Glazen dakkapel

Glazen dakkapel

Veel mensen laten een dakkapel plaatsen omdat ze meer licht en ruimte in huis willen. Hoewel u dit effect prima bereikt met een traditionele dakkapel, is de glazen dakkapel een uniek alternatief. Dankzij een dakkapel met glazen dak geniet u namelijk van nog meer lichtinval en een geweldig uitzicht over de omgeving en de sterrenhemel. Hollandia vertelt u meer over de glazen dakkapel.


Wat is een glazen dakkapel?

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: van kunststof dakkapellen tot aan houten dakkapellen en natuurlijk de glazen dakkapel. Hoewel een dakkapel eigenlijk altijd van ramen wordt voorzien, gaat dit bij een glazen dakkapel nog een stapje verder. Een glazen dakkapel bestaat namelijk volledig (dus ook het dak en de zijwanden) uit glas. U geniet hierdoor van nog meer lichtinval en een uniek uitzicht op de sterrenhemel en de omgeving.


Wat zijn de voordelen van een glazen dakkapel?

De voordelen van een dakkapel in Berkel en Rodenrijs met glazen dak is dat uw bovenverdieping in een keer een stuk lichter zal worden. Doordat er van alle kanten licht naar binnen komt via de glazen dakkapel, zal de zolder bovendien een stuk ruimer lijken. Ook zult u de verlichting minder vaak en minder vroeg hoeven aan te doen. Een ander belangrijk voordeel van een dakkapel met glazen dak is dat u geniet van een geweldig uitzicht. Kijk vanuit uw bed naar de sterren of houd de omgeving haarscherp in de gaten.

Tot slot geeft een dakkapel met glazen dak uw woning een moderne, strakke en unieke uitstraling. In vergelijking met de traditionele dakkapel, komt een dakkapel met glazen dak namelijk niet zo vaak voor. De glazen dakkapel zorgt ervoor dat uw woning in waarde stijgt en een eyecatcher vormt in de buurt.


Wat zijn de nadelen van een glazen dakkapel?

De nadelen van een glazen dakkapel zijn dat u geniet van minder privacy. Mensen kunnen immers van alle kanten naar binnen kijken. Raamdecoratie is dus geen overbodige luxe. Ook zal het in de zomer vrij warm kunnen worden in de glazen dakkapel, terwijl het in de winter weer wat kouder is. Het is dus van belang dat u de glazen dakkapel goed laat isoleren. Dit kan eventueel met zonwerend glas en/of zonnescreens. Met name ritsscreens raden wij aan voor dakkapellen. Dit type zonwering wordt aangebracht aan de buitenkant. Naast dat dit de meest effectieve manier is om de warmte buiten te houden, voorkomt u dat de ramen vies worden.

Houd ook rekening met het onderhoud van de glazen dakkapel. De glazen zult u regelmatig moeten wassen als u wilt genieten van een vlekkeloos uitzicht. Met name het schoonmaken van het dak zal een klus zijn waar u wellicht een professioneel bedrijf voor wilt inschakelen. Een traditionele dakkapel – met name van materialen zoals kunststof of keralit – vraagt beduidend minder onderhoud. Keralit hoeft bijvoorbeeld niet geschilderd geworden en hoeft u enkel af en toe te reinigen met een zachte doek en wat lauwwarm water.


Kosten van een glazen dakkapel

De kosten van een glazen dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de dakkapel, het soort glas dat u kiest, het aantal ramen dat u laat plaatsen en de afwerking van de glazen dakkapel. De kosten van een glazen dakkapel zullen dan ook hoger liggen dan die van een prefab dakkapel. Dit komt door de materialen, maar ook door het feit dat de glazen dakkapel op maat worden gemaakt. Ook de installatiekosten van een glazen dakkapel zullen wat hoger uitvallen. Het glas is namelijk zwaar en vraagt om een speciale constructie.

Mochten de kosten van een glazen dakkapel niet binnen uw budget vallen, dan is het een mogelijkheid om een dakkapel met glazen dak of met een of twee glazen wanden te laten plaatsen. Zo geniet u van meer licht en uitzicht, zonder de volledige prijs van een glazen dakkapel te hoeven betalen. Het team van Hollandia adviseert u graag over de mogelijkheden. Contacteer ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!


Heb je een vergunning nodig voor een glazen dakkapel?

