Zolder ventileren

Zolder ventileren

Een dakkapel plaatsen is een interessante optie voor veel huishoudens. Zo zijn de extra woonruimte en lichtinval altijd voordelig. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van nog een belangrijk voordeel dat een dakkapel biedt: namelijk een goede ventilatie op zolder. Hollandia vertelt u meer over uw zolder ventileren en het plaatsen van een dakkapel Berkel en Rodenrijs én de rest van ons land.

Waarom is de zolder ventileren zo belangrijk?

Schimmel op zolder of vocht op zolder zijn veelvoorkomende problemen. Het probleem is echter een stuk minder onschuldig dan u misschien denkt. Zo kan een vochtige zolder leiden tot allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en ademhalingsproblemen. Schimmel op de zolder kan bovendien uw meubels, behang en muren aantasten.

Hoe kunt u uw zolder ventileren?

Door de zolder te ventileren voorkomt u bovenstaande problemen. Veel mensen denken dat het voldoende is om het zolder dakraam regelmatig open te laten staan. Uit onderzoek blijkt echter dat het noodzakelijk is om 24/7 uw zolder te ventileren. U moet dus in principe altijd een raam open hebben staan én zorgen voor een goede doorstroom van de lucht.

Hoe kan een dakkapel de ventilatie op zolder bevorderen?

Een dakkapel kan de zolder ventilatie bevorderen doordat een dakkapel meestal over meerdere ramen beschikt. Er ontstaan hierdoor meerdere ventilatiemogelijkheden en een betere toevoer van (schone) lucht. Door de dakconstructie aan te passen, voorkomt u een schimmel zolder. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om extra ruimte en licht op uw bovenverdieping te realiseren.

Dakkapel en zolder ventileren: waar moet u op letten?

Als u een dakkapel laat plaatsen, is het van belang om een vakman in te schakelen. Deze kan advies geven over de locatie van de dakkapel en de overige details en afwerking. Het is tevens belangrijk dat de dakkapel professioneel geplaatst wordt. Zo voorkomt u lekkages en andere problemen die zouden kunnen leiden tot schimmel en vocht op zolder. Bij Hollandia brengen we graag een advies uit over de ventilatie op zolder en in de dakkapel.

Waarom kiezen voor een dakkapel van Hollandia?

Het laten plaatsen van een dakkapel biedt meerwaarde voor uw woongenot en gezondheid. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning. Als u een dakkapel laat plaatsen door het team van Hollandia rekent u op kwaliteit en vakmanschap. Wij werken uitsluitend met de beste materialen waardoor schimmel op zolder en andere problemen voorkomen worden.

Materialen van een goede kwaliteit hebben bovendien een langere levensduur. Dit is duurzaam en scheelt in kosten. U heeft immers lang plezier van uw dakkapel. Bij Hollandia adviseren we u graag over de verschillende materialen die we kunnen gebruiken voor de dakkapel zelf, maar ook voor de afwerking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EPDM dakbedekking met een levensduur van maar liefst 50 jaar.

Wat kunt u verder doen om uw zolder te ventileren?

Uw zolder ventileren kan op verschillende manieren. Laat bijvoorbeeld een openslaande deur in uw dakkapel zetten. Op deze manier realiseert u een Frans balkon. Dit type balkon zorgt ervoor dat frisse lucht extra goed door uw bovenverdieping kan waaien. Daarnaast heeft een Frans balkon een romantische en klassieke uitstraling. De openslaande deur kan tevens gebruikt worden om een wasrek aan te bevestigen.

Andere interessante opties zijn het plaatsen van een extra zolder dakraam en ventilatieroosters. Laat een (klein) raampje bij voorkeur dag en nacht openstaan. Het is uiteraard wel belangrijk om te voorkomen dat er door dit openstaande raam iemand naar binnen kan klimmen. Tot slot raden we bij Hollandia aan om niet alleen de ventilatie van uw zolder onder de loep te nemen, maar ook de isolatie en binnentemperatuur.

In de winter kan het koud worden in de dakkapel, terwijl in de zomer de temperaturen snel stijgen. U voorkomt dit probleem door de dakkapel te laten isoleren door ons professionele team. De temperatuur reguleert u door buitenzonwering te installeren en eventueel voor een airco te kiezen. Als u van plan bent om de dakkapel intensief te gaan gebruiken (bijvoorbeeld als werkplaats of slaapkamer), dan is een airco zeker aan te raden.

Meer informatie over de zolder ventileren

Een zolder ventileren door middel van een dakkapel: bij Hollandia vertellen we u er graag meer over. Wij hebben jarenlange ervaring met het ventileren van bovenverdiepingen én het monteren van dakkapellen. Wij geven u graag een professioneel advies en helpen u om uw volledige bovenverdieping onder handen te nemen. Zo voorkomen wij problemen zoals schimmel op zolder én zorgen wij ervoor dat de bovenverdieping ruimer en lichter wordt.

Een dakkapel biedt verschillende kansen en is een aanwinst voor uw woning en gezin. Door te kiezen voor een vakman als Hollandia, weet u zeker dat het werk snel en professioneel wordt uitgevoerd. Wij letten op alle details en luisteren goed naar uw wensen. Stuur ons een e-mail of bel met ons als u meer informatie wenst of een offerte voor de werkzaamheden wilt ontvangen.

Mocht u de dakkapellen en ventilatiemogelijkheden graag komen bekijken, dan zien we u graag verschijnen in onze showroom. Wij hebben hier verschillende modellen dakkapellen tentoongesteld. Daarnaast staat ons team paraat om u van een uitgebreid advies te voorzien. Laat bijvoorbeeld een dubbele dakkapel plaatsen met uw buren of kies voor een op maat gemaakte dakkapel met Frans balkon of doorgang tot een dakterras!


Reactie plaatsen