Raamdecoratie dakkapel

Raamdecoratie dakkapel

Heeft u een dakkapel laten plaatsen? Maak de verbouwing dan compleet door op zoek te gaan naar bijpassende raamdecoratie voor de dakkapel. Zo zorgt u ervoor dat de dakkapel goed past bij de rest van het huis én dat u geniet van privacy, duisternis en schaduw wanneer u dat wenst.


Hoe kiest u de juiste raamdecoratie voor de dakkapel?

U kiest de juiste raamdecoratie voor de dakkapel door allereerst te bedenken wat u belangrijk en mooi vindt. Als u de dakkapel als slaapkamer gaat gebruiken, is het van belang dat u duisternis kunt creëren. Mocht de dakkapel gebruikt worden als studeerkamer, dan wenst u wellicht privacy zonder dat de kamer al te donker wordt. Aangezien het in een dakkapel snel warm kan worden, is raamdecoratie die zonwerend is altijd een goed idee.

Tot slot let u op de raamdecoratie van de rest van het huis. Welke kleur en soort gordijnen staan goed bij de woning? Het is met name van belang dat de raamdecoratie van de dakkapel een match vormt met het zolder dakraam. Zo zorgt u ervoor dat de dakkapel goed tot zijn recht komt en een geheel vormt met de rest van de bovenverdieping.


Waar moet u op letten als u raamdecoratie voor de dakkapel gaat kopen?

Als u voor uzelf op een rijtje hebt gezet wat u belangrijk en mooi vindt, kunt u opzoek gaan naar de verschillende mogelijkheden. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met het type raam dat je hebt. Zo zijn veel dakkappellen in Utrecht en omgeving uitgerust met een draai-kiepraam. In deze ramen – die zowel naar buiten als naar binnen kunnen kantelen – past een ander type raamdecoratie dan in openslaande ramen.

Check niet alleen wat voor soort ramen u heeft, maar ook de afmetingen. Met name als u een dakkapel op maat hebt laten maken, kunnen de ramen nog wel eens afwijken van de standaardmaten raamdecoratie. In dit geval zal u de raamdecoratie voor de dakkapel wellicht ook op maat moeten laten maken.


Welke opties zijn er?

Raamdecoratie voor een dakkapel kopen is het makkelijkst als u een dakkapel met openslaande ramen hebt. Je kunt in dit geval zowel voor gordijnen als voor rolgordijnen of jaloezieën kiezen. Let goed op de eigenschappen van de raamdecoratie en check of deze past bij uw wensen. Zo zijn verduisterende gordijnen een aanrader voor in de slaapkamer, terwijl houten jaloezieën een natuurlijke uitstraling hebben en perfect passen in een werk- of hobbykamer.

Heeft uw dakkapel draai-kiepramen? Dan is raamdecoratie die ingespannen kan worden of over een mini cassette beschikt het meest geschikt. De raamdecoratie blijft netjes op zijn plek zitten, welke kant u het raam ook opdraait. Een voordeel van deze raamdecoratie voor de dakkapel is dat het bevestigd zonder te hoeven schroeven of boren. De ramen blijven er dus als nieuw uit zien, ook als u de raamdecoratie weer zou verwijderen. Met name plisségordijnen en jaloezieën kunnen vaak ingespannen of met mini cassette geleverd worden.

Qua jaloezieën heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals hout, aluminium of kunststof. Hout staat bekend om zijn natuurlijke en rustgevende uitstraling, maar is vaak wel iets duurder dan aluminium of kunststof. Goed om te weten is dat houten jaloezieën niet zo geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Kies in dit geval (als u bijvoorbeeld een badkamer in de dakkapel wilt realiseren), liever voor een vochtbestendig materiaal zoals PVC.


Wat kost raamdecoratie voor een dakkapel?

De kosten van raamdecoratie voor een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn rolgordijnen voor een openslaand raam met standaard afmetingen de goedkoopste optie. Op maat gemaakte gordijnen of jaloezieën, zijn een stukje duurder.

Voor een draaikiepraam zijn aluminium of kunststof jaloezieën de goedkoopste optie. Voor houten jaloezieën of plisségordijnen betaalt u al gauw een wat hoger bedrag. Kies echter niet perse voor de goedkoopste optie, maar let ook op welke raamdecoratie voor de dakkapel echt past bij uw wensen. Zo weet u zeker dat je lang plezier zult hebben van uw aankoop!

Tip: zet de verschillende opties en hun kosten op een rijtje. Vergeet niet om ook de eventuele voorrijkosten en montagekosten mee te rekenen!


Hollandia adviseert over raamdecoratie voor uw dakkapel!

Hollandia is de expert in het plaatsen van dakkapellen. Wij adviseren u bovendien graag over raamdecoratie voor de dakkapel. Als familiebedrijf met ruime ervaring vinden wij het namelijk belangrijk om een stukje extra service en betrokkenheid te bieden. Wij denken met u mee en zorgen ervoor dat de dakkapel de eyecatcher van uw woning wordt! Neem voor informatie of een vrijblijvend advies, contact met ons op.


Reactie plaatsen