De regels voor een glazen dakkapel kunnen – vanwege de ramen – wat anders zijn dan bij een traditionele dakkapel. Wij raden daarom aan om altijd van te voren uw gemeente te contacteren voor advies. Over het algemeen geldt dat u voor een dakkapel aan de voorzijde een vergunning nodig heeft. Voor de achterzijde van uw woning is dit vaak niet het geval. Controleer dit echter even bij de gemeente en check hoe het zit met de privacy van uw buren. Wellicht mag de glazen dakkapel niet direct uitkijken op de tuin of het terrein van uw buren.


Welke andere soorten dakkapellen bestaan er?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen de glazen dakkapel, de traditionele dakkapel en de prefab dakkapel. Onder de traditionele dakkapel bestaan alle dakappellen die worden gemaakt van andere materialen zoals kunststof, hout en zink. Een traditionele dakkapel wordt – net als een glazen dakkapel - ter plekke opgebouwd en sluit hierdoor mooi aan op het dak.

Een prefab dakkapel wordt in zijn geheel geleverd en hoeft enkel geïnstalleerd te worden. De prefab dakkapel is hierdoor het makkelijkst om te monteren en de goedkoopste optie. Het resultaat is soms echter iets minder mooi dan een traditionele dakkapel. Zo zal een prefab dakkapel wellicht niet naadloos aansluiten op de uitstraling van een klassiek huis. Het is belangrijk om de installatie door een professioneel bedrijf uit te laten voeren om lekkages en andere problemen te voorkomen.


Wat zijn de voor- en nadelen van traditionele dakkapellen?

Het voordeel van een traditionele dakkapel ten opzichte van een glazen dakkapel is dat de dakkapel over het algemeen goedkoper is en makkelijker te installeren is. Een traditionele dakkapel kan op maat gemaakt worden en sluit hierdoor altijd goed aan op uw wensen. Zo kunt u gaan voor een klassieke dakkapel, maar ook voor een dakkapel met een moderne uitstraling. Ook kan de traditionele dakkapel beter geïsoleerd worden dan een glazen dakkapel. U heeft hierdoor minder last van warmte of kou én kunt besparen op uw energierekening.

Nadelen van de traditionele dakkapel in vergelijking met de glazen dakkapel is dat hij minder licht doorlaat. Ook heeft u een minder uniek uitzicht én is een traditionele dakkapel minder bijzonder. Wat de beste optie voor u is, is afhankelijk van uw wensen en persoonlijke voorkeuren. Zo worden sommige mensen spontaan verliefd op een dakkapel met glazen dak, terwijl andere mensen een traditionele dakkapel mooier en/of praktischer zullen vinden. Laat u daarom inspireren op onze website en bekijk de verschillende mogelijkheden!


Is het mogelijk om zelf een glazen dakkapel te installeren?

Sommige prefab dakkapellen zijn relatief eenvoudig te installeren als u hier enige ervaring mee heeft. Het zelf installeren van een glazen dakkapel zullen wij echter niet snel aanraden. Een glazen dakkapel is heel zwaar en heeft een speciale constructie nodig. Als dit niet het geval is, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Bij Hollandia rekent u op kennis en expertise. Wij zorgen er dan ook voor dat de glazen dakkapel snel en zonder problemen op zijn plek komt.

De meeste dakkapellen installeren wij binnen een dag. Wij zorgen voor de vakmannen, kraan en alle andere benodigdheden. Het enige wat u hoeft te doen? Dat is de ruimte leegruimen. Zo kunnen wij snel voor u aan de slag zonder uw spullen te beschadigen. Uiteraard zal ons team u van tevoren precies uitleggen wat de planning is en hoelang wij bezig verwachten te zijn met de klus. Informeer direct naar de extra opties, zoals het aanbrengen van zonwering en de afwerking van de dakkapel. Zo heeft u zelf geen omkijken meer naar de dakkapel en kunt u binnen de kortste keren genieten van het resultaat!


Glazen dakkapel laten plaatsen door Hollandia

Hollandia is een ervaren familiebedrijf dat met veel plezier en passie dakkapellen monteert door heel Nederland. Wij werken met verschillende materialen en soorten dakkapellen, waaronder de bijzondere, glazen dakkapel. Voor meer informatie over een glazen dakkapel, kunt u contact met ons opnemen. Ook als u een offerte wenst, horen we graag van u.

Wilt u de glazen dakkapel en alle andere opties komen bekijken? Dan zien we u graag terug in de showroom. Ontdek wat er mogelijk is én welke dakkapel het beste bij uw woning en wensen past. Ons team staat klaar om alles rustig uit te leggen en u te adviseren. Uiteraard vindt u ook online veel praktische informatie en voorbeelden van ons werk. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om onze video´s op YouTube te bekijken. Zo krijgt u een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij te werk gaan. We hopen u gauw te begroeten bij Hollandia!


Reactie plaatsen