Mansardedak dakkapel

Mansardedak dakkapel

Op een mansardedak een dakkapel laten plaatsen is een absolute aanrader als u optimaal wilt profiteren van uw dak. Hollandia vertelt u graag meer over het plaatsen van dakkapellen Tilburg én de rest van Nederland op een mansardedak.

Wat is een mansardedak dakkapel?

Een dakkapel plaatsen kan op bijna elk dak. Ook een mansardedak (een dak met geknikte dakvlakken) is uitermate geschikt om een dakkapel op te plaatsen. Een dakkapel op een mansardedak biedt in principe dezelfde voordelen als een gewone dakkapel. Zo geniet u van meer licht, ruimte en verhoogt u de waarde van uw woning.

Wat is het verschil tussen een gewone dakkapel en een dakkapel mansardedak?

Het grootste verschil tussen een gewone dakkapel en een dakkapel mansardedak is de plek waarop de dakkapel gebouwd wordt. Een dakkapel op een mansardedak wordt namelijk onder de knik (op het onderste, steile gedeelte van het dak) geplaatst. Boven de knik is over het algemeen niet toegestaan. Deze locatie op het mansardedak heeft voor de dakkapel wel direct een belangrijk voordeel: er is namelijk relatief weinig materiaal nodig om de dakkapel te bouwen.

Welk soort dakkapel op een mansardedak?

In principe kunt u op een mansardedak verschillende soorten dakkapellen laten plaatsen. Zo heeft u de keuze tussen een prefab, kunststof dakkapel of een maatwerk dakkapel van een ander materiaal. Een prefab dakkapel is vaak een prima optie, maar biedt wel minder opties dan een op maat gemaakte dakkapel. Zo kunt u bij een op maat gemaakte dakkapel bijvoorbeeld de indeling, afwerking en overige details zelf bepalen.

Is een vergunning verplicht voor een dakkapel op een mansardedak?

Of een vergunning verplicht is voor een dakkapel op een mansardedak, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de afmetingen van je dak en de dakkapel en de precieze plek waar je de dakkapel wilt plaatsen, hebben hier invloed op. Bij Hollandia raden we u altijd aan om informatie in te winnen bij het Omgevingsloket van uw gemeente. Bij het Omgevingsloket kan men u precies vertellen aan welke regels u moet voldoen om een dakkapel zonder vergunning te mogen bouwen.

Heeft u wel een vergunning nodig voor uw mansardedak dakkapel? Vraag deze dan tijdig aan. Het proces kan enkele weken duren. Als u gaat bouwen zonder vergunningen, loopt u het risico op hoge boetes. Uiteraard kan het team van Hollandia u helpen bij het verzamelen van alle documenten en het indienen van een aanvraag voor een vergunning.

Meer informatie over een mansardedak dakkapel

Heeft u een mansardedak en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een mansardedak dakkapel? Wij geven u graag een uitgebreid advies. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden van een dakkapel op een mansardedak en de bijbehorende prijzen. Vraag direct een vrijblijvende prijsopgave aan als u interesse heeft in een of meerdere dakkapellen geplaatst door Hollandia. Een mansardedak leent zich namelijk uitstekend voor het plaatsen van meerdere dakkapellen.

Bij Hollandia hebben we een ruime ervaring met het plaatsen van allerlei soorten dakkapellen op verschillende soorten daken. Wij leveren maatwerk, service en kwaliteit. Wij denken met u mee over alle details van de dakkapel én kunnen de mansardedak dakkapel volledig volgens uw wensen afwerken. Zo is het aan te raden om uw dakkapel van een kwalitatief goede dakbedekking te voorzien en buitenzonwering te plaatsen. Ook het installeren van een airco, het isoleren van de dakkapel en het monteren van een verholen goot behoren tot onze diensten. Informeer gerust naar de mogelijkheden.


Reactie plaatsen