteit. Zo kies je een dakkapel die naadloos aansluit bij jouw woonwensen. 

Wat zijn de gemiddelde kosten van een dakkapel?

Wat de kosten van een dakkapel zijn, hangt onder meer af van de wijze waarop de dakkapel gemaakt wordt, de materiaalsoorten, de gekozen opties en de afmetingen.

Prefab dakkapel of een traditionele dakkapel?

Bij een dakkapel plaatsen heb je de keuze uit een prefab dakkapel of een traditionele dakkapel. Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen van tevoren in onze werkplaats gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn het kozijn, het dak en de zijkanten of wangen van de dakkapel. Doordat deze onderdelen al volledig worden geassembleerd in de fabriek, is de dakkapel direct geïsoleerd en waterdicht. De prefab modellen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard maten. Doordat deze variant in grotere hoeveelheden wordt gemaakt, zijn de kosten lager. Ook is het installeren van een prefab dakkapel goedkoper. De constructie kan namelijk in zijn geheel met een hijskraan op het dak worden gezet. Prefab dakkapellen zijn vanwege de lagere tarieven populair. Heb je echter een dakkapel op het oog met specifieke afmetingen? Of wil je een speciaal model met bijzondere opties? Dan is een traditionele, op maat gemaakte dakkapel voor jou de beste keuze. Tijdens de ontwerpfase van de traditionele dakkapel heb je alle vrijheid om het model volledig aan jouw wensen aan te passen. De investering in de traditionele dakkapel is weliswaar groter, maar je krijgt er wel een bijzondere dakkapel voor terug die aansluit bij jouw woonhuis. 

De invloed van materiaalsoorten op de prijs

Bij de aanbiedingen voor dakkapellen speelt het toegepaste materiaal een rol. Zo heb je de keuze uit een dakkapel van hout, kunststof, polyester en zink. Ook Keralit en High Pressure Laminate (HPL) zijn enorm geliefd bij onze klanten. Veelal kiezen klanten voor een materiaal dat onderhoudsarm is, zoals kunststof. Dit materiaal is relatief goedkoop en in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof dakkapel met een houtlook om natuurlijk hout na te bootsen. 

Aanbiedingen bij dakkapellen en de gekozen opties

Een dakkapel bestaat uit meer dan een constructie en een kozijn. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten ramen. Hoeveel vaste ramen en draai-kiepramen laat je bijvoorbeeld plaatsen in de dakkapel? Veel klanten kiezen voor een draai-kiepraam, omdat je dit raam naar binnen kunt draaien. Zo houd je de ramen gemakkelijk schoon. Ook heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een verhuisraam, tussenwand of roosters en horren te laten plaatsen. Over het algemeen geldt dat hoe meer opties je laat installeren bij de dakkapel, hoe hoger de kosten zijn. 

De afmetingen van de dakkapel en de prijs

Bij de dakkapel aanbiedingen geldt dat hoe groter de dakkapel is, des te hoger de prijs is. Zo is de prijs voor een dakkapel van 2 meter breed doorgaan zo'n € 6000,-, terwijl een dakkapel van 5,5 meter breed ongeveer € 9000,- kost. Om er precies achter te komen wat de tarieven zijn voor de dakkapel die je voor ogen hebt, vraag je vrijblijvend een offerte op maat aan. Alle prijzen die in de offerte van Hollandia Dakkapellen vermeld worden zijn inclusief plaatsing en btw. 

Is er een vergunning nodig voor de dakkapel?

Iedere gemeente hanteert andere regels als het gaat om een vergunningsvrije dakkapel. De gemeente onderzoekt de grootte en locatie van de dakkapel. Bevindt de dakkapel zich aan de achterzijde of zijzijde, waarbij het niet direct zichtbaar is vanaf de openbare weg? Dan is meestal geen vergunning nodig. Verder gelden er meestal aanvullende regels, zoals: 

    De dakkapel is niet hoger dan 1,75 meter

    De onderzijde van de dakkapel ligt ten minste 0,5 meter boven de dakvoet

    De bovenzijde van de dakkapel ligt ten minste 0,5 meter onder de daknok

    De zijkanten van de dakkapel liggen ten minste 0,5 van de zijkanten van het draagvlak

    Woon je in een rijtjeshuis? Dan liggen de zijkanten van de dakkapel minstens 0,5 meter van de woning scheidende muur

Is er wel een vergunning nodig, dan bedragen de kosten hiervan gemiddeld € 650,-.

Vraag een offerte op maat aan bij Hollandia Dakkapellen

Hollandia Dakkapellen levert de beste prijs-kwaliteitverhouding voor betaalbare dakkapellen. Ondanks dat we niet de goedkoopste zijn, staan wij bekend om onze hoogstaande kwaliteit. Hierdoor profiteer je vele jaren van ongestoord woongenot met je nieuwe dakkapel. Kom meteen bij onze showrooms langs of vraag direct een gratis offerte aan voor dakkapellen in Utrecht, dakkapellen in Tilburg of een andere plaats in Nederland via de website. 


Reactie plaatsen