Zolder dakkapel inrichten

Zolder dakkapel inrichten

Een dakkapel plaatsen doet u waarschijnlijk omdat u meer ruimte in uw woning wilt realiseren. Voordat u een zolder dakkapel gaat inrichten, is het echter wel handig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo weet u zeker dat u de nieuwe dakkapel optimaal zult benutten. Hollandia zet een aantal tips en tricks op een rijtje!

Zolder dakkapel inrichten: begin met het maken van een plan

Of het nu gaat om een dakkapel Bodegraven of een andere Nederlandse stad: een zolder dakkapel inrichten begint met het maken van een plan. Waar wilt u de dakkapel voor gaan gebruiken? Wat zijn uw wensen en wat is uw budget? Zet de dakkapel kosten op een rijtje en ontdek of uw dromen haalbaar zijn.

Zo is de dakkapel een ideale plek voor een extra badkamer, slaapkamer of studeerkamer. Het is mogelijk om een of twee extra kamers te realiseren én om bijvoorbeeld een toegang naar een Frans balkon of dakterras te maken.

Opruimen van de zolder

Een zolder dakkapel inrichten wordt écht een succes als u eerst de volledige zolder opruimt. Laat eventueel direct een zolder dakraam plaatsen als u de bovenverdieping een make-over wilt geven. U zorgt zo voor meer licht en een optisch, ruimtelijk effect. Het is bovendien praktisch om alle werkzaamheden in een keer te laten uitvoeren. U zit op deze manier slechts eenmaal in de rommel!

Laat een stevige trap plaatsen

Voordat u de zolder dakkapel gaat inrichten, is het verstandig om alle grote werkzaamheden uit te laten voeren. Het plaatsen van een stevige trap is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Met name als u de dakkapel als kinderkamer wilt gaan gebruiken, is een veilige trap onmisbaar. Vergeet ook de traphekjes niet als u kleine kids in huis heeft!

Isoleren en afwerken van de dakkapel

Nog een klus die u beter eerst kunt laten uitvoeren voordat u de zolder dakkapel gaat inrichten: het isoleren en afwerken van de dakkapel. Of u nu wilt slapen, werken of studeren in de dakkapel: isolatie is van groot belang. U zorgt er op deze manier voor dat de temperatuur in de dakkapel aangenaam is. Ook bespaart u flink op de stookkosten.

Qua afwerking is het van belang dat het regenwater goed afgevoerd kan worden en dat u lekkages en andere problemen voorkomt. Verdiep u tevens in het plaatsen van zonwering. Zonwering is een duurzame en praktische manier om in de zomer de binnentemperatuur zo aangenaam mogelijk te houden.

Tijd voor een zolder dakkapel inrichten

Na het maken van een plan, opruimen, plaatsen van een trap en isoleren en afwerken van de dakkapel is het tijd om de zolder dakkapel in te richten! Denk hierbij niet alleen aan de meubels, maar ook aan de raamdecoratie en vloer. Schilder of behang de muren, laat vensterbanken plaatsen en zorg voor wat accessoires. Uw nieuwe dakkapel zal hierdoor een blikvanger vormen in én buiten uw huis.

Meer informatie over een zolder dakkapel inrichten

Een zolder dakkapel inrichten kan soms best even lastig zijn. In onze showroom kunt u daarom uitgebreid inspiratie komen opdoen. Ontdek de mogelijkheden die een dakkapel u biedt en realiseer straks een of twee extra kamers in uw woning. De extra ruimte én de lichtinval zullen ervoor zorgen dat uw bovenverdieping een compleet andere uitstraling krijgt.

Bij Hollandia helpen we u graag bij een zolder dakkapel inrichten en alles wat er verder komt kijken bij het plaatsen van een dakkapel. Van het aanvragen van de vergunningen tot aan het plaatsen en afwerken van de dakkapel: wij zijn van alle markten thuis. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, gerust contact op met het team van Hollandia.

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan als we een zolder dakkapel inrichten, afwerken en plaatsen? Neem dan een kijkje op ons kanaal op YouTube. Wij hebben hier verschillende filmpjes geplaatst die u kunnen informeren en inspireren. Wie weet staat straks ook uw project online!


Reactie plaatsen